1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

philips 42PFL66782/12 smart-tv, kuvanlaatu todella huono tavallisilla kanavilla

Viestiketju HD-kanavat -osiossa. Ketjun avasi Steme92 29.01.2014.

  1. Steme92

    Steme92 Member

    Liittynyt:
    06.06.2009
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moro! Elikkä onkelma on sellainen, että tavallisilla kanavilla kyseisellä televisiolla kuvan laatu on todella huono. Kuva näyttää siltä kun kuva vaihtuu niin edellisen kuvan ääriviivat jäävät näkyviin. Hd-kanavilla ongelmaa ei ole joten onko kyse lähetyksestä vai onko televisiossa jokin asetus päin mäntyä? Televisiossa ei ole mitään maksukanavakorttia yms.
     
  2.  
  3. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,574
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    78
    Normaalien kanavien kuvanlaatu riippuu nykytelevisioissa monestakin tekijästä. Normaalin TV-lähetyksen resoluutio on pienempi (normaalit PAL TV-lähetykset 480 x 576) kuin HD-television natiiviresoluutio(HD-Ready leensä vähintään 1366 x 768, FullHD 1920 x 1080), joten televisio joutuu skaalaamaan kuvaa jotta se näkyisi koko ruudulla. Tämä johtaa kuvanlaadun huononemiseen ja yleensä pehmentää kuvaa.

    Toinen kuvanlaatuun vaikuttava tekijä on television ruudunpäivitysnopeus. Kuva päivittyy televisiossa yleensä 60Hz taajuudella (60 kuvaa sekunnissa). Lähetyksen tahdistus (50 Hz) ei aina osu tämän kanssa yhteen, joten kuvassa voi esiintyä nykimistä (näkyy laajoissa vaakaliikkeissä) tai häntimistä (varjokuvia, haamuilua yms).

    Kolmas kuvanlaatuun vaikuttava tekijä on television kuvanparannusasetukset. Hyvästä yrityksestä huolimatta nämä eivät aina tarjoa sitä parasta mahdollista kuvanlaatua, sillä jo huonolaatuisesta skaalatusta kuvasta poistetaan kohinaa ja muita virheitä yleensä pehmentämällä kuvaa ja säätämällä automaattisesti kontrastia ja valoisuutta. Tämä voi aiheuttaa kuvan pehmenemisen lisäksi tummien kuvien tukkoisuutta (yksityiskohdat eivät näy tummissa kuvissa) ja värien haalistumia vaaleissa kuvissa. Pikselaation poisto ja reunojen korostus voi myös aiheuttaa haamukuvia ja ylipehmeää kuvapuuroa.

    Neljäs kuvanlaatuun vaikuttava tekijä on television saama signaalin taso. Huono signaalitaso aiheuttaa yleensä kuvan ja äänen pätkimistä, sekä muita virheitä. Kuvassa voi näkyä pikselaatiota(kuva "palikoituu" neliöiksi), yksityiskohtien puuroutumista nopeissa liikkeissä, pikselivirheitä (osa edellisestä kuvasta juuttuu ruutuun, tai kuvassa esiintyy kirkasvärisiä läiskiä, jotka eivät ole osa kuvaa).

    Näistä vain kuvanparannusasetuksiin voi käyttäjä suoraan vaikuttaa. Asetuksia säätäessä kannattaa kokeilla vähentää tai ottaa kokonaan pois päältä reunojen parannus ja kohinanvaimennus, sillä nämä voivat osaltaan aiheuttaa ongelmia kuvassa. Myös dynaaminen kontrastin ja valoisuuden säätö kannattaa säätää uudestaan.

    Tämä siis siinä tapauksessa ettei tule kysymykseen antennin virheellisestä suuntauksesta johtuva signaalitason kehnous (vain antenniverkossa, kaapeliverkkossa ei tätä esiinny). Signaalitasoa voi koittaa parantaa antennivahvistimilla, jotka kytketään television antennikaapelin ja seinäpistokkeen väliin ja uusimalla vanhoja antennikaapeleita(jos niitä ei ole pitkään aikaan uusittu).
     
    Viimeksi muokattu: 30.01.2014

Jaa tämä sivu