1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mikä haittaohjelmienpoistaja Avira Antivirin kanssa?

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi Tollefsen 20.05.2010.

  1. Tollefsen

    Tollefsen Member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moi,

    Ensiksi haluan pyytää anteeksi, jos tähän olisi ollut helposti vastaus löydettävissä keskustelualueelta. Olen kuitenkin Tansaniassa ja surffaan täällä nettiyhteydellä, jonka nopeus on tasolla 90-luvun puolivälin modeemi. Eli turhaan ei tällä viestiketjuja availla :)

    Ongelmani on sellainen, että onnistuin saamaan täällä koneeseeni haittaohjelman nimeltä rotinom. Jos joku haluaa tutustua tähän inhotukseen, niin informaatiota on ainakin englannin kielellä googlesta tarjolla. Myös manuaalipoisto-ohjeet löysin, mutta siihen en kyllä ala sillä tulen tarvitsemaan konettani täällä vielä seuraavat kolmisen kuukautta. Eli riskit minimoiden mennään.

    Pohdiskelenkin tässä, että toimivatko kaikki anti-spywareohjelmat moitteettomasti yhteistyössä Avira Antivirin kanssa? Minulla on nimittäin huonoja kokemuksia liian monien ohjelmien yhdistämisestä myös :)

    Entä onko kellään kokemusta Spyware Hunter's spyware removal toolista? Näiden sivuilla ( http://www.spywareremove.com/removeAppDataS153112869702789785713669491166975984320Rotinom.html ) ainakin "rotinom" mainitaan ja lupailevat, että lähtee pois jos ostan ohjelman. Tämän olen myös valmis tekemään, mutta olisin kiitollinen, jos joku osaisi kertoa, että onko ohjelma ajan tasalla :).

    Vista on käytössä..

    Kiitos paljon, jos joku viitsii/osaa auttaa :)
     
    Viimeksi muokattu: 20.05.2010
  2.  
  3. Bazilli

    Bazilli Regular member

    Liittynyt:
    27.12.2005
    Viestejä:
    305
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  4. derkation

    derkation Regular member

    Liittynyt:
    01.04.2009
    Viestejä:
    339
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo Malwarebytes on paras
     
  5. Tollefsen

    Tollefsen Member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos paljon avusta. Malwarebytesilla homma näyttää hoituneen ja kun spywaren ilmainen poistotoimintokin oli todella positiivinen yllätys.

    Nyt kun vaikuttaa kone taas puhtaalta niin mietityttää, että mitä tehdä noille tiedostoille, jotka tuo Rotinom tallensi usb-tikulta APPData kansiooni? Käsittääkseni tiedostot eivät ole millään tavalla saastuneita, mutta en oikein uskalla niitä lähteä poistamaankaan, koska en tiedä leviääkö lisää jotain haittaohjelmia sitten koneeseen.. Tiedostoja on n.5-6gigaa ja kaikki samassa kansiossa. Ja ne siis ovat normaaleja(ainakin näyttävät normaaleilta) musiikki- ja kuvatiedostoja tms... tai kansioita.

    Osaisiko joku antaa vastausta, että mikä on turvallinen tapa päästä niistä eroon?
     

Jaa tämä sivu