AfterDawn logo

Näin Amazon varmistaa, että Super Bowl mainoksen "Alexa" ei herätä laitteita

AfterDawn AfterDawn
1 kommentti

Parhaudesta voi olla montaa eri mieltä, mutta Amazonin Echot ovat tällä hetkellä melko varmasti maailman suosituin älykaiutinmalli. Erityisesti tietysti Yhdysvalloissa älykaiuttimet ovat löytäneet viimeisen parin vuoden aikana paikan olohuoneista.

Samalla yhtiöt mainostavat kilpaa televisiossa parasta ääniavustajalla varustettua kaiutinratkaisua. Pian joukkoon liittyy myös Applen oma HomePod, mutta tällä hetkellä mainoksissa nähdään pääasiassa Alexalla ja Google Assistantilla varustettuja laitteita.

Huomenna, Super Bowl -sunnuntaina, mainoksia nähdään ainakin ensiksi mainitusta, sillä Amazon on paljastanut mainoksen, jossa Alexan työtä hoitaa joukko julkkiksia.

Mikäli kuulut joukkoon, joka omistaa Echon ja televisiosta on kuullut Alexa-herätesanalla varustetun Amazonin mainoksen, kuten allekirjoittanut, niin olet saattannut ihmetellä miksei älykaiutin reagoi varsin selvään herätyskäskyyn.

Nyt Reddit-käyttäjä on paljastanut kuinka Amazon varmistaa, etteivät tuhannet – ja huomenna kenties miljoonat – Echot herää keskustelemaan mainosta katsoessa.


Reddit-käyttäjä aspyhackr kertoo, että on tutkinut Amazonin mainoksia ja niissä käytettyä ääntä. Hänen mukaansa Amazon käyttää herätesanassa ääntä, joka on hiljennetty n. 3000-6000 hertsin taajuusalueelta. Ihmisen korvalle äänen muutos ei erotu, mutta Alexa tietää olla hiljaa.

Ohessa Amazonin huominen Super Bowl -mainos, jossa Alexa mainitaan melko monesti.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

1 KOMMENTTI

mcmopo1/1

Mikähän on kun AD:n on viime kuukausina ilmestynyt jo useampi youtube linkitys missä sanotaan että video ei ole käytettävissä maassasi. Eikös näitä voisi tarkistaa VPN:llä vai olenko ainut kenellä video ei näy?

Mutta sinänsä ihan mielenkiintoista miten on huomioinut tuon jo laitetta suunnitellessa. Toisaalta kaijuttimista sen enempää tietämättä, eikö tuo sitten herää aina kun jokun sanoo tuon sanan jossain talk showssa tai youtube videolla?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT