1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Help! Kovalevyn kryptaus pieleen TrueCrypt

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi necq 21.02.2010.

  1. necq

    necq Regular member

    Liittynyt:
    04.12.2004
    Viestejä:
    523
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jep! 2 kpl 1Tt ulkoisia levyjä.

    Levy A kryptattu onnistuneesti, siirretty tavaraa 930 Gt ja toimi hyvin. Winukassa näkyi ja pystyi mounttaamaan ja unmounttaamaan ilman ongelmia. Salasana oli tyyliin 1234567890.

    Puhdistin toisen teran levyn, jonka jälkeen laitoin levyn kryptautumaan. Tässä vaiheessa levy A oli mountattuna TrueCryptissä. Laitoin levylle B salaukseksi AES/Whirlpool. Salasanaksi tyyliin 0987654321. Keskeytin kryptauksen koska halusin tarkistaa asetukset.

    Yritin mountata tuon jälkeen levyn A. Mountatessa sanoi että levy ei ole TrueCryptattu tai salasana väärin. Ihmettelin että WTF, vaikka salasana oli levyn A salasana (testasin useaan kertaan). Levyn B salasanalla TrueCrypt kuitenkin mounttasi aseman?? Ja mountattua, Windows Explorer sanoo ettei levy ole tunnistettavissa ja se pitäisi formatoida.

    Tapahtuiko tässä nyt siten että TrueCrypt alkoi kryptaamaan levyä A joka oli jo kryptattu, eikä levyä B? Ja jos, niin miksi? Levy B näkyy Win Explorerissa ja sille voi siirtää dataa. Mitä vi**ua? Voiko noita tiedostoja pelastaa enää?

    Levyn A kryptasin TwoFish/AES -yhdistelmällä...

    PLäääh..........

    E: Kovon B saa mountattua mutta Winukka kertoo että se pitäisi formatoida. Jos formatoin levyn pikaformatoinnilla, ja lähden palauttelemaan tiedostoja palautussoftalla, löytääkö se mitään järkevää levyltä? >:) Ilmeisesti aika toiveikasta. :'D Oi että ku naurattaa. :p
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2010
  2.  
  3. Betrayed

    Betrayed Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    12.10.2004
    Viestejä:
    1,585
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Jos levyn voi mountata, tiedostojen palautukselle on kohtalaiset mahdollisuudet. Jos ei, voit hyvästellä tiedostosi, mikään softa ei niitä kryptauksen takaa osaa palauttaa.

    TrueCryptin kanssa pitää olla aikas helvetin tarkkana mitä klikkailee, mutta se ei tässä vaiheessa varmaan lohduta yhtään. :(
     
  4. necq

    necq Regular member

    Liittynyt:
    04.12.2004
    Viestejä:
    523
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyllä levyn voi mountata. Windows vain sanoo että siellä ei ole mitään järkevää ja ehdottaa formatoimista! Tuli tuossa mieleen että olisinko ollut niin kämmäri että vedin epähuomiossa sittenkin siten että kryptatun osion kryptasi uudelleen. Salasana kuitenkin mystisesti vaihtui, ei kai se vaihda mountatun aseman salasanaa jos alkaa kryptaamaan fyysisesti täysin eri levyä?

    Olinkin niin onessaan että se enteili vain pahaa. Tässä sitten lopputulos.. :D Ei muulla datalla niin väliä, kunhan vain saisi palautettua tärkeimmät eli kuvat ja videot.
     

Jaa tämä sivu