Jos et halua ostaa mokkulaan lisäantennia niin hae kattila keittiöstä... Laita mokkula kattilaan. Nauti hieman nopeammasta netistä. Nopea ja joidenkin mielestä naurettava ohje, mutta toimii. Nettitikku: Huawei E367 Toimii varmaan muillakin tikuilla. Itse en pahemmin tuota mokkulaa käytä kun on toinen liittymä. Toivottavasti tästä oli apua mokkulasta kärsiville. Naurakaa ihan vapaasti mutta älkää silti spämmikö paskaa, kiitos.
Uskon sitten, kun joku viitsii mitata eri aikoina ja eri paikoissa tehdyt testit. Tietysti eri mokkuloilla ja eri operaattorien verkoissa. Lähellä ja kaukana tukiasemista. Tuollaset 1000 mittausta olisi jo oikein luotettavaa. Itsellä ei ole mokkulaa, mutta kiinnostaisi kuulla jonkun toisen yksittäinenkin kokeilu. Wlan antenneissahan toimii oikeann muotoon leikatut ja suunnatut alumiinifoliot. http://www.techtastic.ca/articles/homemade-antenna.html
Kyllä nämä kattila ym. folioviritelmät yleensä vähän auttaa, niin kuin tässäkin. Eihän tuossa ole kyse sen kummemmasta asiasta kuin että kattilan tai muun metallisen astian/ritilän avulla mokkulasta ja sen antennista tehdään suuntaava. Itsellänikin oli aikoinaan vanha läppäri, jossa oli PCMCIA-wlan-kortti. Kun pisti kortin ja pöydän väliin cd-levyn heijastimeksi niin signaali ja sen myötä nopeus parani jonkun verran.
Tämä kyllä kannattaa katsoa. http://www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html Ei kun laskemaan aalonpituudet mokkulalle ja oikean kokoinen ja pituinen purkki käyttöön. Mokkulallle reikä kylkeen lasketulle etäisyydelle ja mokkula sinitarralla paikoilleen. Jos mokkulasssa on liitin ulkoiselle antennille, niin paras olisi tehdä juuri ohjeiden mukainen ja parannus olisi todella merkittävä. Joskus vuosia sitten olin tekemässä kyseistä antennia, mutta muistaakseni tilasin vääränlaisen N-liittimen ja homma unohtui, N-sarjan tukiasemien ja verkkokorttien markkinoille ilmaantumisen takia. Jostain tuolta sivuilta löytyi mittaustuloskset ja käyrät vahvistuksen desibeleistä. Ja jos en taaskaan kovin väärin muista, oli sopivissa olosuhteissa ja hyvällä suuntauksella saattu jotain 800-1000 metrin kantomatka. Enkä ihmettele, koska antenni on erittäin suuntaava, sekä pysty- että vaakasuunnassa. Molemissa päissä oli tietysti samanlaiset antennit toisiinsa suunnattuna. Naapureiden verkotkaan eivät pääse häiritsemään juuri tuon suuntaavuuden takia. Lasken nuo mitat valmiiksi, jahka kerkiän. Ensin teen talven polttopuut, korjaan ruohonleikkurin, kuvaan ja editoin kavereiden live keikan, hoitelen uuden tyttöystävän, opettelen adobe encoren ja käyn ääni- ja valotekniikan kurssit.
Minulla oli ennen suunta-antennia viritys tehty harjanvarresta iskettynä pihanurmikkoon, harjanvarteen ruuvattu vanha teflonpinnotteinen uunivuoka ja uunivuoan pohjassa ruuvattuna pieni muovipurkki jonka sisällä mokkula säältä suojassa + pari metriä usb johtoa ikkunanvälistä pihalle. Tuolla virityksellä pääsin -67DBm signaalinlaatuun, ilman viritystä signaalinlaatu oli parhaimmillaan -78DBm luokkaa. Nyt katolla on 15DB suunta-antenni ja nyt kun myrsky riepottelee niin signaali on huonoimmillan -57DBm. Lähimpään tukiasemaan matkaa tasan 8km johon on talon katolta näköetäisyys. Joten jos ei ole varaa kunnolliseen suunta-antenniin niin mielummin kannattaa katsoa mitä kivaa astiakaapista löytyy.