1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Prossusta kai se kaikki alkaa.

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi stageout 01.04.2011.

  1. stageout

    stageout Member

    Liittynyt:
    11.01.2011
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Pikkuhiljaa on aika hankkia uusi Desktop. Ehdotuksia, please. Sana on vapaa.
    Kone tulee kirjoittajalle, joka hankkii, kunhan rahat on kerätty, settiinsä kaksi kunnon näyttöä: Toinen pääosin tekstin työstämiselle, toinen sen visualisointiin: Siis mahdollisten pikkukeikkojen ammattikuvaaajan editointeihin ja lopputsekkauksiin - kuten myös tavallisiin video ja kuvamuokausten tekoon. Taittomahdollisuus olisi suurta plussaa. Ja lopuksi - hyvin tärkeäksi apulaiseksi tekeillä olevien käsikirjoituksien storyboardeissa - joka sekin on täysin oma homma sinänsä..
    Paljon on siis mielessä ja jos arvon lukijat keksivät - ehdotetut softat hintoineen otetaan erikoisella kiitollisuudella vastaan. Siis kunnon Office Outlookilla on ehdottomasti pakkopullaa, koska synonyymisanakirjoja ei aina jaksa räplätä - ja tietenkin kai Adobea, mutta mitä? Ja jotain Win-kivaa kaivataan myös Gragebandin korvaajaksi - koska...
    Applen myllyt kohdallani täyttäisivät vaivatta kaikki vaateet, tiedetään sanomattakin, mutta kun hinnat ovat niin pilvissä - etten asiasta jaksa enempää jauhaa.
    Yritetäänkö 7 Proff/Vista pohjalla rakennettavaa ainakin neljä-viisi vuotta suruitta kestävää kokonaisuutta. Kunnon tuuletuksella - ilmavalla rohkeahkolla verkkokoppalla - ja virtalähteellä jossa on tarpeeksi ytyä..
    Prossusta se lopullisen ihmeen rakentaminen alkaa.
    Katsoin juuri äsken postista avaamani AF:n prossuvertailun, ja ihmettelen vieläkin, saitana miehenä, olisiko esimerkiksi AMD:n mustasta kutosesta omilla jäähyillä mihinkään tässä leikissä? Vai onko Intel sittenkin se suurin ja ehdottomin päällikkö tässä gamessa?
    Muut komponentit ehdotusten mukaan. Muistia minimi 8 Gb. Lopulta kiinnitän huomion siihen että kun kaikki kama - ehkä ei välttämättä kaikella softalla on valmiina, hintaan pitää kuulua myös kasaus, testaus ja takuu. Tietenkin oma kasaus olisi haaste, mutta kun ei taidot -eikä välttämättä pinnakaan - riitä.
    Kiitän huomiostanne.
     
  2.  
  3. 1nFam0us

    1nFam0us Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2010
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Hintaa saisi olla???
    Prossuiksi kannattanee ajatella joko
    Amd phenom II x6 t1055 am3 pohjalle
    Tai intel i5 2500k p67 pohjalle.
    Jos ei kiirettä odota kesään ja katso minkälainen on Amdn uusi AM3+ ja Bulldozer? Kahen näytön hommiin, mutta ei pelikäyttöön varmaan joku Nvidian 450/550 tai jotain vieläkin halvempaa tosin 550 olisi tällä hetkellä ehkä paras valinta pitkälle tähtäimelle. Mutta paljon on valims laittaan rahaa koneeseen, riippu nyt pitkälti siitä.
     
  4. stageout

    stageout Member

    Liittynyt:
    11.01.2011
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo.
    InFamOus osui asian ytimeen, eli paljonko hintaa on? Sanotaan että tähdätään puoleentoista tonniin.
    Sekin suhteellinen käsite, mutta näillä näkymin minimi.
    Jos mukaan mahtuisi ainakin yksi töllö, koppa perusreleillä, 7 Pro/Vista:lla ja jollain 2010 Officella ollaanko silloin realistisessa linjassa? Pakko udella, sillä en koskaan ole päässyt opiskelemaan raudan rakentamisen alkeitakaan.
    Mutta siitä mitä siltä haluan - ei ole enää epäilystäkään.
    Kiirettä ei ole, jollei tämä vanha rötiskö hajoa käsiin. Jostain luin että hinnat tällä saralla olisi ainakin kesään saakka laskukierteessä. Totta vai tarua?
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,838
    Kiitokset:
    784
    Pisteet:
    193
    Japanin katastrofi kyllä ennemminkin nostaa kuin laskee komponettien hintoja, koska heidän komponenttejaan käyttää kuitenkin aika moni laitevalmistaja. Emolevyjen hinnat ovat joka tapauksesa nousevassa kurssissa.
     
