1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kannettava, Acer Aspire 7551G , onko hyvä?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi HeiMoro 08.07.2010.

  1. HeiMoro

    HeiMoro Member

    Liittynyt:
    08.07.2010
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moro, kattelen kannettavia hintaluokissa 600-750 e. tommonen pisti silmään
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kannettavat/ASLXPT802002/acer-aspire-kannettava
    ----------------------------------------------------------------------------------------

    17,3" kannetttava LED-taustavalaistulla näytöllä. AMD Phenom II kolmiydinprosessori ja 500GB tallennustilaa.

    Acer Aspire 7551G on suorituskykyinen ja monipuolinen kannettava tietokone, joka sopii erinomaisesti multimediakäyttöön. Suuri 17,3 tuuman näyttö LED-taustavalotekniikalla tuottaa tarkan ja laadukkaan kuvan. AMD Phenom II (N830) kolmiydinprosessori ja 4 GB keskusmuisti tekevät koneesta nopean ja tehokkaan. Viihdekäyttöön soveltuva ATI Radeon HD5470 -näytönohjain on varustettu omalla 512 MB muistilla. 500 GB kiintolevylle tallennetuista tiedostoista on helppo ottaa varmuuskopiot polttavan CD/DVD-aseman avulla, joka tukee kaksikerrospolttoa. Integroitu webkamera ja mikrofoni sekä sujuva langaton verkkoyhteys (802.11 b/g/n) tekevät verkossa kommunikoinnista helppoa ja hauskaa. Tietokoneessa on lisäksi HDMI, 5-in-1 -muistikortinlukia sekä 64-bit Windows 7 Home Premium käyttöjärjestelmä. Tuotteella on 2 vuoden takuu.

    Että onko hyvä? kone on tarkotettu netissä surffaamiseen ja pitäisi pelejäkin pyörittää, muttei mitään suuria... voitte laittaa ehdotuksia, Kiitti
     
  2.  
  3. Niklaz

    Niklaz Member

    Liittynyt:
    02.07.2010
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Sanonpahan vaan että perheessä ollut 4 acrerin läppäriä ja kaikki ovat hajonneet juuri takuuajan umpeudettua. En ainakaan itse enää koskaan osta/suosittele acerin ostamista itselleni/kenellekkään.

    Muista kuin Acerista, Samsungista ja Applesta ei ole kokemusta. Samsung on toiminut ihan hienosti, CAD-käytössä. Apple taas medialaitteena ollut moitteeton, mutta ei sillä voi oikeen pelailla mitää.

    Jos tällähetkellä minulla olisi tarvetta Windows kannettavalle katselisin Sonyn Vaio, tai ASUS kannettavia.
     
  4. PC_Markus

    PC_Markus Regular member

    Liittynyt:
    31.12.2009
    Viestejä:
    602
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No ei tolla paljo mitään pelata, surkee näyttis. No mutta jos joku löytää muuten yhtä hyvän koneen paremmal näyttiksel niin jo on ihme, koska ei tohon hintaluokkaan löydy pelikoneita kannettavista. Eli eikö oikeen keskusyksikkö kävis? Osissa tilaamalla ja liikkeessä kasauttamallakin saa paljon paremman halvemmal. Ja kannettavat palstalle tällätteet, tääl kasataan keskusyksiköitä, ei linkitetä kannettavia. Ja vielä kerran = Mikään alle 1000e kannettava ei toimi peleissä hyvin. Aina on näyttis surkea. Fujitsuja ei kannata edes sitten kattoa. Acereitakin vähän hajoillu mut ne on kyl tehokkaimmat yleensä hintaluokassaan. Jos kannettavaa kattosin, kattosin aceria, samsungia tai asusta. Compaq ja HP on myös hyviä mut ite kyl kattosin jotain noista.
     
  5. HeiMoro

    HeiMoro Member

    Liittynyt:
    08.07.2010
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitti tiedoista! Hyviä vinkkejä,en varmaan paljoa pelaa,joten acer varmaan käy.
     
