Hei mitenköhän saisin toimimaan Avastin ja Windows Defenderin yhdessä? Windows Defender oli normaalisti toiminnassa, ja luin että nämä kaksi yhdessä antavat hyvän suojan. Sitten kun asensin avastin uuteen läppäriini (windows8) Windows defender poistui käytöstä, eli ilmeisesti avast jotenki estää sen käytön tms? Aikaisemmin minulla oli Norton kokeilussa, eikä tuolloinkaan Defenderi ollut käytössä. Heti kun poistin Nortonin niii sain käyttöön sen. Avastin ja windows defenderin pitäisi kuitenkin toimia yhtäaikaa ilmeisesti. Tuo Norton ei kuulemma kovin kummoinen ohjelma ole? Vaikutti aika raskaalta sovellukselta..
Niitä ei pidä pitää yhtäaikaa päällä koska Windows 8 Defender on virustorjuntaohjelma. Ne voi sotkea toisiansa ja aiheuttaa tietoturva ongelmia. Eli vain yksi virustorjuntaohjelma kerrallaan käynnissä ja mielellään toisen poisto. ( Defenderiä ei tosin voi poistaa).
Windows Defender tunnistaa ja poistaa vain tunnettuja vakoiluohjelmia. Sitä ei ole tarkoitettu suojaamaan tietokonetta kaikilta haittaohjelmilta. Se ei suojaa tietokonettasi viruksilta, madoilta, troijalaisilta ja muilta haittaohjelmilta. Mits tämän suhteen? Jos näistä vain toista voi käyttää nii kumpaa kannattaisi? Vai olisiko joku maksullinen parempi?
Maksullinen ei ole sen parempi kuin ilmainen. Koneen käyttäjä määrää omilla toimillaan että tuleeko haittaohjelmia koneelle vai ei. Virustorjuntaohjelmat ovat vain tässä apuna mutta nekään ei tunnista aivan kaikkia haittaohjelmia. Eli jos pitää käyttiksen ja kaikki ohjelmat aina ajantasalla ja et lataa tuntemattomista ja epäilyttävistä paikoista ohjelmia/tiedostoja niin aika hyvin välttyy haittaohjelmilta. Itse käyttäisin joko Defenderiä tai Panda Cloud free ohjelmaa.
Windows8:ssa Defender on tosiaan sisäänrakennettu virustorjuntaohjelmisto, sama softa kuin Security Essentials. Kun tuon tilalle asennetaan jokin muu ohjelma poistuu Defender käytöstä konfliktien välttämiseksi eikä sitä käyntiin saa.
Kuten edellä jo on todettu ja toisin kuin myöhemmin kirjoitit: Windows 8:n mukana tuleva Windows Defender on reaaliaikainen virussuoja. Se on edelleen kehitelty versio ohjelmasta, joka aiemmin tunnettiin nimellä Windows Security Essentials, ja joka oli tarkoitettu Windows XP - Windows 7 -käyttöjärjestelmille. Samoille vanhemmille käyttöjärjestelmille on olemassa myös hämäävästi samanniminen Windows Defender, mutta tuo vanha Defender on pelkkä haittaohjelmnien poistotyökalu eikä reaaliaikainen virusturva. Sekaannus johtuu siis vanhan nimen ottamisesta uuteen käyttöön. Windows 8:n Defender on reaaliaikainen virusturvaohjelma, jonka kanssa samanaikaisesti ei voi käyttää toista kolmannen osapuolen virusturvaa. Koneella ei voi (ei saa) olla käynnissä kahta eri virusturvaa. Toinen asennettu virusturvaohjelma voi aiheuttaa ongelmia (koneen hidastelua, nettiyhteyden pätkimistä) silloinkin, kun se on kytketty pois käytöstä. Tuo, mitä edellä sanottiin, koskee siis reaaliaikaisia suojauksia. Erikseen ajettavia haittaohjelmien poistotyökaluja, kuten Malwarebytes Anti-Malwaren ilmaisversio, voi ajaa ja käyttää normaalisti, mutta saman MBAM-ohjelman Pro-versio sisältää myös reaaliaikaisen suojan.
