AfterDawn logo

Suomessa tapahtui iso tietovuoto – Koon perusteella yksi vakavimmista

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Helsingin Uusyrityskeskuksen ylläpitämä Liiketoimintasuunnitelma.com-verkkopalvelu on joutunut tietomurron kohteeksi, kertoo Viestintäviraston alainen Kyberturvallisuuskeskus. Kaikille avoimessa palvelussa on noin 130 000 käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka ovat vuotaneet ulkopuolisten käsiin.

Verkkopalvelu on otettu väliaikaisesti pois käytöstä "huolto- ja korjaustöiden" takia. Tietomurron havaitsi tämän viikon tiistaina Viestintävirasto, jonka tekemän ilmoituksen pohjalta Helsingin Uusyrityskeskus teki rikosilmoituksen. Helsingin poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona. Vuodettujen tietojen määrän perusteella tapaus on Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan yksi vakavimmista tietovuodoista Suomessa.

Tietomurron kohteena ollut palvelu on tarkoitettu liiketoimintasuunnitelman luomiseen, ja vuotaneiden tietojen joukossa saattaa olla myös liiketoimintasuunnitelmien yksityiskohtia.

Mikäli olet rekisteröitynyt Liiketoimintasuunnitelma.comiin ja käytät siellä samaa salasanaa kuin muissakin verkkopalveluissa, tulee sinun muuttaa käyttämääsi salasanaa välittömästi. Ohjeet hyvän salasanan tekemiseen löytyy täältä.

6 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/6

Tuollaisia ei saisi päästä sattumaan, yhtäkään.

Nikotiko2/6

Pitää vaan nauraa. Täytyy olla jonkinlainen erityislaatuinen vajaaälyinen jos ei tajua salasanoja suojata. Ei ole mitään syytä jättää salasanoja pelkkään tekstimuotoon, ellei sitten tarkoituksella halua näin tapahtuvan.

Lapsikin osaa suojata salasanan vaikkapa heikosti niin esim SHA256 hashiin. Potkut tuon järjestelmän tekijälle ja mittavat vahingonkorvausvaatimukset, ei nämä muuten lopu koskaan.

captcurzk3/6

Tämä tuntuu olen jo jokapäiväinen ilmiö! Aina jossakin vuotaa.

kane_k4/6

nettisivusto olisi selvästi vaatinut paremman liiketoimintasuunnitelman

captcurzk5/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:

nettisivusto olisi selvästi vaatinut paremman liiketoimintasuunnitelman

Minkä ihmeen suunnitelman? Oliko niillä muka joku suunnitelmakin.Ei ihan siltä tunnu!

DeNiWar6/6

Suomessa on moni asia päältä kaunis mutta sisältä aivan mätä, eikä tämäkään ole yleiseen linjaan mikään poikkeus.

Suomi ylistää ulospäin olevansa mallimaa ja edelläkävijä, mutta jos suomen toimintaa katsotaan todellisuudessa ilman ruusunpunaisia laseja niin todellisuus on lähes täysin päinvastainen kuin mitä valtakunnallinen valemedia ulospäin toitottaa.

Eilen juuri uutisoitiin että VRK (VäestöRekisteriKeskus) myy suomalaisten henkilötiedot sotu-tunnuksineen halukkaille ostajille ja se on jo miljoonabisnestä, kätevää kun hämäräporukkakin saa ostettua aivan laillisesti kaikki identiteettivarkauksiin tarvittavat tiedot suoraan valtiolta eikä tarvitse edes murtautua mihinkään.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT