1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Witcher 2 & Metro 2033 grafiikka-asetukset

Viestiketju PC:n pelit -osiossa. Ketjun avasi nudedude 18.06.2011.

  1. nudedude

    nudedude Regular member

    Liittynyt:
    10.01.2011
    Viestejä:
    382
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    loistava peli, jonkun matkaa pelannut ja alusta asti lykkäsin tietysti "ultra high" settingsit päälle, ja tämän jälkeen uskottelin että alla oleva kokooonpano rullaa peliä mukiin menevästi. väärin, pelattavuus oli tahmeaa ja ruudunpäivitys nykivää.

    laitoin asetukset pykälää alaspäin ja huomasin että ruudunpäivitys parani 10x ja näytti todella sulavalta ja terävältä liikkeessä (200hz töllö) ,yksi kerrallaan astuksia ylemmäs ja lopputuloksena taitaa olla että joku ihme "uder scaling" lyö mun setin kyykkyyn. eli mikä ihme tuo on? ei sovi Nvidian GTX580 kortille vai onko tämä uusi metro2033 joka imee kaiken tehon? tosiaan yhden asetuksen (tuo uberscaling) disabloiminen tekee dramaattisen parannuksen sulavuuteen.

    pitää varmaan kokeilla samanlaista erotusdiagnostiikkaa metro2033 kanssa kun sekin tuntuu tahmeelta ja loikivalta ruudunpäivitykseltä. lieneekö noissa jotain yhteensopimattomuuksia usein vai ihan raa´asta tehovaatimuksesta kiinni tietyt efektit/asetukset?

    3Dmark06 tulee karvan alta 30 000 pojoa että on ymmärtääkseni malkosen hyvä tulos.
     
  2.  
  3. JustGamer

    JustGamer Regular member

    Liittynyt:
    02.06.2010
    Viestejä:
    4,757
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Juu Witcher kakkonen pyörii astetta köpömmälläkin koneella täysillä asetuksilla kunhan sen uber samplingin jättää pois. Ei ole vielä keksitty sellaista näytönohjainta joka sitä jaksaisi pyörittää sulavasti. Metrossakin oli joku yksi ainoa kohta asetuksissa, jonka poistamalla FPS moninkertaistui eikä sitä grafiikassa edes huomaa. Kokeilemalla selviää, tosin taitaa joutua ronkkimaan niitä config-filuja joita on kolme (kahteen pitää tehdä muutokset, en muista mihin kahteen joten tee kaikkiin kolmeen).
     
  4. nudedude

    nudedude Regular member

    Liittynyt:
    10.01.2011
    Viestejä:
    382
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    tänks.
    enhän tollasta asetusta tajunnutkaan, hyvä että sai asiantuntijalta tukea omaan teoriaan :)
    pitää tosiaan metro tarkistella myös,oon pelannut "kaikki täysillä" ja kieltämättä CoD ja bad company 2 jälkeen ei oikein maistu tahmailu. "config-filuja" ? siis ihan metron graffa-asetuksissa olevat säädöt?

    ...tosiaan eipä noita kaikkia asetuksia edes huomaa ellei ala vertailemaan jotain tiettyjä efektejä jne. reso tärkeä tietty. tekis mulle varmaan hyvää selvittää mitä ne yleisimmät käytännössä vaikuttaa/tekee niin ei harmita jos pitää joku jättää pois :D
     
    Viimeksi muokattu: 19.06.2011
  5. JustGamer

    JustGamer Regular member

    Liittynyt:
    02.06.2010
    Viestejä:
    4,757
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Hmm, voi olla että se asetus löytyy asetuksistakin (en muista mikä oli kyseessä), mutta niitä voit sorkkia ainakin täältä:

    C:\Users\[windowsin käyttäjänimesi]\AppData\Local\4A Games\Metro 2033\user.cfg

    Niitä oli useampikin, mutta en muista missä :/
     
  6. nudedude

    nudedude Regular member

    Liittynyt:
    10.01.2011
    Viestejä:
    382
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    kappas perskutaa,meneekin pro touhuksi. pitää koittaa selvittää kun ton metron pariin palaa. ehkä koitan katella ensin mitä muutoksia ihan peliasetuksista voi tehdä
     
  7. Muff77

    Muff77 Regular member

    Liittynyt:
    14.12.2010
    Viestejä:
    1,942
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ajurien mukana varmasti paranee fps:ät. Varmasti ei ole läheskään täydelliset ajurit noinkin uudelle pelille.
     
  8. nudedude

    nudedude Regular member

    Liittynyt:
    10.01.2011
    Viestejä:
    382
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    palataas vielä Metro2033, eli kokeilin äsken eri asetuksilla pelattavuutta ja aikalailla joutuu karsimaan että menee sulavaksi. kun laittaa directx asetuksen 9 niin voi pelata "very high" ja pyörii ilmeisesti normisti ~60fps. mutta annas olla kun laittaa directx 11 päälle niin muut asetukset pitää pudottaa "normaliin", edes "high" ei rullaa kunnolla.

    tuosta kansioiden säädöstä josta JustGamer kertoi niin en pääse muuttamaan mitään, näyttää polusta kyllä tuon user.cfg muttei sille voi tehdä mitään tai avata.

    tässä on sellanen dilemma noiden fps kanssa että mun TV tekee liikkuvasta kuvasta 200hz systeemillä oikein herkunnäköistä sulavaa & pitää liikereson korkealla JOS fps vetelee siinä 60fps hujakoilla (imeisesti näin). muuten liiketoisto kärsii ja tietty pelattavuus joten mielummin karsii karkkeja asetuksista kuin tinkii tuosta.

    eli aika paljon pitää metroa karsia tälläkin setillä että pysyy liiketoisto ja pelattavuus hyvänä. damn. toivottavasti on poikkeus eikä tule tavaksi BF 3 tai muissa tulevissa raskaammissa peleissä.

    ...äsken oli kyllä vakio kellot mutta tuskin niilläkään pahemmin tuossa vaikutusta enää. pitää varmaan hommata toinen GTX580 rinnalle (hope NOT) :D
     

Jaa tämä sivu