1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Edullinen ja laadukas laser- tai led tulostin?

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi F0rzen 14.08.2012.

  1. F0rzen

    F0rzen Member

    Liittynyt:
    12.02.2012
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Morjensta vain!

    Etsiskelen tällä hetkellä markkinoilla pyöriviä suhteellisen edullisia, mutta silti melko laadukkaita tulostin vaihtoehtoja. En ole tulostimien perään seurannut vuosiin, koska en ole koskaan liiemmin moista tarvinnut sen vakavammin... tähän hetkeen asti. :)

    Mutta nyt ensisijaisesti seuraavia opiskelu vuosia varten tarvitsen laadullisen tulostimen, joka ei kuitenkaan ole hinnaltaan kalliimmasta päästä, muttei myöskään liiankaan halpa, jonka tulostusjälki mahdollisesti on mitä on?

    Budjetti rajaa en osaa tarkasti sanoa, koska en ole kovinkaan perillä kyseisten laitteiden hinta-laatusuhteista tällä hetkellä.. Saati mikä hinta vielä on "viisasta" maksaa tulostimesta? Sanottaisiinko että max. yläraja olisi 200e tienoilla..?

    Pieninä toivomuksina kuitenkin olisi, että tulostin on väritulostin ja ilmeisesti kuitenkin nykypäivänä suositaan enempi laser / LED -tulostimia mustesuihku tulostimien sijaan, vai...? Tulostimessa ei -välttämättä- tarvitse olla scannausta. Mutta sekään ei tietysti pahasta ole olla.

    Pyydän apua enemmän tulostimista tietäviltä, kiitos jos voitte auttaa tietämätöntä! :)
     
  2.  
  3. wairus

    wairus Member

    Liittynyt:
    22.07.2012
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Kannattaa miettiä tarvitseeko niitä värejä.
    Mustesuihku on käytännössä poissuljettu, ellet tulosta väreillä päivittäin.
    Itse en ole ainakaan vielä törmännyt sellaiseen mustesysteemiin mikä ei kuivuisi
    jossakin välissä ja luultavasti juuri ennen kuin sitä todella tarvitaan.
    Monitoimikone (kuvanlukija, tulostus yms) musteella toimivana maksaa 50 euroa,
    käyttö maksaakin sitten maltaita.

    Itsellä on käytössä Epson C900. Opiskelijoilla on käytössä pienempiä jääkaappeja kuin c900 mutta koska kyseessä on vanha ns. ammatti(toimisto)malli kaikki tarvikkeet ovat halpoja ja niitä saa (vaikka ebäystä) varmaan vielä vuosikymmenen.

    Itse kuitenkin tuossa tilanteessa hankkisin käytetyn (painavan) toimistotulostimen ilman värejä. Nyt kun tulostusta on siirretty tapahtuvaksi kopiokoneiden kautta vanhat käyttöön tarkoitetut tulostimet on pistetty alelaariin. Niihin kuitenkin saa mustetta ja varaosia inhimilliseen hintaan eikä tulostaminen heti lopu. Useimmat on suunniteltu noin 10 000 kappaleen tulostukseen ennen valojohdeyksikön vaihtoa, ja jos tulostusmäärä on pari tuhatta, saa kotikäytössä paukuttaa aika kauan.

    Itse olen miettinyt ostavani pojulille opiskelun alkuja varten saksasta käytetyn C900. Näyttäisi saavan muutamalla kympillä + postitus < 100 euroa. Ja itsellenikin varakappaleen. Iso koko on vaan haitta kun eivät meinaa suostua postittamaan.

    Loppulause:
    Älä ainakaan osta uutta halpaa muovista pikkukaseilla varustettu värikonetta ja jos ostatkin niin ei ainakaan mustetta käyttävää.
     
  4. aba120

    aba120 Regular member

    Liittynyt:
    11.06.2013
    Viestejä:
    3,564
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46

Jaa tämä sivu