1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kunnon viihdekeskus pelaamiseen ja yms. 1700€~

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi VsKatshuma 04.04.2013.

  1. VsKatshuma

    VsKatshuma Member

    Liittynyt:
    04.04.2013
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hyvää huhtikuuta =)

    Tosiaan, alla on vuosia vanha läppäri Asus M50V, joka on viimeisen viikon aikana kaatuillut enemmän kuin koko edellisvuonna yhteensä. Kone alkaa olla elämänsä päätepisteessä ja taitaa olla aika hommata uusi, tällä kertaa oikein kunnon laite. Samalla siirtyisin läppäreistä pöytäkoneiden maailmaan.

    Ja meikäläisen mielestä kun kerran tehdään, niin tehdään sitten kunnolla. Tarkoituksena olisi mennä ainakin seuraavat viisi vuotta ilman sen suurempia päivityksiä sillä raudalla, jonka tulen ostamaan.

    Henkilökohtaisesti en ole mikään suorituskykyfriikki, eli ideana ei ole huudattaa jokaista peliä ehdoin tahdoin maksimiasetuksilla. Kunhan Dota 2 ja Minecraft pyörivät korkeilla grafiikoilla ilman minkäänlaista takkuamista. Sitä juuri on saatu viimeisen kolmen vuoden aikana tuhatkertainen yliannostus.

    Katselin ensin Jimm's:in sivuilta valmispakettia, koska en olisi viitsinyt päätäni liikaa vaivata. Sitten aloin kuitenkin miettiä, että mitä oikeasti koneeltani haluan, eikä yksikään vaihtoehto ollut enää täydellinen. Olen siis tosiaan ensikertalaisena liikenteessä, joten kaikki mahdollinen apu on tervetullutta. =)

    Ymmärtääkseni keskusyksikön kasaamiseen kuuluvat siis seuraavat komponentit:
    Prosessori
    Jäähdytin
    Näytönohjain
    Muisti
    Emolevy
    Äänikortti
    Kiintolevy
    Optinen asema
    Kotelo
    Virtalähde
    SSD (Josta allekirjoittaneella ei ole aavistustakaan, että mikä se on.)
    Jos jotain olennaista puuttuu, niin hihkaiskaa.

    Budjetti: 1500€-1700€~~, ei se niin millilleen ole, mutta ihan kahta tonnia en mielellään laittaisi.
    Tarvitsetko kasauksen?: Kyllä, tilaan jostain, missä osat laitellaan yhteen. Jimm's:in sivuja on tullut katseltua.
    Tarvitsetko käyttöjärjestelmän?: Löytyy omasta takaa, ei tarvetta.
    Käyttötarkoitus: Kovan tason pelaaminen ja videoiden katselu.
    Aiotko kellottaa?: Pakko sanoa, että ei aavistustakaan. Ymmärsin, että kellottamisella tarkoitetaan tehojen lisäämistä kuormitusta lisäämällä. Jos tulevaisuudessa se olisi tarpeen vauhdissa pysyäkseen, niin miksipä ei?
    Mitä on jo valmiina?: Näyttö ja hiiri. Näppiksen voin ostaa lähimarketista sopuhintaan.
    Optinen asema: Bluray sen olla pitää.
    Koneen koko: Ei väliä, saa olla suurikin. LEDivalojen välkkeestä en kuitenkaan tiedä. Kuka niitä tarvitsee? :D
    Muuta huomioitavaa:
    -Hiljaisuus on tärkeää
    -SSD, jos siitä (niin kuin ymmärsin) on hyötyä
    -Kiintolevy täytyy olla, ulkoisten kanssa leikkiminen on tylsää
    -WLAN maksaa kai sen 60€ ekstraa, mutta ei se tässä budjetissa tunnu missään (Mieluummin otan sen, kuin sen, että sitä joskus tarvitsisi ja ei olisikaan)

    Kaksi suurta kysymysta olisi vielä. Tuli mieleen tuossa paketteja katsellessani:

    Suosituimmat virtalähteet näyttäisivät olevan 550W:n luokkaa. Kuitenkin joka paketti tarjoaa vain 700W:n ja 850W:n virtalähteitä. Mitä käytännön eroa näillä sitten on? Säästääkö oikealla lähteellä huomattavastikin sähkölaskussa ja tarvitseeko korkeammalle tähtäävä kone suurempinumeroisen lähteen?

    Ja toinen juttu on se, että joka ikiseen Jimm's:in pakettiin on näköjään tungettu tuo vesijäähdytysjärjestelmä. Onko siitä sitten jotain iloa tosielämässä? Vai joutuuko koko ajan vain huolehtimaan, että milloin pitää lisätä nestettä? Näköjään siellä kasattuun koneeseen ei edes kuulu mokomaa vaihtoehtoa, ellei osta nimenomaan jotain pakettia.

    Loppuheittona: Kumpi sitten on parempi? Radeon vai GeForce? Itse olen GeForcea käyttänyt joten se tuntuu tutummalta. Kertokaa, että mitä mietitte. Aloitan tässä osasten etsiskelyn huomenna. =)

    Kiitos etukäteen.
     
