1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi luuri max 220 €

Viestiketju Uutta puhelinta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi _kooma_ 02.07.2012.

  1. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,051
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Elikkäs meni vanha Samsung Galaxy Mini käyttökelvottomaan kuntoon kun putosin puhelin taskussa mereen. Ostin pikaisesti perus kännyksi Nokian C1-01:sen.
    Kuitenkin parempaa luuria olen metsätämässä, mielellään sellaista joka ei ihan pienestä vesitilkasta hätkähtäisi mutta olisi kuitenkin ominaisuuksiltaan joko vastaava kuin Galaxy Mini tai parempi. Puhelimesta pitää löytyä seuraavat ominaisuudet:

    3G yhteydet
    vähintään 3.2Mpix kamera, kuvausvalolla/led salamalla
    GPS + kartat (google maps, sekä street view toimivat mainiosti Minissäkin, joten ei ainakaan huonompaa)
    3.5mm kuulokeliitin
    MicroUSB liitin, josta voi luurin myös ladata (tietokoneeseen liittämisen lisäksi)
    MicroSD kortti paikka
    WLAN/Bluetooth ynm muut nykyiset lähiverkko ominaisuudet
    Käyttis, jokin mikä perustuu Androidiin, tai on puhdas Android
    Suhteellisen pitkä akunkesto (uutena pitäisi ainakin muutaman päivän toimia yhdellä latauksella, perus 2G verkkoja käytettäessä)
    Kestävä, näytön ei tarvitse olla lasia, eli näyttö ei saisi olla kovin herkkää tekoa.

    Olen nyt miettinyt seuraavia laitteita: Samsung Galaxy Xcover sekä Sony Ericsson Xperia Active. Myös Nokian laitteet saattavat tulla kyseeseen, mutta mietittyttää niiden nykyiset ominaisuudet tuossa hintaluokassa. Toisaalta, mahtaako mikään puhelin oikeasti kestää suolavettä tippaakaan? Muutamat vanhemmat Nokian ja Ericsonin luurin olen saanut toimimaan kuivattamalla, mutta ovat joko tippuneet järveen tai olleet lumihangessa, eli eivät ole saaneet sisuksiinsa suolavettä, joka lienee pahin mahdollinen vaihtoehto puhelimille.
    Kiitos kaikille jotka heittävät ehdtouksia, olen myös harkinnut ihan perus Galaxy Gio:ta, joka irtoaisi kaupasta riippuen 90-120 eurolla. Eli mitä edullisempi sitä parempi. Surffaamiseni puhelimella keskittyy lähinnä verkkolehtien, joidenkin kuva palvelujen sekä naamakirjan käyttöön, myös esim afterdawnia on tullut useasti lueskeltua puhelimella.
     
    Viimeksi muokattu: 02.07.2012
  2.  
  3. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
  4. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,051
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Kiitos ehdotuksesta/vinkistä. Parilla kaverillani tuo xCover jo onkin enkä ainakaan suutempia jurinoita ole kuullut, mutta pitää tehdä hieman lisää kenttätutkimusta asiasta. Tuo Sony tosiaan voisi myös olla varsin mielenkiintoinen vaihtoehto, tuolta android suomesta lueskelinkin hieman, ja tuli vastaan myös Motorolan Defy ja Defy+, onkohan noisa kellään kokemuksia?
     
  5. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Motorola Defyn ensimmäistä versiota ei kannata ostaa, koska siihen ei saa Android 2.3 päivitystä. 2.2 versiossa alkaa olemaan jo tietoturva riskejä. Defy+ mallissa on jo uudempi 2.3 ( Joka ei sekään ole aivan uusi, mutta on kuitenkin turvallisempi).
     
