1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Radeon 9600 xt & windows xp röpleemä

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Furry 20.07.2010.

  1. Furry

    Furry Member

    Liittynyt:
    09.06.2007
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Heipä hei!

    Elikäs, ongelmana on tod.näk. se, että windows ei tunnista näyttistä. Ubuntu 6 live-cd:n kautta kokeilin katsoa tunnistaako se - kyllä vain. Eli nyt on vika wintoosan softapuolella. (ei löydä tuota radeonia edes cpu-z, dxdiag ynms. kautta)

    Näyttis hyrrää ja toimii kuten pitääkin, mutta tämä windoozi ei nyt jostain syystä suostu sitä tunnistamaan. Olen useamman kerran poistellut ja asennellut kerta toisensa perään eri versioita atin ajureista, omega-drivereitä ynms. vaan ei auta.

    Aina kun poistan kaikki atiin liittyvät tavarat ja käynnistän tietokoneen uudelleen, niin normaalistihan windows ilmoittaisi löytäneensä uuden laitteen (näytönsovitin tjs.) ja haluaisinko asentaa ajurit tjs. mutta meikäläisellä ei reagoi mitenkään.

    Laitehallinnassa ei ole näytönsovittimet / näytönohjaimet tjs. ryhmää ollenkaan, ja näytön ominaisuuksista väittää sovittimeksi vga-näytönohjainta (vgaSave).

    Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia? (Ja kone on siis pakettikone fujitsu siemens T, valitan)

    Niin joo, näyttis on joskus aikaisemmin toiminut moitteetta, mutta muistaakseni windowsin uudelleenasennuksen tai vastaavan operaation jälkeen lopetti toimintansa. Tai siis ei näyttis, vaan windows alkoi paskantamaan...
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2010
  2.  
  3. Furry

    Furry Member

    Liittynyt:
    09.06.2007
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ongelma ratkesi pienellä aivoriihellä. Elikäs laitehallinnasta rupesin etsimään sitten sitä agp-paikan ajuria ja tutkin mitä siellä sanotaan. Vaan eipä löytynyt mitään agp-väylän ajuria. Asensin sitten sellaiset ja siitäkös tuo johtuikin, ettei edes näyttistä tunnistanut. Joten ratkaisu löytyi. Olisi pitänyt tajuta tuo aiemmin.
     

Jaa tämä sivu