  6. Ransester

    Ransester Active member

    Liittynyt:
    20.07.2007
    Viestejä:
    2,360
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Kyllä minä Aceria välttelisin kuin ruttoa. Saa lukea jatkuvasti hajoamistarinoita kyseisistä värkeistä. Mm. kahdelta kaveriltani on hajonnut yhteensä 5 Aceria (takuu palautuksena aina uusi joka on hajonnut). Ymmärrän hyvin miksi Acerit ovat yleensä niitä halvimpia suhteessa raudan tasoon. Halvalla tehtyjä ja omaa paskat materiaalit yms.
     
  7. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
    VASTALAUSE!!

    Mielestäni acerit on vähintään yhtä laadukkaita kun muutkin läppärit. Ja suurena plussana mainittakoon että Acerit on vielä melko helppoja huoltaa(siis fyysisesti, pölyjen putsaukset yms).
    Monessa Acerin mallissa on vieläpä rautapuolikin ihan kivasti päivitettävissä.

    Nimim. Acer ROCKS!
     
  8. PC_Markus

    PC_Markus Regular member

    Liittynyt:
    31.12.2009
    Viestejä:
    602
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No se riippuu acerin mallista. Voi olla että ne on ostanut jotain acerin halvimpia, ei niissä varmaan oo hyvä kestävyys. Ja parin kaverin acer hajoamiset ei oo kyllä oikeastaan syy käskeä kaikkia olemaan ostamatta sitä.
     
  9. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
    Voi olla toki niinkin, itse en juurikaan alle tonnin läppäreitä muutenkaan ostele, hyvä ja halpa kun ei ikinä kohtaa.
    Asus on kyllä toinen merkki mikä on pirun hyvin päivitettävissä.

    Itsellä tällähetkellä Acer aspire 8930G, prossu T9900(päivitetty),näyttis Geforce 9650M GT 1GB (päivitetty ja kellotettu), 8GB ram (päivitetty), 2X640GB kovot (päivitetty). Gta iv pyörii nätisti....
    Toki läppärin päivittely on melko kallista verrattuna pöytäkoneisiin, mutta eihän harrastuksille pidä laskea hintaa?
     
    Viimeksi muokattu: 11.07.2010
  10. Nemiades

    Nemiades Regular member

    Liittynyt:
    01.04.2010
    Viestejä:
    494
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    [​IMG]

    Sininen palkki = Kannettavien hajoilu ensimmäisen 2 käyttövuoden aikana.
    Punainen palkki = Kannettavien hajoilu ensimmäisen 3 käyttövuoden aikana.

    [EDIT] Lähde: http://www.engadget.com/2009/11/17/laptop-reliability-survey-asus-and-toshiba-win-hp-fails/ [/EDIT]

    Kaikki kannettavat ovat surkeita. "Pelikannettava" on harhaanjohtava termi. Kannettavalla ei voi pelata pelejä, ainakaan sillä tasolla että siitä saisi mitään irti, eli PacMan, Tetris yms. toimivat mutta siihen se sitten jääkin.

    Jos tahtoo pelikoneen, sen on oltava pöytäkone. Jos tahtoo KANNETTAVAN niin se on se miniläppäri mikä kannattaa. Miniläppäri ennemmin koska se nyt vaan on kylmä tosiasia että kannettavian käyttöikä on lyhyt ja rahalleen ei saa tehoissa vastinetta, joten siihen ei kannata paljoa sijoittaa niin säästyy päänsäryltä kun se kannettava sitten kuolee pois. Ja minikannettavat ovat paljon parempia mukana kanniskeluun, eli kannettavaksi. Ihan turha väittää että jonkun 10kg harkkotiilen raahaaminen mukanaan on millään asteella mukavaa, ja suuren lämmöntuoton, suuren näytön ja moniytimisten prossujen takia akkukesto on lähellä nollaa ja laskee vain joka päivä, eli pitkän raahauksen jälkeen saat nauttia 2-3h pelaamisesta parhaillaan ja sitten akku kuolee, jos et ole verkkovirran äärellä. Mutta mikäs se semmoinen kannettava on jota voi siirtää vaan töpselistä toiselle? Aivan, siirrettävä tietokone, ei kannettava.

