1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ulkoinen kovalevy ongelma (Buffalo HD-PCFU3)

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi trooper78 09.03.2014.

  1. trooper78

    trooper78 Regular member

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    521
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ostin ulkoisen kovalevyn: Buffalo MiniStation HD-PCFU3 500GB USB3 (USB2 yhteensopiva)

    Aikaisempien ulkoisten kovojen (USB2) kanssa ei ole ollut ongelmia kun olen formatoinut/osioinut ne PartitionMagic -ohjelmalla. Nyt kun kytken kovalevyn koneeseen, se ilmaantuu resurssienhallintaan mutta PartitionMAgic:ssä kovalevyn ympärillä on keltainen kehys ja merkintä: BAD. Koitin kuitenkin osioida tuota, ohjelma lopetti heti alkuunsa ilmoittaen: ERROR 4. Koitin tuon jälkeen formatointia resurssienhallinnassa... homma näytti menevän niin kuin pitikin kunnes ihan loppusuoralla ilmoitti, että formatointia ei voida viedä loppuun. Tuon jälkeen kovalevya ei voinut enää valita. Sain kuitenkin formatoitua kovon takakannessa mainitulla ohjelmalla, DiskFormatter2 (http://d.buffalo.jp/HD-PCFU3/?dst=EU).
    Kovon pystyi taas valitsemaan resurssien hallinnassa, jopa kopioin tiedosjoa sinne... mutta mites tuon osioit kun aiemmin mainitut ongelmat yhä päällä. Onko nämä rikkinäisiä vai mikä tässä nyt mättää... =/


    Käytössä Windows XP ja Partition Magic 8.
     
  2.  
  3. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,858
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    78
    Viimeksi muokattu: 09.03.2014
  4. trooper78

    trooper78 Regular member

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    521
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    ^ Kokeilin tuota ohjelmaa. Sisäisessä kovalevyssä (C-osio ;( ) keltainen varoituslätkä (korjauskelvottomia sektoreita) mutta ulkoinen sai sinisen HYvä-merkinnan. Eka rivin luvut 100:sia, paitsi UDMa-tarkisvirheitä-kohdassa 200.

    Eli onko nyt sitten ymmärrettävä, että kovalevy on kunnossa ja vika minussa ja/tai koneessa =/
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2014
  5. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,858
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    78
    Hmm.. Kyllähän tuo kuulostaa siltä että kiintolevy olisi kunnossa. Toimiiko se siis normaalisti mutta et vaan pysty osioimaan sitä?
     
  6. trooper78

    trooper78 Regular member

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    521
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Sen verran testasin, että muutamia tiedostoja sinne kopioin eli siihen nähden toimii. Mutta pitäisi saada jotenkin osioitua tuo kolmeen osaan... aavistustakaan miten sen saisi tehtyä.

    En tiedä sitten vaikuttaako tuo, että kyseessä USB3-laite (ja liekkö mitä muuta erikoista). Aikaisemmin ostamani Buffalon kovot ovat kyllä toimineet PertitionMAgicin kanssa, jolla osioinnit olen tehnyt. Jotain erikoista tässä on kun ei Windows:kaan suostu formatoimaan tuota... ainoastaan tuo Buffalon oma(?) alustusohjelma näyttäisi kelpaavan. NetAnttilaan laitoin viestiä, joskos osaisivat sanoa mistä kysyä apua, laatikossa kun ei ollut takuutodistuksen lisäksi mitään muuta ohjetta.
     
    Viimeksi muokattu: 10.03.2014
  7. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Voit kokeilla vaikka esimerkiksi SwissKnife -ohjelmaa tai Ultimate Boot CD (UBCD) -levyltä GPartedia. On sitten ihan täysin toinen asia onko siinä osioinnissa mitään järkeä :)

    Joissain Buffalon ulkoisissa koteloissa on joku mystinen kiintolevyn kryptaus joka estää kiintolevyn tietojen lukemisen jos se otetaan pois omasta kehikostaan. En osaa sanoa onko tuossa kiintolevyssä sitä ominaisuutta ja voisiko se vaikuttaa kiintolevyn osiointiin.
     
  8. trooper78

    trooper78 Regular member

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    521
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Niin, osioinnin järkevyys. Tiedä tuosta mutta näin on ollut tapana tehdä... kuuluu osaksi tiedostojen lajittelua =)

    Sain sitten kovalevyt formatoitua/osioitua. PartitionMagic:sta ei aluksi ollut apua vaan homma piti tehdä Disc Management:n kautta. Eli kaikessa yksinkertaisuudessa, aluksi piti poistaa jo levyllä ollut osio (aiemmat usb-kovot olen vain formatoinut suoraan useammaksi osioksi)... vasta sen jälkeen onnistui formatoiminen (NTFS) niin moneen osioon kuin halusi. Tosin PM8 ei suostunut tekemään kovalevylle mitään ennen kuin oli formatoinut (vähintään yhden osion) uuteen lisälevyn manage:lla , vasta sitten Partition Magic suostui tekemään muutoksia levylle.

    Outo tapaus(?), mutta onneksi selvisi. Laitetaan tähän loppuun vielä myyjältä saatu osoite/numero jos joku muukin sattuisi tarvitsemaan:
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2014

Jaa tämä sivu