  6. 1nFam0us

    1nFam0us Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2010
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Stageout, Odota niitä Bulldozereita, tulee ennen kesäkuun puolta väliä (AMD.n ilmoittama) jos hajoo ennen niin intel p67 kokoonpano...
    Ps. Kasaisin koneen tähän alle jollei olisi nokian puhelin käytössä...
     
  7. NoScape

    NoScape Regular member

    Liittynyt:
    27.03.2007
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Onhan nuo hinnat olleet laskussa vielä toistaiseksi. Varmaan selittyy sillä, että jälleenmyyjien ja maahantuojien varastoja tyhjennellään. Kun joutuvat uutta tilaamaan, niin hinnat voikin olla taas JIM (jotain ihan muuta), juurikin Japanin tilanteen vuoksi.

    Koneen kasaus ei paljoo maksa, riippuu tieten mistä tilaa. Halvalla saa kuitenkin säästyttyä harmailta hiuksilta..Muistin suhteen oot oikeassa, tuohon käyttöön se 8gb. Mut muistia saa tänä päivänä melko edullisesti. Tilasin itse juuri koneen, johon otin 8gb muistia "ku halavalla sai". Kunnon näytöt, kuten asian ilmaisit, viepi kyllä loven sun budjetista. Jos siis meinaat oikeasti kunnon näyttöä. Toki kuvien käsittelyyn saakin olla kunnollinen, värit hyvin toistava näyttö. Tekstin käsittelyyn varmaan riittää halvempikin, n 24" näyttö.
     
  8. stageout

    stageout Member

    Liittynyt:
    11.01.2011
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos kaikille AF kavereille hyvistä vinkeistä.
    Ja lisää mukaan, sillä kyllä tämän "romukopan" muisti viela pelaa, kun sattuu sentään olemaan Dell. Ikää tägin mukaan jotain nelisen vuotta,
    NoSpace oli täysin oikein noiden näyttöjen suhteen. Niistä voi joutua maksamaan maltaita. Tosin tuskaa voi lieventää suunnitelmani pölliä nykyinen 30 tuuman telkku toiseksi näytöksi, sillä isompi screeni tämän tuvan töllöttimeksi tarvitaan ilman muuta. Tekstiä lätkii sitten sillä millä Wordin vaan sattuu näkemään.
    Koska harmaita hiuksia alkaa olla jo riittäväksi, myllyn todellakin kasaa alan ammattilainen.
    Aina uteliaana luonteena mieli tosin tekisi niin pirusti, mutta nyt ei sisälly muutenkaan täynnä olevaan kalenteriin.
    Amd:n musta kutosprossu, tai sinne päin, on asia joka jostain syystä viehättää? Jos harrastaisi pikku mielikuvaa, mikä olisi tälle sopuhintainen emo? Musta kun jostain syystä tuntuu että Intelin kamoisssa on täällä päin jonkunlaista yliarvostuksen tuntua.
     
  9. 1nFam0us

    1nFam0us Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2010
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei inteliä yliarvosteta, mutta ennen BullDozeria (BD) AMD on 1-0.5 sukupolvea jäljessä... Am3 kannan Phenom II x6 ei vaan pysy perässä raskaassa työssä (Kuvien videon editointi ect. Homma) verrattaessa intelin uuteen SandyBridgeen (SB). Mutta kesäkuussa kun BD tulee voi suhteet kipata AMD:n eduksi... I just saying....
     
  10. Muff77

    Muff77 Regular member

    Liittynyt:
    14.12.2010
    Viestejä:
    1,942
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Viimeksi muokattu: 02.04.2011
  11. stageout