    Eli lyhennettynä vielä:
    Pelikone - Pöytäkone
    Kannettava - Minikannettava
    Pelikannettava - Onnistunut harhaanjohtava myyntipuhe ja asiakkaan kusetus.

    Ja tän keskustelupalstan säännöissä lukee että kannettavia koskevat keskustelut pitäisi ohjata kannettavian omalle keskustelupalstalle ja pitää ne pois täältä.
     
    Viimeksi muokattu: 11.07.2010
  11. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
    Nojoo, menee taas offtopiciksi.

    Laptop(ns. kannettava)=sylissä pidettävä. Matkaläppärit sitten erikseen jos halutaan vain pitkää akun kestoa ja miniläppärit jos omistaa suurennuslasin.
    Pelikone=tehokas kone
    Pelikannettava=Pelikannettava (rahalla saa ja köyhät valittaa).

    Vannoutuneet pöytäkoneen käyttäjät ei vain jostain kumman syystä voi ymmärtää että Läppäri/laptop voi olla tehoiltaan hyvin lähellä pöytäkonetta. Hinta on vain täysin eri!

    P.S.
    Pahoittelen OffTopiccia, vika on kai läppärissäni!?
     
  12. Nemiades

    Nemiades Regular member

    Liittynyt:
    01.04.2010
    Viestejä:
    494
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Vannoutuneet läppärin käyttäjät ei vain jostain kumman syystä voi ymmärtää että Pöytäkone/Pelikone voi olla tehoiltaan moninkertaisest läppäriä parempi. Hinta vain on pienempi.
     
  13. Ransester

    Ransester Active member

    Liittynyt:
    20.07.2007
    Viestejä:
    2,360
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Juu eipä nuita 19" tuuman "peli"rieskoja enää kannettaviksi voi sanoa. Painaa julmetusti ja lämmön tuotto taivaissa. Eli sama ostaa pöytä kone jos haluaa tehoa.
     
  14. PC_Markus

    PC_Markus Regular member

    Liittynyt:
    31.12.2009
    Viestejä:
    602
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Niin, ja toinen ajattelutapa on se, että läppärissä saa enemmän tehoa halvemmalla, koska pöytäkoneeseenhan pitää ostaa "lisukkeeena" näyttö, näppis ja hiiri. Ja jos osina ostaa niin windows. Ja pelikonettahan ei saa 1500e hintaan ilman et ostaa sen osina. Eli peliläppärin saa johonkin 1300e hintaan, lähes aina käyttis mukana. Ja tehokkaan pelikoneen saa 800e hintaan, ilman käyttistä, 130e, näyttöä, 160e, näppistä, 20e (voi mennä ylikin), ja hiirtä, 20e (voi mennä ylikin). Ei noi hinnat nyt ihan pidä välttämättä paikkaansa mutta suuntaantava se on. Ja kannettavan voi kuljettaa paljon helpommin esim kaverille jos kaverilla ei oo konetta ja sekin haluais pelata, ottaa matkaan mukaan ja hotelleissa pelailla tai muuta tällästä. Pöytäkonetta taas saa päivitettyä, ei tartte heti sitä uutta 1000e pistää et saa tehokkaammman koneen. Siitä sitten puntaroimaan mitä hakea. Tässä tilanteessa silti kannattaa ottaa se kannettava, koska mukana tulee näyttö, näppis,hiiri ja käyttis. Ne kun vievät budjetista paljon. Tossa tilanteessa kyl oikeesti kannattas säästää ja hankkia kunnon pelikone pöytäkoneena.
     
