1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Lingua Land-tietokonepelini ei enää toimi..

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Juho92 16.09.2009.

  1. Juho92

    Juho92 Guest

    En ole pelannut nyt pitkään aikaan Lingua Land-tietokonepeliäni ja nyt ajattelin rueta pelaamaan sitä. Scannasin viikko sitten koko tietokoneeni ja poistin kaikki virukset, haittaohjelmat ja riskiohjelmat, jotka F-secure löysi ja antoi poistaa. Sitten latasin EasyCleaner-ohjelman, jolla poistin kaikki sen löytämät vialliset tietueet rekisteristä ja turhat tiedostot. En tietä, poistiko EasyCleaner myös tämän Lingua Landin, koska en ole pelannut tätä peliä pitkään aikaan, joten en tiedä, onko se poistettu jo aiemmin koneeltani. On siis myös mahdollista, että EasyCleaner poisti sen.

    EasyCleanerissa on tämä "Kumoa"-toiminta, jolla voi siis kumota väärät liikkeensä, mutta en löytänyt sieltä Lingua Landia. Onkohan se siellä sitten jollain toisella nimellä, vai?

    Laitoin Lingua Land pelini tietokoneeseeni ja menin "Käynnistä"->Oma tietokone->LINGUAFS(D:). Siellä on sitten erilaisia tiedostoja, joissa monissa lukee "Setup" ja lukee myös "INST321", "ISDEL" ja "DISK1.ID". Nämä ovat siis tällä cd-levyllä olevat tiedostot. Klikkasin "Setup"-tiedostoa ja tuli ilmoitus: "16-bittinen Windows-alijärjestelmä" "C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. Järjestelmätiedostoa ei voi käyttää DOS- ja Windows-sovellusten suorittamiseen. Sulje sovellus valitsemalla ´sulje´. Vaihtoehtoina ovat "sulje" ja "ohita", jos painan "ohita", niin tämä ilmoitus lähtee pois, mutta mitään ei tapahdu. Jos klikkaan "INST321"-tiedostoa, niin tulee ilmoitus: "Windows ei voi avata tätä tiedostoa" "Tiedoston avaamiseksi Windowsin tulee tietää ohjelma, jolla tiedosto on tehty." Sitten tiedon voi hakea automaattisesti online-tietokannasta valitsemalla "Etsi oikea ohjelma web-palvelun avulla." Tai sen voi etsiä manuaalisesti, valitsemalla "Valitse ohjelma luettelosta". Koitin kumpaakin, manuaalisena en löydä tätä tiedostoa. Valitsin sitten online-tietokannan ja internet aukesi sivulle: http://shell.windows.com/fileassoc/0409/ENFallback.asp?LangID=&EXT=ex_ Valitsin sieltä sitten "View"-> "Search the web"-> Ylimmän linkin: "Open .EX Files"-> Siellä lukee sitten "Solution" eli "Ratkaisu". Klikkasin "Check your Registry for errors." ja sitten se latasi "RegCure"-ohjelman. Luin netistä tästä ohjelmasta ja huomasin, että eräs henkilö oli kirjoittanut tästä ohjelmasta sellaista, että ohjelma oli scannannut koko koneen ja sitten poistanut todella monta sen mukaan ongelmallista tiedostoa ja sitten henkilön avattua koneensa uudelleen, työpöydällä ei näkynyt, kuin roskakori, joten ohjelma oli poistanut melkein kaikki tiedostot. En ole tämän takia uskaltanut vielä scannata tällä ohjelmalla konettani. Kertokaa, kannattaako minun scannata. Jos scannaan tällä ohjelmalla koneeni, niin kuinka se auttaa Lingua Land-pelini toimimaan? Vaikkei se auttaisikaan peliä toimimaan, voisin mielelläni scannata tällä ohjelmalla koneeni, jos siitä on hyötyä vaikka koneeni nopeuteen.

    RegCure-ohjelman latauksen jälkeen koneeni siis pitäisi varmaankin scannata tällä ohjelmalla, jota en ole siis vielä tehnyt. Tämän jälkeen internetsivulla, jonka tähän aiheeseen liitin kehotetaan tekemään seuraavaksi näin: "Run a device driver scan to update outdated drivers." Eli pitäisi siis scannata kone, vai mitä tämä nyt suomeksi onkaan?
    Kolmanneksi pitäisi tehdä näin: "Scan for spyware or adware infection." Kokeilin jo klikata tätä linkkiä ja se latasi ohjelman "Ad-ware Pareto", joka on myös jonkinlainen scannausohjelma, tälläkin voi scannata koneen. RegCurella siis varmaankin voi scannata koneen rekisterin ja tällä Ad-warella koko koneen tiedostot, vai kuinka?
    Lopuksi sivulla lukee: "After correcting problems - restart your computer and re-open the .EX file." eli näiden jälkeen pitää käynnistää tietokone uudelleen ja avata Ex file-tiedosto uudelleen.

    Teenkö siis näin, miten tällä sivulla kehotetaan järjestyksessä ja scannaanko näillä kummallakin ohjelmalla koneeni ja uskallanko sitten poistaa ne ongelma-tietueet ja tiedostot, jotka nämä ohjelmat kehottaa poistamaan scannauksen jälkeen ja auttaako tämä sitten Lingua Land-pelini toimimaan? Mikä tämä Ex file-tiedosto on? Tarkoittaako se Lingua Landia?

    Haluan siis saada Lingua Land pelini toimimaan, saanko sen toimimaan näillä ohjeilla vai jollain muilla ohjeilla. Kerro uudet ohjeet, jos tiedät sellaiset.

    Kiitoksia tuhannesti sille, joka osaa minua auttaa.
     
  2.  
  3. Juho92

    Juho92 Guest

    Eikö kukaan osaa auttaa?
     
  4. Juho92

    Juho92 Guest

    Voisiko joku auttaa?
     

Jaa tämä sivu