    stageout Member

    Liittynyt:
    11.01.2011
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Jeps,
    viisaampaa on uskottava.
    Ja juuri näissä kikkisissä prossuasioissa. Mutta kun on aina udeltava - koska muuten omissa homiissa ei pärjää, Toisaalta juttu menee koko ajan paremmaksi, sillä vasta nyt hiffaa kuinka moneen asiaan yksi pahainen kiekko koko myllyssä vaikuttaa. Ovatko muuten kummatkin prossuntekijät aitoja jenkkilafkoja?. Jos näin on - ja sikäläisen kilpailumentaliteetin tuntien, on vaikeeta uskoa kuinka AMD on antanut Itelille periksi moisen eron. Itsellä on Intel Gore 2 - ja pakkohan se myösntää on että toistaiseksi pelittää aika hyvin, ikäisekseen. Tietotekniikka on ihmeellistä. Kiitti vaan hyvästä infosta. Jos aikaa löytyy pätkääkään lisää, tämä on ala johon on syytä perehtyä paljon paremmin.
    Pitäisköhän lopuksi heittää jo itse ynnätty fakta, että Apple on todella täysin överiksi hinnoiteltu desingkoppa..
     
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Jenkkilafkoja molemmat on. AMD kyl myi tehtaansa ja tuotantonsa arabeille.

    Kantsii huomioida realiteetit. Vaikka Intelin tuote olis kalliimpi ja kaikessa (aivan kaikessa) huonompi ku AMD:n, Intel myy silti paremmin. Ts AMD:n pitää tarjota täysin ylivoimasta Inteliin nähden et Intelillä olis jotain vaikeuksia. Ei ihme et AMD:n ei kantsi ees yrittää sitä jatkuvasti. Kehitetään tuote jota Intel ei pysty hetkessä kopioimaan, ainoo tapa saada eroo. Intelhän ei viime vuosina oo muutä tehnykään ku kopioinu AMD:n tuotoksia. Väyläratkasu, muistiohjain prossuun, 64 bit käskykanta jne.

    Et tossa nykytilanteessa ei oo mitään ihmeellistä.
     
  13. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Mites muuten uusien Windowsien kehitys näyttäis tällähetkellä ?
    Meinaan, voisko sitäkautta tulla mahdollisuuksia AMD:n 6-ytimen tehokkaaseen käyttöönottoon, tai mitään muita olellisia ratkaisuja ?
     
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Win 8 taitaa tukee ARM prossuja. Siinä tais olla se suurin uudistus. Viritettyä Seiskaa tulossa. Samalla tavalla ku Seiska oli pikkusen viritetty Vista. Tohon useemman ytimen käyttöön ei Windows voi paljoo tehä.
     
  15. stageout

    stageout Member

    Liittynyt:
    11.01.2011
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Right,
    jk stone lives BP-Vestin myöstävaikutuksella mielestäni puhui oikeata logiikkaa. Jota myös bisnekseksi kutsutaan. Jostain syystä sympatiseesaan AMD juttua, vaikka toisaalta AF sivustoilla niihin kehotetaankin hankkimaan kättelyssä hiljaisempi jäähy. Joku kuvassi jonkun AMD huippurossun jäähyn ääntä sirkkeliksi eikä sellaisessa metelissä paljon tarinaa synny.
    Mutta saas nähdä.
    Vaikka päätös siinä mielessä pitää, että kopan sitten aikoinaan kokoaa ja testaa käyvästä hinnasta ehdoton ammattilainen. Tämä debatti on piristänyt kummasti. Sitä punnitaan loppuun saakka mitä koppaan pannaan sisään, koska allekirjoittanut maksaa viulut.
    Paljon o n vielä kysyttävää . Esimerkkinä voisi aloittaa utelemalla mitä hemmetin käytännön iloa on USB-3 kytkennästä?
     
  16. 1nFam0us

    1nFam0us Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2010
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tulevaisuuden iloa, tulee muuntumaan standardiksi tulevaisuudessa vähän kuin usb->usb2 muutos kaks kolme vuotta ja hups kaikki käyttää jo usb3 ja ei yhen liitännän takii vittis uuta konetta pistää...
     
  17. sidrend

    sidrend Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2009
    Viestejä:
    3,188
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Juu, kyllä siitä tulee olemaan hyötyä. Onhan se huomattavasti nopeampikin kuin usb2.
     
  18. Gameson

    Gameson Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2010
    Viestejä:
    1,121
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ei sitä koko konetta kuitenkaan tarvi uusia jos emost ei löydy usb3:sta. Riittää kun hankkii sen vekottimen eikä paljoo maksa kun jotain 25 euroa.
     
  19. 1nFam0us

    1nFam0us Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2010
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Sen vekottimen???? Varmaa puhut PCI porttii menevästä usb3 portti kortista
     
  20. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Emossa valmiina maksaa pari euroo. Lisäks säästyy korttipaikka muuhun.
     

Jaa tämä sivu