  15. Nemiades

    Nemiades Regular member

    Liittynyt:
    01.04.2010
    Viestejä:
    494
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Juu. Jos ei vakavasti pysty itselleen sanomaan että "mun on pakko pystyä ottamaan tietokone mukaan automatkalle" niin silloin ei kannata "teholäppäriä" ostaa lainkaan, koska se jää melko varmasti siihen olohuoneen pöydälle. Ennemmin ostaa jonkun 300€ käytetyn/miniläppärin ja sijoittaa loput kunnon pöytäkoneeseen, osittain jo pelkän eliniänkin takia. Acer:eista 23% hajoaa ensimmäisen 3v aikana ja palkeista näkee että kuinka rajusti ne viat nousevat iän myötä joten 5v saattaa olla realistinen MAX. ikä kannettavalle ja ~3v realistinen ikä, kun taas pöytäkoneeseen tuossa iässä voi heittää vaikka uuden näyttiksen ja taas pelittää pari vuotta eteenpäin.

    Ja läppäri jonka aloitusviestin kirjoittaja oli tuohon laittanut, sisältää 5470 näyttiksen joka nyt nimen perusteella arvostellen on samalla tasolla 5450:n kanssa jolla ei kyllä mitään elokuvia kehittyneempää katsella, ja senkin pystyy tekemään jo integroidullakin näyttiksellä.

    Tosi on että pöytäkoneen oheislaitteet ovat kalliimpia, mutta ovathan ne moninkerroin parempiakin. Kunnon hiiri on ~20€, vertaappa sitä kannettavan tasohiireen. Näppäimistöt halpaa kuin saippua myös, verrataanpa sitäkin kannettavien saksijousilla toimiviin nappeihin jotka irtoilevat ja hajoilevat ajan myötä, vaihtaminen taas yhtä tuskaa. Kaiuttimetkin painivat aivan eri tasolla, pikkurahalla saa Jimm's:iltä 2.1 kaiuttimet ~8" ~35W subbarilla ja parilla satelliitilla, ihan eri tasoa kun kannettavan muovilaatikoissa olevat 1" 1W diskantit.

    Ja köyhällähän ei ole varaa ostaa halpaa. Nyt juusri tällä hetkellä kun ostat läppärin säästät ~200-400€, mutta pidemmäjjä juoksulla kun ei tarvitse koko helahoitoa vaihtaa yhden osan hajoamisen takia ja jokaisen osan elinikä muutenkin pidempi, säästää suuren tukun rahaa kun ostaa vaan sen pöytäkoneen.

    Eli jos se siirreltävyys ei ole aivan pakollinen ominaisuus, ei ole mitään syytä olla ostamatta sitä pöytäkonetta. Ja jos hakee vaan kotona edestakaisin siirtelyä sohvalta vessaan ja siitä kahvipöytään, kannattaa ennemmin hommata joku miniläppäri.
     
