1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pentax asiaa

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi Kupsala 02.07.2009.

  1. Kupsala

    Kupsala Member

    Liittynyt:
    23.09.2007
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tervehdys!

    Paha järkkäri-kuume iski tänään, kun äiti kävi hakeen omaan paperikameraansa (Pentax MZ-5) toisen (ihan perus laajakuva pätkä) putken ja sanoi että saan lainata pitkää putkia omaan kameraan aina kun haluan, sikälimikäli mulla semmonen ois. No homman ydinhän on siinä, että tuo pitkä tuubi on digi-tuettu. Putki on Tamronin tekemä 28-300mm ja 3.5/6.3f, muistaakseni aika tyyris, joku +300eukkoa. Jos mulle tommosta tilaisuutta tarjotaan ni pakko tarttua.

    Opiskelijan budjetti on tunnetusti tosi heikko, eli jos 400€ tienoille sen sais..

    Kattelin tuolta Pixmaniasta tuota Pentaxin K-M mööpeliä, ois pikku putken kans 420€.. Onko kellään kokemuksia em. rungosta? Pentaxi kyllä on niin laadukas merkki, että uskoisin saavani laatua tuollakin hintaa..

    Ja kertokaapas mistä tuommosen sais halvimmalla, eikä käytettykkään ole yhtään pois suljettu juttu..


    -Juho Kupsala-
     
  2.  
  3. paspalo

    paspalo Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2006
    Viestejä:
    212
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Nyt kyllä sohaisit melkoista muurahaispesää, sillä täällä kaikki pentax-aiheiset kommentit on perinteisesti tulkittu kiihkouskovaisten koohotukseksi ja fanaattiseksi oman merkin puolustamiseksi :eek:)
    Silti ihan kiva, että joku muukin kuin minä on kiinnostunut perinteikkäästä ja hyvästä kameramerkistä.
    Tällä on myynnissä yksi K200D, hinta on mielestäni ihan kohtuullinen
    http://www.digicamera.net/keskus/viewtopic.php?t=12652451
    K-m hintatietoja löydät täältä
    http://www.vertaa.fi/digikamerat/pentax/k-m/
    ja täältä
    http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/210533
    Lisäksi on hyvä tietää, että pentaxilta on lähiaikoina tulossa uusi runko kalliimpaan päähän (K7), joten käytettyjä K10D ja K20D runkoja voi katsella eri foorumeiden myydään-palstoilta.
    ...ja vaikka seuraavaksi joku tietysti suosittelee sulle canonin tai nikonin harrasteluvälineitä, niin niihin ei sitten sovi nuo sulle tarjotut objektiivit.
    Ai niin, ja tässä vielä linkki K-m arvosteluun
    http://www.mbnet.fi/tuoteseuranta/tuotekortti.aspx?id=4084
     
  4. MissBlue

    MissBlue Regular member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    982
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Elä osta Pentaxia, osta Canon!
    Ei vaineskaan :). Pentax on jotenkin aina ollut lähellä sydäntä ja toivon sen sinnittelevän isojen joukossa jatkossakin. Tuommoinen kitti olisi aikas käyttökelpoinen ekaksi kameraksi:
    http://www.telefoto.fi/?open=6571&selected=67551
    K20 on hyvinkin monipuolinen, joten vaihtotarvetta ei pitäisi heti tulla. Noita voi tosiaan myös löytää pian käytettynä eri kamerafoorumeilta, esim. www.digicamera.net , www.kameralaukku.com , http://www.nettivuori.com/ilmoituspalsta/ .Tosin piakkoin huomaat, että se 300€:n objektiivi on loppujen lopuksi ihan halvimpia tarjokkaita.
    Tuommoisen K20:n kanssa voi myös käyttää vanhempia Pentaxin manuaalitarkenteisia objektiiveja, joiden joukossa on todellisia helmiä kuvanlaadullisesti.
     
  5. Kupsala

    Kupsala Member

    Liittynyt:
    23.09.2007
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Taitaa olla merkkiuskovaisuus melko yleistä, ainaki suomessa, oli piiri sitten kamerojen tai vaikkapa perhovapojen ympärillä.. Ite en oo merkkiehdoton, kattelen specsit ja mietin mikä on järkevää ja toimin niinkö parhaaksi näen. Turha sitä on liikaa toisia kuunnella, kerää omat kokemukset...

    Kiitokset Paspalo ja MissBlue ehdotuksista! Erityisesti tuo linkki K200D;hen oli hyvä, pitääpä ottaa hetikohta yhteyttä, josko kamera ois vielä, edes runko, jäljellä.. Toista Tamronia en siis tosiaan tarvi..

