1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

D-Link DIR-505 "repeater mode"

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi huilumies 17.08.2012.

  1. huilumies

    huilumies Member

    Liittynyt:
    19.10.2007
    Viestejä:
    39
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hankin kyseisen laitteen ja tarkoituksena olisi käyttää sitä jatkamaan w-lan -verkkoa.

    Onnistun asettamaan asetukset kuten asennusohjeessakin neuvotaan http://dlinkrouter kautta, mutta tämän jälkeen kun laite boottaa itsensä, siihen ei enää saa yhteyttä muuten kuin resetoimalla laitteen.

    Eli kuuluisiko tämän jälkeen tietokoneen löytää vain sen alkuperäisen reitittimen signaalin vai kuuluisiko ottaa yhteys dir-505seen. Asennuksen jälkeen näkyy vain talossa jo ollut wlan yhteys mutta se ei ole yhtään vahvempi.
     
  2.  
  3. Ysf

    Ysf Active member

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,954
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    oma käsitys on, että alkuperäinen verkko on se, mikä pitäisi näkyä. Luonnollista on, että kun "repeater mode" on pistetty käyntiin, ei siihen toistajaan pitäisikään päästä käsiksi langattoman kautta (johdolla pitäisi onnistua)

    Äkkiseltään voisi kuvitella, että alkuperäisen purkin ja "toistimen" välinen signaalin vahvuus vaikuttaa asiaan. ts. jos viet toistimen ihan äärirajalle, eli paikkaan jossa se toistaja juuri ja juuri löytää alkuperäisen, niin arvata voit, että ei se koko verkon signaali siitä hirveästi vahvistu. Verkon signaali, jota toistin lähettää, on yhtä hyvä kuin niiden purnukoiden välinen signaali.

    Eli WLANia jatkaessa on oleellista löytää sopiva etäisyys sen repeaterin ja alkuperäisen purnukan välille - ja sen voi mittailla ihan itse: pistä toistinpurkki kiinni ja sitten otat kannettavalla yhteyden siihen alkuperäiseen vekottimeen. Siirtele kannettaavaa ja tutkaile signaalivahvuuksia: kun signaali heikkenee liiaksi niin siihen on hyvä pistää se toistaja. Peittoa tietenkin saa lisää siirtämällä toistajaa kauemmaksi alkuperäisestä purkista, mutta se tapahtuu silloin verkon signaalin vahvuuden kustannuksella.
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2012

Jaa tämä sivu