  6. Tobyas

    Tobyas Member

    Liittynyt:
    04.07.2012
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jos olisit valmis nostamaan hintarajaa, en voisi kuin lämpimästi suositella Nokia N9 puhelinta. Siitä löytyy kaytännössä kaikki listaamasi ominaisuudet, poislukien MicroSD korttipaikka. Tosin vaihtoehtona on myös 64GB versio, joten sinänsä lisämuistia ei edes tarvi.
    Suolavedenkestävyydestä ei kyllä ole kokemusta, mutta runko on saumattomasti muottiin valettu, johon näyttö on upotettu, joten tavallisissa (siis ei vedenkestävissä) puhelimissa vedenpitävyys todella hyvä, ainoastaan kyljessä olevien nappien kohdalta vuoto mahdollista.
    Lasi on gorilla- lasi, joka ei ihan helposti säry, itselläni tippunut betonilattialle useita kertoja.
    Ohjelmistona MeeGo (Maemo), eli linux pohjainen, kuten androidikin. Sillä todella isolla positivisella erolla androidiin, ettei rupea lagailemaan, vaikka olisi jatkuvassa kovassa käytössä. Käyttö pysyy todella sulavana. Ja pyyhkäisykäyttöliittymään kun tottuu, niin ei enään ikinä haluaisi siirtyä takaisin napinpainalluksiin. Ja tosin puhelimeen on kuulemma myös mahdollista halutessaan ladata android. Ja ainakin osa android sovelluksista käy myös Meegoon.
    Ainoa negatiivinen asia, että käyttöjärjestelmä on ainoa laatuaan, ja uusia ei ilmeisesti tulossa. Mutta positiivista se, että uusia päivityksiä kuitenkin tulee suht tiuhaan, itellä ollut N9 n. 8kk, 3 uutta päivitystä jo tullut, viimeisin juuri latautu.
     
  7. multimega

    multimega Regular member

    Liittynyt:
    03.02.2011
    Viestejä:
    398
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    itse suosittelisin samsung galaxy ace tai xcover itelläni on ace toimii hyvin mutta älä mene sekaantumaan mihinkään huaweihin täys paska :D
     
  8. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,388
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    68
    kaikkeen muuhun tuossa kirjoituksessa voi täysin yhtyä, mutta ei tämä N9 yhtään sen vedenpitävämpi ole kuin muutkaan puhelimet. Suosittelen hankkimaan aquapackin, vedenpitävä suojapussin luurille.
     
  9. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Itse en suosittele Nokia N9 mallia. Siihen tosin tuli suuri päivitys, mutta sen yhteydessä Meegon kehittäjät lähtivät Nokialta.. Eli uusia päivityksiä ei enää välttämättä tule ja sovelluskehittäjät lakkaavat tekemästä Nokia N9 mallilla sovelluksia.
     
  10. simsim4

    simsim4 Member

    Liittynyt:
    21.05.2011
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nokia 500 on aika jees hintasekseen ja siin on nokia maps, 1ghz prossu ja gorilla lasi, Belle on jo aika sulava ja ei lagi. Ja se on nokia eli kestää meri pulahduksen...

    Kamera hyvä(5mp), ei pitäs olla miniä paksumpi... Jos ei tarpeeks hyvä nii nokia 700 siin ois nfc, 1.3ghz prossu ja clear black näyttö, 9.7mm paksu...
     
    Viimeksi muokattu: 07.07.2012
  11. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,388
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    68
    Uusia päivityksiä ei luuriin todennäköisesti tule, mutta sovelluksia tipahtelee edelleen. Mitään järkevää sovellusta N9:ltä ei puutu nytkään. Vingeri toki voi sellaisen nimetä jos siltä tuntuu. Erittäin suositeltava laite edelleen! Ihan oikeita arvioita puhelimesta voi etsiä vaikka googlella.

    Ihan täyttä shittiä. Sellaista puhelinta ei ole vielä olemassakaan.


     
    Viimeksi muokattu: 07.07.2012
  12. Quntsi

    Quntsi Member

    Liittynyt:
    30.07.2012
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Lumia 710/610, omien käyttökokemusten perusteella.
     
  13. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,051
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Ahaa, muutama uusi viesti tullut :) Kiitoksia vain kaikille vinkeistä. Tulin sitten ostaneeksi tuon Sonyn Xperian, ja pitää sanoa että olen enemmän kuin tyytyväinen luuriin.
    Laite on varsin jämäkkä eikä natise tai rutise, sovellukset joita käytän toimivat sulavasti eikä lagia ole ainakaan vielä missään näkynyt. Akkukin kestää mainiosti sen 4 päivää (eniten virtaa vievät sovellukset olen ottanut pois jatkuvasta käytöstä, ja mm.näytön kirkkauden säädin minimiin, samoin verkko asetukset pistin suosiolla EDGE:lle, koska 3G:n saa kuitenkin nopeasti tarvittaessa käyttöön). Lisäksi olen iloinen että suurin osa sovelluksista jotka tulivat Galaxyn kanssa tutuiksi ja itselle tarpeellisiksi, toimivat saumattomasti myös tässä, kiitos Androidin.
    Isompia kosteus vahinkojakaan ei onneksi ole vielä päässyt sattumaan, mitänyt hieman vesisateen kastelemana on ollut. Mutta siis varauksetta voisin suositella puhelinta ainakin heille joille kuotettavuus sekä toimintavarmuus ovat isompia avain asioita puhelimen kanssa.
     

Jaa tämä sivu