Kyllähän se pelittää mutta tietoturvaongelmia tulee ja myös koneen käyttö voi hidastella jos kaksi virustorjuntaa on yhtäaikaa päällä.
Voisin heittää hyvän virustorjunnan, mutta tällä foorumilla perse repee jos joku mainitsee maksavansa virustorjunnasta...
Mitähän toikin nyt tarkoitti? Ei kukaan ole tiettävästi repinyt edes pelihousujaan, kun olen kertonut käyttäväni Nortonin tuotteita. Olen jossakin yhteydessä myös perustellut, miksi olen päätynyt maksulliseen virustorjuntaan. Varmaan sinullakin on syysi. Kun kyse on taloudellisista intresseistä, joudutaan arvioimaan, mistä kannattaa maksaa. Silloin mahdollisimman ajantasainen virusturva, jonka tietokantaa päivitetään koko ajan eli monta kertaa päivässä, voi olla hintansa väärtti. Toki tällöinkin pitää huolehtia, ettei itse hölmöile.
Lähinnä noissa "Uutta tietokonetta etsimässä" osiossa ilmenny. Vaikka budjetti ois 1500e, niin kun pistät 20e lisenssin (sai/saa Systemastoresta muiden osien kanssa) F-securesta niin seuraavat 5 henkilöä itkee miten ilmaset riittää. Yritän perustella miten vuodessa 20e on tosi vähän, eikä mistään tarttis tinkiä niin ei auta. Seuraavaks iskee Avast! käyttäjät jotka vuoro toisensa perään kertoo "ei oo koskaa mitää tullu" ja joku matemaatikko kertoo 20e olevan viikon kauppareissun hinta. Itse maksan F-securesta, enkä lähde enää Avastiin takaisin.
Offtopic: http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uu...untaohjelmat+estavat+kaikki+tartunnat/a948068 Eli F-secure ei anna niin hyvää suojaa kuin muut. Tosin sitä en tiedä onko tuo testi luotettava. Mutta koneen käyttäjä on se suurin vaikuttaja tietoturva asioissa.
Ei tuo ole uusi uutinen ollenkaan, harvemmin virusturva on sataprosenttinen kuitenkaan, käytettiin sitten mitä tahansa virustorjuntaohjelmaa. Itse olen käyttänyt F-Securea täysin turvallisesti jo monta vuotta, eikä ole ongelmia ollut. Komppaan kyllä täysin sitä että käyttäjän tottumukset vaikuttaa suuresti uhkien määrään. Itselläni on vain muutama luotettava perussivusto joilla päivittäin oleilen, enkä hirveästi pyöri missään muualla satunnaisia google-hakuja ja muita pikkujuttuja lukuunottamatta, joten ulkopuolisten uhkien osuus nettikäytöstäni on häviävän pieni.
Tuo AV-Comparatives on hyvinkin luotettava taho. Testattavien virusohjemien tekijät saavat antaa kommenttejaan ja suosituksiaan testin tekijöille omien ohjelmiensa toiminnasta ja menestyksestä testeissä. Koskaan kukaan ei ole kyseenalaistanut testintekijöiden asiantuntemusta tai testien luotettavuutta. AV-Comparatives sivustolta voi ladata tarkat tiedot testeistä ja käytetyistä menetelmistä, kuten myös testituloksia pitemmältäkin ajalta. Huomioikaa, että linkin uutisessa tarkasteltiin ilmeisesti vain kulunutta lokakuuta, joten se ei tietenkään kerro ihan kaikkea. Tosin nuo kolme hyvää ovat menestyneet kaiken aikaa hyvin. Katkoviiva edustaa ketjun aloittajan mainitsemaa Windows Defenderin antamaa suojaa. Asia selviää toki Tietoviikon jutustakin.