1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Sony Bravia KDL40V5500 + geforce 280gtx dvi-hdmi ongelma.

Viestiketju HD-kanavat -osiossa. Ketjun avasi Darius6 12.08.2009.

  1. Darius6

    Darius6 Guest

    Ehtoota.
    Tässä nyt on nettiä selailtu ristiin ja rastiin, ja ongelmaani liittyen löysin infoa NVIDIAN foorumeiltakin, tosin ratkaisu ei miellyttänyt (se oli että osta ATI:n kortti).

    No niin, itse asiaan:

    Ongelmani on seuraavanlainen. Kun kytken koneen telkkariin käyttäen tuota dvi>hdmi adapterikaapelia, niin kuva koneelta tulee 1080i signaalina ja näkyykin telkkarissa lähes normaalisti. Mutta ärsyttävänä oireena on outo kuvan välkkyminen, niinkuin telkkarin "dimmeri" tempoilisi suuntaan ja toiseen aivan satunnaisesti. Eli kuva siis tummenee ja vaalenee aivan randomina, välillä näkyy muutaman sekunnin ihan normaalisti ja sitten taas alkaa "vilkkumaan". Elikkäs, onko kukaan aikaisemmin kuullut moisesta, tai vielä paremmin, sattuisiko moiseen löytymään jotain ratkaisua?

    Nyt kone on kytkettynä television VGA liitäntään, mutta olisi kiva saada tuo HDMI:n kautta.

    Ja tosiaan ainut "ratkaisu" NVIDIA:n foorumilla oli "Osta ATI", johon nyt tämän kortin oston jälkeen en nyt ihan haluaisi ryhtyä...

    EDIT: Sori, tuli väärälle alueelle tämä. Oli tuossa pari välilehteä selaimessa auki, väärään avasin uuden threadin, piti postata tämä tuonne tv-out keskusteluun...
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 13.08.2009
  2.  
  3. pekkapuu

    pekkapuu Regular member

    Liittynyt:
    28.03.2002
    Viestejä:
    354
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    itselläni oli sama ongelma kunnes tajusin uusia kaapelin ja laittaa
    dvi ja hdmi adapterin väliin, nyt näkyy hienosti 1080p.
    ati 4670 kylläkin ohjaimena.
     
  4. hamuli

    hamuli Guest

    Itselläni oli hieman vastaava ongelma oman Gforce 8800 GTS:n kanssa tuossa taannoin Sonyn KDL 40W4000 -television kanssa. Kun yhdistin tietokoneen televisioon näytönohjaimen dvi-liitännän kautta television HDMI-liittimeen, en saanut minkäänlaista kuvaa näkyviin, vaikkakin tietokone tunnisti television. Soitin ongelmassani Sonyn asiakaspalveluun, jossa tiedostotettiin ongelman johtuvan televisiosta, eikä asialle ollut korjausta.
    Selvisin ongelmastani kierrättämällä videosignaalin viritinvahvistimen kautta, jolloin televisioonkin alkoi kuva näkymään 1080p-muodossa. Tässäkin ongelmatapauksessa syy voi olla Sonyn televisiossa, eikä niinkään näytönohjaimessa.
    Liittännät siis nykyään: näytönohjain -> dvi-hdmi-adapterikaapeli -> viritinvahvistin (Yamaha) -> television HDMI-liitin.
     
  5. Darius6

    Darius6 Guest

    Juu, tätä vähän pelkäsinkin, että telkussa tuo "vika" on. Hmm, ei nyt kuitenkaan viitsisi investoida uuteen vahvistimeen tuon takia. Joten täytyy koittaa sitten vaan tulla toimeen tuolla pc-liitännällä. Tosin hieman askaruttaa kuitenkin, että miksi samalla televisiolla ja dvi>hdmi-adapterilla tätä ongelmaa ei esiinny ATI:n korteilla? Eli kuitenkin tuntuisi siltä, että välillä Nvidia>Sony jokin mättää...
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 22.08.2009
  6. AnDy86

    AnDy86 Member

    Liittynyt:
    30.06.2005
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Itselläni on sama sony 40" V5500 eikä ollut ongelmia dvi -> hdmi kaapelin kanssa, hyvin näkyi kuva kun laittoi vielä kuvasuhteen smartille. Juuri nyt en pääse tarkemmin testailemaan, TV n. 150km päässä.

    Tyhmiä kysymyksiä, mutta kun en mistään selvää vastausta löytynyt niin heitän tähän loppuun vielä; Acerin läppärissä on Geforce 8600M GS näytönohjain, jossa edellämainittu dvi-d output. Näkyykö tv:ssä varmasti full-hdnä? Läppärin oman näytön max. tarkkuus kun on 1280x800.
     

Jaa tämä sivu