1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Win 7 HDMI 7535G

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi karrir 22.12.2009.

  1. karrir

    karrir Member

    Liittynyt:
    22.12.2009
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Yritetään vielä täältä AD:stä jos olisi jollakin asiantuntemusta asiasta eli:

    Asensin läpsylle Acer 7535G Win 7:an jonka jälkeen HDMI teki temput. HDMI toimi aikaisemmin Vistassa. Kone tunnistaa Generic PNP monitorin liittäessäni TV:een läpyskään mutta en saa kuvaa näkymään televisiossa. Olen asentanut uusimman Catalyst control centerin. Koneessa ATI:in mobility radeon hd 4570 näytönohjain. Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia? Onko ATI:in ajurit vielä puutteelliset WIN 7:an kanssa vaikka sivuilla sanovat olevan yhteensopivat 7:an kanssa? Olisiko muita ajatuksia kun Acerin vaihto parempaan???
     
  2.  
  3. zaceee

    zaceee Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    164
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ihan alkuun. Tarvitsetko datansiirtoja? Etteikö RBG kävis? Kuva saadaan kyllä näkymään, eikä se tosta acerista johdu :) Atin sivuilta kun päivitit ajurit, siinä on kohta kumman bittiselle seiskalle, valkkasitko oikein? Noh, sillä kuitenkaan ole mitään väliä, ei ohjain vaikuta tässä vaiheessa enää. Yhdistääkö televisio HDMI:n vai kertooko se että ''Ei singnaalia'' Kerro samalla sun käyttötarkoitus niin osataan ehkä auttaa paremmin.
     
  4. karrir

    karrir Member

    Liittynyt:
    22.12.2009
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei,
    Ei datasiirtoa. Eli elokuvien katseluun toi HDMI tulisi. Kokeilin RGB porttia ja sillä kyllä saa kuvan televisioon mutta toi HDMI olisi kuvaltaan vähän parempi. Tänään asensin catalyst 9.12 fix ajurit mutta ei auttanut asiaa. Kyseessä 32 bittinen 7:ska ja kyllä oikein osaan arvata kahdesta. HDMI kyllä tunnistaa ulkopuolisen näytön mutta aivan oikein tulee teksti "ei signaalia". Eli aikasemmin vistalla homma pelitti mutta päivitin seiskaan jolloin alkoi kasautumaan näitä pikku ongelmia en nyt tiedä että onko kyseessä keskeneräiset ajurit vai onko käyttiksessä HDMI:lle jotain asetuksia? Vistalla kone tunnisti heti television ja kuva alkoi näkymään kun törkkäsi kaapelin television ja tietokoneen välille. Kiitollinen olisin jos apua löytyisi!!!!!!
     
  5. zaceee

    zaceee Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    164
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Hmm. Vähän kummalliselta kuulostaa! HDMI/RBG ei ole mitään eroavaisuuksia asetuksien suhteen, niitä ei ole eikä tarvita :) Enkä menisi nyt takuuseen että on koneesta kiinni, kyllä sen pitäis osata yhdistää. Toimiko RBG vistan kanssa? Jos sulla on toinen kone himassa, mistä pääsisit koittaa, ni koitappa vaikka RBG:tä sen kanssa, siitä selviäis että onko se nyt tosiaan niin että se on koneesta kiinni. Mulle kävi sama homma, mutta se ongelma oli seuraavan päivän aikana hävinnyt. Itse käytän kaks jakosta RBG:tä. Onko sulla näyttöasetuksissa oletusohjain vai secondary käytössä? voi toki olla että ajuriasetukset on vinksahtanu seiskaan vaihdettaessa.
    Lataa tuosta uusin ajuripäivitys tolle paketille:

    http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=win7/windows-7-32bit
    51.6MB 9.12 12/17/2009

    Koita nuo pari juttua katotaan lähteekö selviimään missä vika. :)

    Edit typot RGB!
     
    Viimeksi muokattu: 23.12.2009
  6. karrir

    karrir Member

    Liittynyt:
    22.12.2009
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
     
  7. karrir

    karrir Member

    Liittynyt:
    22.12.2009
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei,
    Asensin oheisesta linkistä ajurit mutta ei toimi. Tietokone kyllä löytää Generic PNP monitorin mutta "ei signaalia" ilmestyy tv:een ruudulle. En kokeillut aikaisemmin RGB:tä vistan kanssa koska HDMI toimi, seiskan päivityksen jälkeen ei eloa. Näyttöasetuksina on 1/2 multiple monitors joka oli myös aikaisemmin vistalla. Device managerissa ei löydy ristiriitoja laitteiden kanssa joten???? Kaikki kommentit tervetulleita T.K
     
  8. zaceee

    zaceee Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    164
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    ''Voi paska'' Kun osaa olla kinkkumainen tilanne näin joulunalla. Ei tohon nyt kyllä löydy oikeen järkevää selitystä. Taino ainahan niihin joku selitys löytyy tai on löydyttävä! Onko sulla enempää kuin 1 HDMI portti koneessa? Koitas pahuuttas siihen toiseen. Sanoit kuitenkin aikasemmin että kone tunnistaa TV:n, muttei toisin päin... Pääsitkö kokeilemaan toiselta koneelta? Musta tuntuu että se on pakko olla näyttölaitteen asetuksista kiinni, ettei HDMI anna yhdistää Tv:hen. Koita nyt noiden pohjalta, jos niistä nyt minkäänlaista apua on. Itse en oikeen enempää järkeviä selityksiä keksi. Tietysti voi olla ettei HDMI:n tuomat tiedot ole yhteensopivia tv:n kanssa, jollon siihen pitää kehitellä joku apupaketti jostain. Nyt kun olisi hifisteliä niin osaisin ohjata johonkin suuntaan..!
     
