1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

GTS 250 HDMI & VGA ongelma

Viestiketju Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä -osiossa. Ketjun avasi patkis 17.02.2012.

  1. patkis

    patkis Member

    Liittynyt:
    11.09.2010
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Elikkä, ostin LG 32" television jonka käyttöön tietokoneen näyttönä. Nyt otin myös vanhan LCD näytön tuohon rinnalle koska sille on välillä tarvetta. Televisioon näytönohjaimelta menee HDMI piuha ja vanhaan LCD näyttöön menee VGA piuha. Ongelma on, että kun otin tuon vanhan LCD näytön käyttöön, niin televisiosta ei tule enään kuvaa kuin vasta Windowsin sisään kirjautumisruudussa. Jos otan tuon vga piuhan pois niin sitten televisiosta kuva tulee näkyviin heti koneen käynnistäessä. Millä ihmeellä saan tuon kuvan näkymään HDMI:n kautta biossin ja jne. kohdalla vaikka vga piuha on kiinni?

    Näytönohjain on EVGA GTS250 1gb. Ajurien versio: 285.62
     
  2.  
  3. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,574
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    78
    Näkyykös siinä LCD-näytössä sitten noi jutut sinne Windowsin kirjautumiseen asti vai mitenkä? Ettei olis näyttöjen asetukset menneet ristiin, näyttis on automaattisesti ottanut tuon LCD-näytön oletukseksi silloin kun se on kiinni. Tietääkseni kakkosnäyttö heräilee vasta kun ajurit on ladattu, eli siis juurikin ennen kirjautumista. Yhdellä näytöllä, esim silloin kun tuo LCD-näyttö ei ole kiinni, oletusnäyttö on tietysti telkkarisi.

    Tarkista siis näyttöjen asetukset ja kokeile saisitko pakotettua telkkarin oletusnäytöksi silloinkin kun LCD-näyttö on kiinni.
     
  4. patkis

    patkis Member

    Liittynyt:
    11.09.2010
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo, elikkä LCD-näytöstä näkyy kaikki ennen windowsin sisään kirjautumisruutua, kun kirjautumisruutu tulee niin se näkyy telkkarista ja LCD-näyttö menee mustaksi. Tarkistan asetukset vielä, vasta huomenna kylläkin, mutta telkkari on ainakin nvidian ohjauspaneelissa valittu päänäytöksi. LCD-näyttöön on valittu ainakin windowsin asetuksista se "laajenna työpöytä tähän näyttöön".
     
  5. patkis

    patkis Member

    Liittynyt:
    11.09.2010
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Asetukset katsottu ja kyllä telkkari on päänäyttönä. En löytänyt vaihtoehtoa jolla saisi valittua telkkarin oletukseksi kun LCD-näyttö on kiinni. Kokeilin myös DVI->VGA adapteria mutta silti kuva ennen kirjautumisruutua tulee LCD-näytöstä.
     
  6. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,574
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    78
    Epäilen että kyseessä on enemmänkin ominaisuus kuin varsinainen ongelma. Ennen windowsin käynnistymistä ja ajurien lataamista, kone syöttää signaalia LDC-näytölle, koska BIOS tunnistaa sen oletusnäyttölaitteeksi(ei tunnista HDMI-kaapelin päässä olevaa televisiota, koska ajureita ei ole ladattu). Windowsin latauduttua ja ajureden käynnistyttyä kuva siirtyy automaattisesti televisioon, koska Windows on merkannut telkkarin oletusnäytöksi, koska se on kiinnitetty HDMI-liitännällä näytönohjaimeen.

    Tarkista vielä, että LCD-näytön asetukset ovat oikein(varsinkin resoluutio ja värimäärä), sillä välttämättä LCD-näyttösi ei tue samaa resoluutiota kuin televisiosi. Tämä voi aiheuttaa tuon näytön pimenemisen kun näyttö ei pysty näyttämään valittua resoluutiota, vaikka signaali tulisikin.
     
  7. patkis

    patkis Member

    Liittynyt:
    11.09.2010
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo, täytynee etsiä ratkaisua kuinka tämän "ominaisuuden" saa pois käytöstä.. Sinänsä LCD-näytön pimenemisestä kirjautumisruudussa ei ole haittaa koska televisio on se jota käytän pääsääntöisesti. Ja LCD-näytön resoluutio on todella paljon pienempi kuin telkkarin..
     

Jaa tämä sivu