1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

High-End MacBook Pro retina 15"

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi TheGreatEditor 25.03.2014.

  1. TheGreatEditor

    TheGreatEditor Newbie

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Morjens!

    Suunnittelin tuossa kesää kohti uuden koneen hommata, ja mihinkä muuhunkaan kuin pel... videoeditointiin. Tällä hetkellä kakkoskoneena mid 2011 MacBook Air, ja aivan jarkyttävän mieltynyt OSX:ään. "Tehokas" (oli joskus) pöytäkone on ollut editointikäytössä aiemmin. Meinasin tehdä radikaalin muutoksen, ja päätin ostaa kanettavan kaikkeen käyttöön.

    Noh, Alienware ja muutama MSI olivat aluksi vaihtoehtoina, mutta sitten kerran vilkaisin Maccien hintoja, ja a vot! Tälläisessä käytössä prosessori on suurimmassa osassa, ja Macissä on paras prossu ja SSD. Kumpaankaan ei yllä mikään muu, kuin joku AVADirectin noin 5000USD:n custom-läppäri.

    Ja se, mikä aluksi oli tärkeintä, mutta pääsi unhotumaan, oli kannettavuus. MacBook Pro on vain 1,8 cm paksu, kun Alienware on yli 5 cm! Sen lisäksi se on varustettu vain 15" näytöllä, mutta sen resoluutio on lähes kaksinkertainen, eli 2880x1800. Muotoilu ja materiaalit... ja OS X!

    Suunnittelin siis ensin ostaa MacBook Pro:n 2,6GHz:n prossulla, GT750 näyttiksellä, 16gt muistia, sekä 512gb PCIe SSD. Tuolle configuraatiolle tulisi hintaa 2849e. Mitäs olette mieltä, SSD upgrade yhteen teraan maksaa noin 500e, mutta ulkoisilla SSD levyillä sama koko maksaisi enemmän. Sen lisäksi ulkoisissa olisi johtosotkua, eivätkä ne olisi aina mukana, + tuo upgrade on paljon nopeempi kuin ulkoset tavan SSD:t. Kannattaako tuo 1Tb. silloin ainakin mahtuisi paljon editoitavaa materiaalia koneelle, ja siltä muistilta tavara olisi todella helppo käyttää, koska PCIe SSD.

    Ja tiedän, tuota ei sitten tulevaisuudessa päivitetä, sen takia se niin ohut onkin!

    Kiitos taas!
     
  2.  
  3. Henkkaar

    Henkkaar Member

    Liittynyt:
    29.02.2012
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Ilmeisesti tässä ei nyt ole budjetti rajoittava tekijä, jos kerran olet valmis laittamaan koneeseen yli 3000€. Sanon kuitenkin sen, että noin tuhat euroa suunnittelemasi budjetin alapuolella saa jo koneen, joka pesee tuon Maccisi raa´assa voimassa helposti. Ilmoituksestasi ei käy ilmi mitä pelaat, mitä käytät videoeditointiin ja kuinka paljon tarvitset koneen kannettavuutta. Muista sekin, että OSX:lle on saatavissa murto-osa niistä peleistä ja ohjelmista mitä Windowsille, vaikka isoimmista tuotteista onkin Mac-versiot.

    Macin käyttö on kokonaisuutena yhtä maksamista, on minullakin Air kakkoskoneena ja en ostaisi Maccia pöytäkoneen korvaajaksi raskaaseen käyttöön. Tämän kaiken lisäksi minusta on melkoista hulluutta, että koneessa on teran SSD näillä SSD-hinnoilla ja käyttötarkoituksesi tuskin on teran verran SSD-tilaa. Riittää, että käyttis ja muutama tärkein ohjelma/selain on SSD:llä.

    Suunnittele edes tästä "hirviötason" kannettavaa, jos raha ei ole ongelma.

    http://www.jimms.fi/tuote/GT70-2PE-1204NE
     
  4. TheGreatEditor

    TheGreatEditor Newbie

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Sori, ehkäpä epäselvästi tuon ilmaisin, mitään pelejä en siis aio pelata, jolloi OS X:n rajoitukset siinä suhteessa eivät haittaa.

    Tehopuolessa olen eri mieltä. Jos unohdetaan se teran SSD, niin tuo mac pesee videoeditoinnissa linkkaamasi MSI:n täysin, valitettavasti. Hintakaan ei suhteutettuna ole paha, ja vielä jos ottaa Apple-kertoimen mukaan. Tuo MSI oli aluksi itselläkin suunnitteilla.

    Sen lisäksi OS X hyödyntää laitteistoa paremmin kuin windows, varsinkin Maverics muistia. OS X myöskin pysyy nopeana, toisin kuin Windows. Vaikka kaikki eivät Applen käyttiksestä tykkääkkään, niin itse tykkään, ja paljon. Varsinkin monen monitorin kanssa.

    Maccien näppis miellyttää. Ja eritoten kosketuslevy, ja -eleet! Ei ole missään Winukka koneessa vielä vastaavia tullut vastaan!