    Ajattelin sitten talveksi ostaa jonku valovoimaisen (1.4?!) pätkän, mutta kun ovat niin pirun kalliita.. Aattelinkin, että jos jostain saiskin halvalla jonku paprukameran linssin polkuhintaan, niin onko niihin minkälaisia adaptereita/sovittimia/miksiikinäniitäkutsutaankin, ja vaikuttaako ne paljonkin kuvan laatuun? Tosin, kuten MissBlue sanoi, joukossa voi olla jotain helmiä jotka sitten huononee hieman adapterin kanssa, mutta on silti parempi vaihtoehto kuin joku viidenkympin digihalppis-versio..?

    Mitä muuten MissBlue tarkotit, että K20 kanssa sopii manuaalitarkenteiset (? = paperikameran putket [hox-olen vasta-alkaja])putken kanssa yhteen, ei siis tarttis adapterejako?


    Mietitään!

    -Juho-
     
  6. MissBlue

    MissBlue Regular member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    982
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Pentaxin K-bajonettiobjektiivit istuu tuohon semmoisenaan ja K20 osaa niitä muistaakseni hyödyntää täysin. Toki tarkennus pitää suorittaa manuaalisesti ja aukko valita myös manuaalisesti objektiivin aukkorenkaasta.
    Myös vanhoja M42-kierteisiä objektiiveja voi käyttää adapterin avulla. Adaptereja voipi kysellä vaikkapa tuolta:
    http://www.teknofokus.fi/Foto/renkaat/rengasfoto.htm
    Tuon taaksepäin yhteensopivuuden vuoksi Pentax on hyvä valinta. Mullakin on kaapin perukoilla edelleen Pentaxiin sopivaa lasitavaraa muistona 20 vuoden takaisista ajoista.

    Tuosta kuvan laadusta... koska K-bajonettiobjektiiveihin ei tarvita mitään sovitteita, ei laatu huonone tippaakaan, samaten koska M42-sovitteessa ei tarvita linssiä, ei laatu senkään kanssa huonone.
    Itselläni on Canonin nokalla M42-laseja kanssa kiinni, yksi SMC Takumar 55mm ja pari Tamronin zoomia. Noiden kuvanlaatu kilpailee ihan tasaväkisesti nykyobjektiivien kanssa.
     
  7. Kupsala

    Kupsala Member

    Liittynyt:
    23.09.2007
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitoksia infosta!

    Jos jaksatte olla kilttejä, niin pitäkää tekin myös silmät auki noiden pentaxien varalta, ihan siltäkannalta jos en ite satu hoksaamaan/olemaan just sitä paikkaa seurannut.. Ilmotelkaa jos löydätte jotain jännää!

    Kyllä se mun kamera tulee olemaan joku K200D tai K20 käytettynä, tuntuis äkkiä järkevimmältä.. Varsinkin jos niihin käy nuo manneputket, niin kehtaa opiskelija budjetillakin jotain silloin tällöin ostaa.. Manuaali tarkennuskaan ei kyllä haittaa pätkääkään, mitä se semmonen automaatti kuvaaminen on... =)

    (Tuon K200Dn olisin em. linkistä ostanut, mutta kerkes mennä nenän edestä, parempi onni seuraavalla kerralla..)

    Kiitos!

    -Juho-
     
  8. paspalo

    paspalo Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2006
    Viestejä:
    212
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  9. Sokar80

    Sokar80 Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2006
    Viestejä:
    2,319
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    mikäs ufo harrastajien kokous täällä on [​IMG]

    heh samaan törmäsin aikoinaan kun ostin oman omppuni moni väitti että eihän se edes ole kamera no kuvia sillä nyt ainaki saa

    yksi suvun vanhemman ikä puolen edustaja on Pentax K10D käyttäjä kuulemma erittäin tyytyväinen eikä vaihtas pois ainakaan mikään mato purkki Canoniin joka ei edes sovi suomalaisen miehen käteen
     
  10. Kupsala

    Kupsala Member

    Liittynyt:
    23.09.2007
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitoksia Paspalo ja Sokar80!

    Kahdesta kamerasta mulla käy keskustelu jo alla, K200D;stä ja K10D:stä, ja sikälimikäli tuolla huutonetin tarjouksella ei ole paljoa hintaa ylihuomenna, niin pitää käydä oma eriävä tarjous siitäkin heittämässä..

    Toivottavasti jostakin tärppää!

    Kiitos!

    -Juho-
     

Jaa tämä sivu