  2.  
  3. Uppmas

    Uppmas Active member

    Liittynyt:
    03.02.2013
    Viestejä:
    2,482
    Kiitokset:
    81
    Pisteet:
    58
    Käytännön eroa? Tyypillisesti isompi virtalähde on rakennettu käsittelemään isompaa kuormaa (enemmän kapasitoreja, diodeja, volttireguja, yms. virtalähteen komponentteja). Toisaalta myös se on rakennettu tietylle kuormalle, joka on yleensä 50% mitoitetusta arvosta. Paskoilla virtalähteillä taasen on 700W:n merkki, vaikka todellisuudessa poweri paskoisi alleen yrittäessään antaa ''luvattua wattimäärää''. Jimmsin tapauksessa kyse lienee paskojen powereiden ylimitoituksesta, etteivät ne heti posauttaisi itseään. Military Classin koneita näemmä katsoit? Siellä ei viititä edes powerin mallia kertoa, kertoo paljon. Sähkölaskussa säästäminen oikealla mitoituksella on minimaalista, mutta olemassaoleva faktori.
    Tämä taitaa päteä taas noihin Military Classin koneisiin. Esim. gamer linjastossa ei ole vesijäähyä. Ja se vesijäähy mikä niissä on, on huoltovapaa esitäytetty looppi, eli ylläpidosta ei tarvitse huolehtia. (Minulla on sama cooleri)
    Kyseinen cooleri on tehoonsa nähden hieman kallis, ja muiltakin ominaisuuksilta häviää samanhintaisille ilmacoolereille (oma on tarjouksesta ostettu)
    Riippuu, mitä tarkoitetaan. Radeonit pääosin hinta-laadultaan parempia, nvidialla taasen on nopeimman yksittäisen piirin kortti hallussaan. Radeonit mikrostutteroivat selkeästi enemmän, mutta sen johdosta niillä on myös pienempi input lag (käytännössä geforcet tasoittavat framet, mutta se vie aikaa, siksi input lag, fixi radeoneille on tulossa 3kk sisällä).


    Viimeisenä juttuna on pakko todeta, että 1500€ MC:n ja Dota2:n pyörittämiseen on todellinen overkill. Tuon hintaluokan koneilla kyseiset pelit pyörisivät viidelläkin
    ruudulla.


    E: Ja sitten itse setti: http://www.silentrig.com/cart/?prod...ts[2648]=1&products[2619]=1&products[3081]=1&
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2013
  4. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Lyhyesti...

    SSD - Nopeuttaa kaikkia sinne asennettujen ohjelmien käynistymistä ja lataus aikoja.

    Virtalähde - Yhden näyttiksen configureen riittää helposti 500W, mutta W määrä ei kerro yhtään mitään virtalähteen laadusta. Huono laatuinen virtalähde voi viedä hajotessaan koko koneen mukanaan, jolloin ~5-80€ säästö saattaa kirpaista. :)

    Vesijäähy - Normaalisti hieman tehokkaampi, kuin ilmajäähy ja saattaa olla hiljaisempi merkistä riippuen. Maksaa älyttömästi, eikä tuo hirvittävän suurta hyötyä isoihin metalli möhkäle ilmajäähyihin paitsi, jos nämä eivät mahdu koteloon. Valmis vesijäähyihin ei tarvitse lisäillä mitään, eikä periaatteessa huolehtia.

    AMD (HD) vs Nvidia (GTX) - Molemmat merkit valmistaa hyviä näyttiksiä ja paremmuus riippuu ihan hinta / nopeus suhteesta.

    Äänikortti - Nykyisin emolevyissä on kohtuu hyvät äänikortit integroitu ja niillä pärjää, ellei harrasta musiikin tekemistä tai ole hifi ihmisiä.

    Bluray - Oletko täysin varma tämän tarpeellisuudesta ja tarviiko olla polttava? Pelit ja elokuvat siirtyvät kovaa vauhtia internetistä ladattaviin versioihin, eikä enään tarvitse ostaa kallista fyysistä levyä. Polttava DVD-asema on n.20€ ja polttava Bluray 100€, mutta tuossa 1500€ hintaluokassa ei välttämättä tunnu hirveesti.

    Kone ehdotus:
    [​IMG]
    Kauppa: Silent Rig
    = Hyvä erillinen äänikortti
    = Wlan
    = Kellotus mahdollisuus / Hiljainen prossu cooleri
    = Markkinoitten tehokkaimpia näytönohjaimia
    = "Testivoittaja" kotelo ja äänieristetty

    Jos luulet, ettei 128GB SSD riitä, niin vaiha tilalle astetta isompi Kingston V300 240GB tai hieman nopeampi/parempi Samsung 840 256GB PRO.

    Tässä oli yön tekstit ja toivottavasti ei hirveästi kirjoitus virheitä. :)

    ~~Good Night~~
     

Jaa tämä sivu