    Ja totta kai Maccien valmistuslaatu on omaa luokkaansa, ja materiaali myös. Tässä ei saa unohtaa myöskään tarkkaa näyttöä, joka on todella näppärä editoidessa vähän pienemmällä ruudulla. Tottakai työpisteellä on kunnon näytöt, 2kpl. 2650x1440p, muistaakseni.

    Kannettavuus on tärkeää. Olisi hyvä jos voisi matkalla editoida videota, kansi kiinni, ja kotona jatkuu. 17 tuumaa vain meinaa olla liian iso käyttööni. Kone pitäisi mahtua keskikokoiseen reppuun. Tällä hetkellä reppuna on 15 tuuman kannettavan reppu, joka on melko optimaalinen kooltaan

    Adoben CC -softia käytän, ja käytän siis monipuolisesti näitä ohjelmia, videoeditointi on vain vaativinta. Editoin siis myös kuvia, ja luon nettisivuja. Teen myöskin musiikkia silloin tällöin. Adoben softat vaativat todella paljon levytilaa. Tällä hetkellä käytän supistettua ohjelmamäärää, ja silti nämä ohjelmat syövät monia kymmeniä gigoja tilaa. siitä päästäänkin seuraavaan.

    Teran kiintolevy on mielestäni perusteltu, ainakin osittain. Omassa käytössäni jo ohjelmat syövät runsaasti tilaa, ja toinen on FullHD videot. Työtäni nopeuttaisi suunnattomasti materiaalin oleminen nopealla SSD:llä, kuin nykyisellä 5400rpm kiintolevyllä. Kiintolevytilantarve on suuri, sillä ensinnäkin minulla on useasti monta isoakin projektia odottelemassa jatkoa (itsestäni riippumattomista syistä), jolloin tilantarvetta syntyy paljonkin.

    Ja juu, periaatteessa budjetti alkaa olemaan siellä 3400 eurossa, mutta enemmälleppä ei olekkaan tarvetta. Toki olisi parempi, jos jotenkin saisin itselleni perusteltua, että pienempi kiintolevy riittää. Rahan säästö on kuitenkin huima. Pointtini oli kuitenkin lähinnä se, että tuo upgrade on halvempi kuin ulkoiset, hitaammat ja muutenkin huonommat SSD:t

    No, jos tämän toukokuun loppuun mennessä saa päätettyä, niin hyvä!

    Ja joku on joskus väittänyt tyyliäni riiteleväiseksi ja inttäväiseksi, niin se ei kyllä ole ollut tarkoitus, eikä ole nytkään. Lähes varma valinta tuo Macci jo on, mutta vielä kun joku lyö pöytään sen kortin, joka osoittaa pienempään kiintolevyyn, niin Kiitos!

    PS. V****maisen näppärä on tuo konfiguraatiomahdollisuus!
     
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    193
    Ihan huomiona sellanen että jos avoimesti tulee kaapista ulos ja kertoo että aikoo hommata Applelta jonkun laitteen niin saa paskaa niskaan ihan tuelta.. Ite henk.koht. käännyn hopeisen omenan puoleen kun kysymys on applen laitteista. Paljon "älykkäämpää" keskustelua ilman "apple on paskaa" kommentteja.
     
  6. TheGreatEditor

    TheGreatEditor Newbie

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No niinhän tuo taitaa olla, mutta ajattelinpahan yrittää täältäkin päin, josko olisi saanut näkökulmaa hiukan erilaisilta ihmisiltä. Totta on se, että Apple-laitteissa saa parempaa apua Hompusta... Ainakaan se ei mene v****iluksi Applen tuotteen ostosta! :)
     
  7. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,405
    Kiitokset:
    218
    Pisteet:
    93
    Osta vaan mäkki, kestää aikaa winkkariserkkujansa paremmin. Sinuna harkitsisin myös applecareen sijoittamista. Takuun jälkeen mäkkejä kannattaa harvoin liikkeessä huoltaa. Terasta ssd:tä en ehkä hankkisi, omassa työläppärissä 500 gigainen lätty riittää aika pitkälle cacheksi, ulkoiselle thunderbolt2-levylle tiedostot varsinaiseen säilöön.
     
  8. R4ndom1

    R4ndom1 Regular member

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    588
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    TheGreatEditor, tuo Henkkaarin linkaama msi:n läppäri on kyllä tehokkaampi kuin macbook pro, näyttis on tehokkaampi, prossukin taitaa olla hitusen tehokkaampi. Mutta täytyy myöntää että tuo msi:n läppäri on aivan tolkuttoman paksu(verrattun mbp) ja ruma. Lisäksi osx on kevyempi.
     
  9. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,405
    Kiitokset:
    218
    Pisteet:
    93
  10. TheGreatEditor

    TheGreatEditor Newbie

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu, tuo macci se tulee olemaan, vielä vaan askarruttaa tuo kovon koko, 500 vai 1000Gt... No sitä olenkin puinut tuolla Hopeisessa omenassa jo pitkälti.
     

Jaa tämä sivu