1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

.x264 materiaaki nykii vaikka kaiken luulisi olevan kunnossa

Viestiketju Digivideo-ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Fujote 06.06.2010.

  1. Fujote

    Fujote Member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tervehdys!

    Aloitetaan tämä nyt näin, olen kahlannut arkistoja läpi ja opetellut kyseistä asiaa jonkun verran, sekä seliallut muille vastaamianne ratkaisuja. En kuitenkaan mistään ole löytänyt apua omaan ongelmaani, siksi kysyn siis, varmasti täällä jo tuhannen kerran esiintyneeseen ongelmaan apua. Elikkäs osaisiko joku viisaampi kertoa mikä mahtaisi olla syynä, kun 720p ja 1080p .x264 materiaali nykii pahasti. Eli ääni menee normaalisti mutta kuva hidastelee ja sitten "vauhdilla" ottaa ääntä kiinni.

    Ja siis koneella ohjelmistoina tällä hetkellä:

    - Combined Community Codec Pack
    - CoreAVC Professional Edition 2.0
    - Zoom Player
    - Media Player Classic Homecinema
    - VLC

    Kaikilla soittimilla esiintyy sama ongelma. Onko kyseisten codekkien asetuksissa jotain mätää? Vai onko vain mahdollista, että koneeni tehot ei riitä kyseisen materiaalin pyörittämiseen?

    Koneeni kokoonpano:

    - AMD Athlon 64 X2 5600+
    - Asus M2N-SLI Deluxe
    - 3072mb DDR2
    - Radeon X1950 Pro 256mb

    Olen erittäin kiitollinen kaikista vinkeistä ja neuvoista! Kiitos jo etukäteen. :)
     
  2.  
  3. kerbo

    kerbo Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2005
    Viestejä:
    2,796
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    48
    Itse käytän pelkästään Ffdshow ja core avc codecceja ja 720p ja 1080p matsku toimii moitteetta. Prossuna itsellä e7400. Kyllä tuon athloninkin pitäisi jaksaa noita pyörittää.

    Voisit koittaa tuon Combined Community Codec Packin poistamista ja asentaa ffdshown tilalle.
     
  4. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    CCCP käyttää ffdshowta. Usein käy niin, että kun ffdshow ja CoreAVC ovat asennettuna, niin WMP/MPC/tms. mediasoitin käyttää kumpaakin dekoodekkia samanaikaisesti. Voit analysoida ongelmaasi tarkemmin hakemalla esim. GraphEditin ja renderöimällä videon sillä (File -> Render Media File...). Jos et ymmärrä GraphEditin toimintaa, niin ota ruutukaappaus vaikka siitä kuvasta kun mkv-tiedosto on "renderöitynä".

    Kerro myös mikä käyttöjärjestelmä on käytössä. Windows 7 -käyttöjärjestelmässä ei kannata ffdshow tai coreavc dekoodekkia käyttää (x264/h.264 videomateriaalille). Mikäli toistat videoita useammalle kuin kahdelle äänikanavalle, niin kannattaa hakea AC3Filter. Toimii paljon tehokkaammin kuin FFDShow:n sekä muut audion dekoodaajat/välittäjät monikanavaäänille. Stereotoistossa ei tunnu eroja syntyvän.

    Muista myös että CoreAVC on (ainakin ollut) pelkästään x86 dekoodekki, jolloin mikään x64 käyttöjärjestelmälle tehty mediasoitin ei sitä voi käyttää. Eli Media Player Classicista pitää hakea se x86 -versio, jotta se osaa sitä käyttää. Windows Media Player ei osaa myöskään käyttää CoreAVC:ta jos sillä yrität videoita toistaa mikäli käyttöjärjestelmäsi on 64-bittinen.

    FFDShow ja CoreAVC:n yhteiskäyttöongelma tarkoittaa yleensä sitä, että joko video ei mene lainkaan CoreAVC:n läpi tai sitten video menee ensin FFDShow:n tai vastaavasti CoreAVC:n läpi ja lopuksi vielä jäljelle jäävän dekoodekin läpi (FFDShow tai CoreAVC), jolloin video käsitellään kahdesti. Pahimmissa tapauksissa video menee jopa kolmen dekoodekin läpi jolloin alkavat nopeimmatkin dualcoret kyykkäämään.

    Linkki:
    Microsoft GraphEdit
     
    Viimeksi muokattu: 16.06.2010
  5. kerbo

    kerbo Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2005
    Viestejä:
    2,796
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    48
    Kiitoksia tiedoista. Tämähän oli oikein valaisevaa.

    Mitäs yhdistelmään codecceja xbkrypt0n suosittelee käytettävän esim. Xp:ssä? 120p ja 1080p materiaalin kanssa ja käytettäessä 5.1 ääniä?
     
  6. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Kun Vistaan siirryin ja siitä myöhemmin Windows 7 -käyttöjärjestelmään, niin sillon vielä paras tapa Windows XP puolella HD-medialle oli CoreAVC videolle ja AC3Filter videon äänelle.
     

Jaa tämä sivu