1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

VCD/SVCD äänenlaadun pudottaminen

Viestiketju Digivideo-ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi JuMe 17.09.2005.

  1. JuMe

    JuMe Member

    Liittynyt:
    10.08.2005
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tarkoitus olisi kääntää pari videopätkää VCD- tai SVCD –muotoon TMPGenc:in avulla. Audio-välilehdellä on mahdollisuus vaikuttaa äänen bitrateen, mutta valinta on lukittuna arvoon 224 kbit/sec. Poistin lukituksen, jolloin tuli varoitus siitä, että luvassa olisi epästandardi lopputulos.
    Onko todella niin, etteivät VCD- ja/tai SVCD-standardit salli äänenpakkaukseen kajoamista? Muistan nimittäin kuulleeni myös päinvastaista. Jotenkin tuntuu siltä, että 224 kbs olisi vain bittien haaskausta pelkkää puheensorinaa sisältävässä filmipätkässä. Ja jos äänenlaatua voi turvallisin mielin pudottaa, niin käyttääkö ohjelma siinä säästetyt bitit kuvanlaadun hyväksi?

    Kiitoksia etukäteen.
     
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Kyllä tuota uskaltaa muuttaa, todella harvassa taitaa olla soittimet jotka eivät tuota VCD:tä soita, SVCD:ssä tuon koon voi valita vapaasti.
    VCD:ssä on tuo videon bittivirta lukittu joten siinä ei tuo ylimääräinen bittivirta auta, tietenkin sitä voi kasvattaa ja toivoa ettei soittimet moisesta välitä, SVCD kanssa tuosta voisi jotain hyötyä saada kun VBR pakkauksella päästään haluttuun tiedostokokoon, mutta vaikka tuon 224 pistäisi puoliksi eli 2*112 ei tuo 112 paljon tunnu SVCD:ssä tai VCD:ssäkään kuvanlaadun hyväksi.

    http://www.videohelp.com/vcd
    http://www.videohelp.com/svcd
    tuossa vielä speksit.
     

Jaa tämä sivu