1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Dell Inspiron 5100 säätö windowsin uudelleen asennuksessa

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi tepikoo 05.03.2011.

  1. tepikoo

    tepikoo Member

    Liittynyt:
    22.10.2009
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Terve. Asensin ym. koneeseen windowsin uudelleen koneen mukana tulleelta asennuslevyltä, jonka jälkeen ajurit myös koneen mukana tulleelta levyltä. Ajurien asentamisen jälkeen tuli blue screen kertomaan fatal errorista. Koska kyseessä vanha kone, niin ajattelin ongelman johtuvan huonosta kovalevystä. Ostin uuden kovon, asensin windowsin ja ajurit, ja taas blue screen. Vaikutti siis siltä, että rautapuolelta on jotakin muuta hajonnut kuin kovo, tai kysessä olisi ajureiden yhteensopivuusongelma.

    Yritin asennusta vielä kerran, ja ajurien asentamisen sijaan ryhdyin heti päivittämään windowsia. Asensin SP3:n, ynnä muita päivityksiä windows update -sivustolta. Päivityksen jälkeen asensin ääni- ja videoajurit. Chipset -ajuria en ole vielä siis asentanut lainkaan. Nyt kone toimii edelleen. Voiko windowsin päivityksillä olla yhteys ajureiden toimivuuteen, ja voiko huono ajuri siis aiheuttaa fatal erroreita? Nyt kun koneessa kaikki näennäisesti toimii, niin onko enää järkevää asentaa chipset -ajuria?

    Myös toinen pulma Acer Aspire 5110 -koneen kanssa. Kone ei lähde käyntiin. Virtaa tulee, tuuletin pyörii, mutta näyttöön ei tule mitään eloa. Ongelma alkoi yhtäkkiä ilman mitään virheviestijä tai jumiutumisia. Onko kyseessä hajonnut emolevy ja onko mitään tehtävissä?

    Kiitokset vastauksista.
     
  2.  
  3. dorbeetle

    dorbeetle Regular member

    Liittynyt:
    22.02.2011
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    http://support.dell.com/support/dow...D=INS_PNT_P4_5100&os=WW1&osl=en&catid=&impid=

    Tarkista onko sivulla oleva chipset-ajuri uudempi versio kuin koneen mukana tullut. Mutta tuokin on vuodelta 2003 joten sitä ei välttämättä tarvitse asentaa jos kaikki toimii XP SP3:ssä ok, koska XP:n päivityspaketeissa on päivitetty myös ajureita uudempiin versioihin.

    Tarkista myös näkyykö Windows Updatessa (valinnaiset laitteistopäivitykset) ladattavia päivityksiä.
     

Jaa tämä sivu