  9. karrir

    karrir Member

    Liittynyt:
    22.12.2009
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo tälleehän tää alkaa jo maistumaan kinkku kalkkunalta. Ei löydy koneesta kun yksi HDMI portti. Telkun päässä kokeilin jo vanhaan mikä aikaisemmin toimi ja muihin HDMI liitäntöihin huonolla menestyksellä. Toista konetta ei kyllä ole joten testailu jää tämän nykyisen varaan. Kyllä se varmaan näyttiksen ajurin asetuksista jotenkin tää homma on kiinni jos tietokone tunnistaa töllön muttei toiste päin niin pakkohan sen....
    Toisaalta tämä sama kone on ollu kiinni nykyisessä telkussa jo pari kuukautta HDMI:llä vistan kanssa ja hyvin on toiminu. Seiskan asennuksen jälkeen sit alko tulemaan näitä pikku murheita. Mutta jos tulee vielä jotain mieleen niin kaikki ehdotukset otetaan kiitollisina vastaan.
     
  10. zaceee

    zaceee Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    164
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Perehdyin asiaan vähän tarkemmin ja löysin yhden vastaavan laisen ennakkotapauksen. Siinä tapauksessa TV:n HDMI portti oli palanut kiinni. Niinkin voi siis käydä... Saatko kokeiltua joltain konsolilta, dvd soittimesta ihan mistä vaan mistä sais vedetty RGB piuhan ihan mistä vaan muusta kun PC:stä että toimiiko ne portit TV:ssä?

    Toinen juttu minkä huomasin, mikä voi olla ratkasu mitä en tullu ajatelleeks aikasemmin:

    Jos sulla siis on PC:n monitori liitettynä koneeseen (DVI,RGB?) ja sulta lähtee koneesta HDMI piuha TV:seen, sun HDMI ei saa linkkiä TV:seen koska sun seiskas on setviny sun näyttispaketin asetukset siihen malliin, ettei se pysty lukemaan kahta näyttölaitetta saman aikaisesti. Onko toi erilinnen vai integroitu paketti toi näytönohjain? Sekin selittäis asiaa. Mutta jos sulla siis on molemmat liitettynä, monitori ja tv, koitappa pelkkään telkkuun, melkeen uskallan luvata että ongelma lähtee tolla, jos ei, TV:n portti on ehkä palanu, testaa se jollain muulla laitteella jos mahd? Ja molemmat näytöt pystyt tietenki yhdystämään kaksjakosella RGB:llä. Tai sitten täytyy kysyä jo joltain tukea. W7 on niin tuore vielä ettei siitä osaa mennä sanomaan! Noh, toivottavasti noi nyt auttais!

    Palaillaan asiaan, ei muuta kun hyvää joulua! :)
     
  11. zaceee

    zaceee Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    164
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ratkesiko ongelma?
     
  12. karrir

    karrir Member

    Liittynyt:
    22.12.2009
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moro,
    Ei ole ratkennut oon tässä keskittynyt kinkun syömiseen enkä niinkään tähän ajuri ongelmaan. Eli tohon aikasempaan viitaten niin tätä mun acerin läppäriä ei ole kiinnitetty ulkoiseen näyttöön vaan tietokone tunnistaa television ulkoisena näyttönä kun siltä olen leffoja katellut.
    HDMI paikat 3 kpl testasin televisiossa DVD soittimella jotka kaikki toimivat. Näytönohjaimesta en tiedä onko integroitu vai ei yleensähän kannettavissa on integroitu näytönohjain? Oishan se kiva saada HDMI toimimaan koska sillä saa televisioon heti yhteyden ja äänet kulkevat samaa lankaa pitkin.
     
  13. zaceee

    zaceee Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    164
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No voi nyt helvetti. Olen huolimattomasti lukenu ton ekan postis ja olen ihan pöytäkoneessa koko ajan ollut... :s Joo eli kyllä siinä integroitu ohjain on. Toi selittää nuo tyhmät ehdotukset tuolla ylhäällä. Valitettavasti en osaa auttaa tämän enempää, Yritä postata jollekkin addictille yv:llä joka osaa ohjata sut oikeeseen topicciin tai henkilölle. Tsemppiä! Ja tule ihmeessä tänne kirjottamaan ongelmanratkasu :)
     
  14. karrir

    karrir Member

    Liittynyt:
    22.12.2009
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Noniin,
    Elikä toi näytönohjain sisältää 2 grafiikka korttia joista vain toinen tukee HDMI liitäntää. Win 7:ska ei osaa vaihtaa tilaa korttien välillä joten toisen joutuu disabloimaan pois jolloin kone käyttää vain toista korttia. Tästä taas kiitos Win 7:an vai ATI:n keskeneräiset ajurit. No onneksi homma selvisi.
     
  15. oemsucks

    oemsucks Member

    Liittynyt:
    14.03.2005
    Viestejä:
    46
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Itsellä samaa vikaa ATI 4890 kortin kanssa ku WIN7 vaihdoin, paitsi että mulla ei kone löydä telkkaria eikä toistepäin. Olen kohtuullisen satavarma että HDMI-portit on kunnossa elikä ei kiinni palaneet, Tätä ennen toimi Vistassa moitteettomasti.

    Onkohan mun näyttiksessä nyt siis sama eli ajurivika vai pitääkö tässä hermostua, itsellä toki on pöytäkone jos se nyt mitään merkitsee.
     
  16. Killoff11

    Killoff11 Member

    Liittynyt:
    06.02.2010
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo minullakin on sama näyttis ati radeon 4570 ja vaihdoin vistan seiskaksi niin alkoi tulla ongelmia. Miten poistit sen toisen grafiikka kortin?
     

Jaa tämä sivu