  16. PC_Markus

    PC_Markus Regular member

    Liittynyt:
    31.12.2009
    Viestejä:
    602
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Hmm.. Näistä ikähommista en oo nyt ihan samaa mieltä enkä näppisjutusta. Voihan sitä ostaa paljon paremmankin näppiksen mut ite en ainakaan tykkää enenpää pöytäkoneen 20e näppiksestä kun läppärin näppiksestä. Läppärin näppistä on mun mielestä helpompi käyttää :) Eikä se nyt ihan noitten vuosienkaan mukaan mee, eihän näillä 5 vuotta vanhoilla läppäreillä enää paljo mitää pelailla, mutta kylhän tääkin joku 5v asus on täsä nettikäytösä hyvä :) Kuhan vaan kone ja netti aukee puoleen tuntiin niin kylhän tää nyt ihan hyvin pyörittelee nettiä ja mesee. Onhan sekin nyt totta et täsä on vaikka mitä vikaa, troijalaisia ja valittelee keskusmuistin puutetta ja muuta, mutta toimii silti. Troijalaisia en nyt jaksa tästä alkaa poisteleen, jos ees sitä osaisin. Kone niin hitaalla noisa latauksisa ettei mitään troijalaisia jaksa alkaa poisteleen :) Mutta, toimiihan tää nyt silti, joten mitä valittaan. Ja kätevähän tää nyt sinänsä on, ei halua missata leffaa niin menee ja heittää koneen olohuoneen pöydälle ja kattelee leffaa samalla kun tekee jotn koneella :) Mutta, se vähän riippuu. Ja tottahan se on että jos nyt laittaa sen 600e koneeseen ja 400e oheislaitteisiin niin säästäähän siinä paljon kun ajattelee pidempää aikaa, mutta esim kolme vuotta nyt pyörittelee vaikka sillä 500e läppärilläkin. Miniläppäreistä taas ei mitään meinaa nähdä, se niissä huono puoli on :) 15 tuuman näytöllä läppäri ja helppohan se on jo käyttää. Ja onhan se 2-3 tuntia akkukestoa paljon enemmän kun se 0? Ja kylhän tääkin vanha läppäri sen 2h akkua jaksaa käyttää, vaikka lähes koko ajan on aina seinäsä ollukkin. Eli ei sitä läppäriäkään nyt niin pidä mollata.
     
  17. rane1958

    rane1958 Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    387
    Kiitokset:
    64
    Pisteet:
    38
    Pisteet täältäkin Acerille! Acer Aspire 7551G ollut kovassa käytössa kotona ja mökillä.
     
  18. sidrend

    sidrend Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2009
    Viestejä:
    3,188
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    No laitetaan nyt itsekin kokemukset acerista.

    Kaverilla oli acerin läppäri, varmaankin hinnaltaan uutena jotain alle 1000e ja hajosi noin vuosi takuuajan loputtua. Osat eivät kestäneet kuumuutta, uskoisin. Tämän jälkeen, tästä ei ole vielä pitkää aikaa, hän osti uuden acerin (n.800e) ja vielä on kestänyt, mutta koko kone ei pysy rasituksessa päällä ilman lisäjäähdytystä. Saas nähdä koska hajoaa. Lisäksi itsellä on nyt koulukäytössä acerin miniläppäri erittäin vähävirtaisella prossulla ja näyttiksellä ja siltikin lämmöt on aika huikeet.

    Eli oma kokemus acereista on myös se etteivät ne kestä ja syyksi voisin sanoa korkeat lämmöt. Lisänä varmaan kannattaa mainita, että tuossa on 5v vanha HP:n perusläppäri, joka on vieläkin teknisesti ihan täysin kunnossa ja käy viileänä.
     
  19. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Itselläni on Acer kone ja on kestänyt hyvin tämän vuoden... ( Ostettu viime vuonna). Ei mitään vikaa... Joten suosittelen Acerin ostoa!
     
  20. Ransester

    Ransester Active member

    Liittynyt:
    20.07.2007
    Viestejä:
    2,360
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Mulla on Acerin miniläppäri, jossa on ehkä paskin näppäimistö mitä oon ikinä käyttäny. Mokomassa oli paketista vejettynä XP mutta piti forkata ja laitella kevyempää Linux distroa tilalle että tuota pystyy edes etäisesti käyttämään, tehot kun ovat mitä ovat. Tämän lisäksi siitä hajosi akku. Halpahan se oli joo.
     
  21. PC_Markus

    PC_Markus Regular member

    Liittynyt:
    31.12.2009
    Viestejä:
    602
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Vingeri, ei varmaan kannata suositella sen ostoa sen takia että on kestänyt vuoden, kun yleensäkkin kyllä koneen ainakin minun mielestäni pitäisi se 3v porskuttaa eteenpäin suht. vaivattomasti. Ja miksi ihmeessä joku nosti tämän YLI vuoden takaisen ketjun takaisin, kun ei ollut muuta asiaa kun suositella tätä? Varmaan kone on jo ostettu tai päätetty olla ostamatta.
     

Jaa tämä sivu