1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Acer Aspire 8530G näppäimistön vaihto?

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi many68 16.02.2012.

  1. many68

    many68 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2004
    Viestejä:
    382
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Olis tarkoitus tilata ja vaihtaa näppäimistö tuohon malliin, koska vanhalle kaatunut limsaa, eikä osa kirjaimista toimi cleanerilla putsaamisen jälkeenkään (erillisellä näppäimistöllä toimii). Nyt on kuitenkin kahdenlaista näppäimistön irroitusohjetta netissä kyseiselle mallille. Eli joko se yläpaneeli irti napsauttamalla ja ruuvit sieltä alta auki tai näppäimistön yläpuolella olevasta raosta 'kangotus' nipsujen kohdalta. Kumpaakaan en uskalla voimalla tehdä. Yläosa aukee hieman oikeasta reunastaan ilman työkalujakin, mutta tuntuu, että jos vielä kangottaa, niin katkee... Näppäimistön ylälaidan nipsut taas ei oikeen näytä avautuvan...
    Kenellään oikeasti kokemusta?
     
  2.  
  3. Make_72

    Make_72 Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2007
    Viestejä:
    1,666
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    48
    Eiköhän noitten aspireitten purkaminen ole lähes samanlaista mallista riippumatta,pieniä eroja ainoastaan.
    ja tuo näppäistö lähtee samalla lailla eli akku pois ja sen alta sekä reunoista ruuvit auki niin se näppäimistön yläpuolella oleva paneeli lähtee irti,jonka jälkeen saat näppäimistön irti,usein näppäimistö on kahdella ruuvilla kiinni yläreunasta eli ilman yläpaneelin irrotusta ei näppäimistö irtoa.
    ihmeemmin voimaa ei tarvitse käyttää missään vaiheessa,se yläpaneeli on usein kiinni myös muovi klipseillä,mut kun kaikki ruuvit ovat auki pitäisi lähteä suht helposti(akun alla on usein rivi pieniä ruuveja)
    joskus korjannu noita näppäimistöjä mihin kaatunut nesteitä purkamalla sen kokonaan ja putsaamalla,aika työläs urakka kylläkin.
    ne näppäimet ja keinovivut kannattaa laittaa samaan järjestykseen pois ottaessa esim. pöydälle ja sieltä näppäinten alta löytyy sit se piirilevy joka on vain kaksinkerroin olevaa läpinäkyvää muovia,jonka välissä on on yksi läpinäkyvä muovilätkä missä on sit reiät niitten näppäinten kohdalla,ne olen sit erotellu ja ihan vedellä kunnolla huuhdellu tahmea limpsa ym. pois niistä,muistaa vaan kuivaa kunnolla ja toimivuuttahan voi testata ilman et napsuttaa niitä keinovipuja takasin eli ne muovilevyt(piirilevyt) takasin ja se kumimatto päälle ja jos toimii niin sit vasta alkaa laittaa ne keinuvivut ja näppäimet takasin.
    Tässä viellä aspiren purkua sun tuupista. :)
     
  4. many68

    many68 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2004
    Viestejä:
    382
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Kurkkasin sit tonne akun alle, niin eipä siellä mitään ruuveja ole... Ja edelleen googlaamalla saa kahdenlaista tietoa näppiksen irroittamisesta. Tässä muuten linkki yhteen paikkaan, missä on tuo vaihtonäppis myynnissä (tosin englannin versio, mut ei niin väliä). Tosta näkee ainaki näppiksen pohjan yms, eikä näy ruuvin reikiä ainakaan?
    http://battery-adapter.com/product_info.php/products_id/3557/vAspire+8530G+Series
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2012

Jaa tämä sivu