1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Amnesia : The Dark Descent

Viestiketju PC:n pelit -osiossa. Ketjun avasi Irratium 15.09.2010.

  1. Irratium

    Irratium Regular member

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    1,458
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Löytyykös afterdawnista porukkaa jotka olisivat kokeilleet / pelanneet vastikään julkaistua kauhupeliä Amnesia : The Dark Descent? Kyseessähän on pikkuisen pelifirman Frictional Gamesin uusin tuotos, aiemmin he ovat tehneet Penumbra-kauhupelejä. Tuossapa linkki pelin sivuille:
    http://www.amnesiagame.com/

    Itse en ole koskaan kovin paljon kauhuun perehtynyt muodossa tai toisessakaan, joten trailereiden ja ylistyspuheiden innostamana päätin kyseisen pelin ostaa. Ja pakko sanoa, enpä ole pelottavampaa peliä / audiovisuaalista kokonaisuutta vielä kokenut. Kyseessähän on kunnon survival horroria ensimmäisen persoonan vinkkelistä kuvattuna. Zombeja ei paukutella hopealuodeilla hullunkiilto silmissä vaan keskiaikaisen linnan käytäviä hiippaillaan sydän kurkussa muistinrippeitä keräillen toivoen jokaisen nurkan kohdalla, ettei sieltä tulisi jotain kammotusta vastaan. Oman "pienen" jännityksensä touhuun tuo se, ettei hirviöitä vastaan pysty mitenkään puolustautumaan. Tämä luokin melkoisen avuttomuuden tunteen.

    Oma pelaamiseni on vielä hyvin alkuvaiheilla, mutta pari kertaa olen ihan kunnolla saanut pelätä, ja jotain pelin loistavasta toteutuksesta kertoo sekin, että pitkissä sessioissa tuota ei kyllä viitsi vääntää. Luonnollisesti touhu senkun pahenee loppua kohden, mutta jos alku antaa vasta osviittaa, niin huhhuh. Melkoiselta teokselta tuo vaikuttaa, pitäisi päästä kunnolla pelin makuun. Peli tarjoaa aika mielenkiintoisen yhdistelmän, sillä olen samaan aikaan sekä kauhuissani että innoissani, sen verran hyvin peli tekee ihmismielelle kepposet. Pelkkiä pikseleitä ja äänitiedostojahan ne vain ovat, miksi siis pelkään niin paljon etten välillä meinaa uskaltaa käynnistää koko peliä? :D

    Löytyykös täältä siis muita jotka ovat tätä kokeilleet? Fiiliksiä, mietteitä yms yleistä keskustelua siis kaipailisin. Jos peli ei kuulosta tutulta mutta olet kauhupelien fani, kehoitan ehdottomasti tutustumaan.
     
  2.  
  3. SpeechMan

    SpeechMan Regular member

    Liittynyt:
    12.08.2007
    Viestejä:
    691
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Aivan loistava kauhupeli, ei voi muuta sanoa. Vinkiksi niille jotka tuon ostavat, odottakaa kunnes on pimeää, valot pois ja kuulokkeet päähän, muuten pelistä häviää tunnelma tai ainakin suuri osa siitä.

    Itsekkin joutunut muutaman pelisession lopettamaan ahdistavan tunnelman vuoksi. Juoni aukeaa nauttittavan hitaasti, mutta pikkuhiljaa asiat alkavat loksahdella kohdilleen ja yht'äkkiä huomaa, että onnistuu sijoittamaan latausten aikana tulevat tekstinpätkät pelin tapahtumiin

    Mikäli pelistä tykkää niin kannattaa muistaa myös Frictionalin aiempi pelisarja Penumbra. Ykkösosa Overture on loistava ja jatko-osa Black Plaque vain parantaa. Viimeinen osa Requiem on melkoinen pettymys, se on puzzle kokoelma eikä niinkään peli, eikä tunnelmakaan ole samalla tasolla aiempien kanssa, mutta sen saa nykyään "ilmaiseksi" Black Plaquen kanssa joten ei viitsi liikaa valittaa.

    Sekä Penumbra:Overture että Black Plaque löytyy Stemista.
     
  4. Irratium

    Irratium Regular member

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    1,458
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Joo, kyllä ehdottomasti kannattaa pelata pimeällä kuulokkeiden kanssa. Mieluiten myös yksi jotta yksinäisyyden tunne hiipii päälle myös. Hetki sitten pelasin (päivänvalossa mutta verhot kiinni jotta näytöstä näkee edes jotain) kaveri seuranani vähän matkaa, ja heti oli tunnelma ainakin puolet heikompi. Kyllähän se vieläkin ahdistusta aiheutti ja mahanpohjaa kouristi hieman, mutta yksin yöllä kun olisi joutunut pelaamaan niin olisi varmasti jäänyt kesken. Sen verran ikävä pätkä pelistä sattui kohdalle :D

    Aikamoista itsensä kiduttamista tuo on jos sattuu olemaan vähääkään heikkohermoisempi, mutta fiiliksen vuoksihan tuota pelataan.
     
  5. rockboy

    rockboy Member

    Liittynyt:
    29.03.2005
    Viestejä:
    85
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Juuri asensin pelin ja uskalsin pelata pari minuuttia! :(( Hemmetti että säikähdin siihen oveen, joka alussa läimähtää auki.
     
  6. joonamato

    joonamato Member

    Liittynyt:
    23.10.2010
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11

Jaa tämä sivu