1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Extensa 5220 akkuongelma

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Mezme 01.07.2010.

  1. Mezme

    Mezme Regular member

    Liittynyt:
    21.02.2006
    Viestejä:
    119
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Avovaimon Acer Extensa 5220 on hankittu vuoden 2008 joulun tienoilla ja kone on toiminut moitteettomasti.

    Akun kesto on ollut suhteellisen hyvä pari vuotta, vaikkakin on varmaan hiukan heikentynyt johtuen siitä, että akku on kokoajan paikallaan, vaikka kone kiinni pistorasiassa.

    Nyt ihan yks kaks koneen akku tyhjentyy täydestä nollaan noin viidessä minuutissa. Akun heikentyminen ei todellakaan ole ollut siis lineaarista.

    Voiko tähän löytyä jonkinlainen kotikonsti, miten akkuun saisi hieman lisää eloa vai täytyykö pulittaa 70€ uudesta akusta? Onko kellään tietoa, onko Extensan akut oikutelleet vastaavalla tavalla? Koneella ei muistaakseni ole enää takuuta voimassa, mutta onko siitä edes hyötyä akun kohdalla?
     
  2.  
  3. Niklaz

    Niklaz Member

    Liittynyt:
    02.07.2010
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Täysin samaa ihmettelen itsekkin. Äidilläni on sama kone ja sama ongelma, enkä ole löytänyt keseiseen ongelmaan ratkaisua. Eräs kaveri neuvoi minua avaamaan koko läppärin ja putsaamaan liasta. Avatessani läppäriä katselin että kylläpä on siistissä kunnossa jo ennen putsausta. Putsasin kuitenkin enkä saanut toivottua vaikutusta akun kestoon. Toinen kaveri neuvoi taas tarjoamaan akulle hieman korkeampaa jännitettä sitä ladattaessa. Edelleenkään ei mitään vaikutusta. Olen tullut tulokseen etten enää ikinä hanki kenellekkään perheenjäsennelleni yhtäkään acerin valmistamaa konetta. Isäni ja Isoisäni acer-läppäreistä taas hajosi näytönohjain.
     

Jaa tämä sivu