1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pentax k-x:än kontrollointi androidilla?

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi jansku136 26.11.2011.

  1. jansku136

    jansku136 Regular member

    Liittynyt:
    19.06.2008
    Viestejä:
    442
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Moi,

    Värkkäilin tuossa näiden ohjeiden mukaan langattoman IR-laukaisimen Android-puhelimeen, eli tällä kertaa Samsung Galaxy S:ään.
    Tarkoituksena siis kytkeä kaiksi infrapunalediä kiinni toisiinsa, niin että toisen plusjalka on toisen miinusjalassa ja päinvastoin. Sitten johtaa kuulokeliittimen avulla kuulokereijästä virta noille ledeille. Ja kun puhelimesta soitetaan oikea äänenpätkä, ledit vilkkuvat niin, että sillä saa laukaistua Pentaxin infrapunaohjausta tukevan kameran.
    Kaikki onnistui muuten hyvin, mutta vaikka annan ohjelmalla signaalin/äänen kuulokereijän kautta tälle laukaisimelle, niin valo ei välähdä. IR-valoahan ei pysty näkemään paljain silmin, mutta digi-kameralla pystyy. Jos kytken 3V-pariston kiinni noihin ledeihin niin kyllä palavat hyvin kun katsoo niitä kameran näytön läpi.
    Eikö puhelin siis anna vaan riittävästi virtaa, että valot syttyisivät? En saa yleismittarilla mitään lukemaa, kun laukaisin on kiinni ja soitan musiikkia ja mittaan paljonko puhelin antaa virtaa. Edes tietokoneeseen kytkettynä ja volat täysillä ei jaksaneet syttyä. Missäköhän on nyt vika?


    -Kiitos! :)
     
  2.  
  3. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,388
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    68
    Ymmärtämättä muuten aiheesta enempää, mutta kirjoittamasi mukaan:
    olet kytkenyt ledit väärin. Noin kuten kuvailit "päinvastoin" et voi tehdä. Ledit on ilmeisesti tarkoitus kytkeä sarjaan. Eli alku ihan oikein (toisen plusjalka on toisen miinusjalassa), mutta sitten niihin kahteen vapaaksi jäävän jalkaan tuodaan ne piuhat kiinni. Niitä jalkoja ei siis voi kytkeä toisiinsa.
     
  4. jansku136

    jansku136 Regular member

    Liittynyt:
    19.06.2008
    Viestejä:
    442
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Näin itsekin ensiksi ajattelin, mutta kun ohjeen kuvia ja tekstiä pänttää tarkemmin, niin kyllä se noin vain näyttäisi menevän, eikä sarjaan. Ledit on tarkoitus saada välähtämään nopeasti vuorotellen, joten tuo järjestely toimii, kun ensiksi toiselle johdolle annetaan plus ja toiselle miinus (led 1 välähtää) ja sitten taas toisinpain (led 2 välähtää). Tuohan johtuu siitä, että led johtaa sähköä vaan toiseen suuntaan, kuten diodit yleensäkin.
    Jos selitykseni ei oikein vakuuttanut niin katso kuvista tuosta linkistä :)

    Edit. Tässä kuvia:



     
    Viimeksi muokattu: 26.11.2011
  5. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,388
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    68
    Selityksesi vakuutti. Aloin itsekin pohtimaan tuota heti vastaukseni jälkeen. Äänisignaali periaatteessa on vaihtijännittettä, mutta mielestäni vain positiivista aaltoa, joten siinä mielessä ihmettelen tuota, että toinen led on kytketty "väärinpäin". Olisiko sittenkin niin ettei kuuloke lähtö puske tarpeeksi jännitettä tuollaiselle viritykselle.
     
  6. jansku136

    jansku136 Regular member

    Liittynyt:
    19.06.2008
    Viestejä:
    442
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Nyt toimii! Valo vilkahtaa tosin aikas himmeästi, ledin pitää osoittaa lähes suoraan kameran sensoriin, jolloin kantomatka metrin luokkaa. Mutta tämä riittää, tarkoitus onkin vain ottaa ajastettuna tietty määrä kuvia tietyin väliajoin.

    -Kiitos avusta :)
     
  7. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,388
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    68
    Kiitos mistä? Mähän olin väärässä.
     

Jaa tämä sivu