1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asus M2N-CM DVI -emolevyn USB ajurit

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Khaida 04.08.2010.

  1. Khaida

    Khaida Member

    Liittynyt:
    03.10.2006
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kyseisen emolevyn USB-ajurit ei toimi. Käyttöjärjestelmänä siis Windows Vista. Laitehallinta näyttää huutomerkkiä Standard OpenHCD Host Controller kohdan päällä. Näitä on kaksi samallaista kohtaa. Myös Standard Dual Channel PCI IDE Controller kohdassa.

    Laitteen tila kohdassa lukee: Tälle laitteelle ei löydy tarpeeksi käyttökelpoisia vapaita resursseja. (Koodi 12). Jos haluat käyttää laitetta, sinun on poistettava jokin toinen laite käytöstä. USB käytössä ei ole mitään ylimääräistä. Hiiren ja näppiksen olisin laittanut, mutta ei toimi. PS2 portissa toimii kyllä. Osaisiko joku auttaa ongelmassani?
     
  2.  
  3. leinmi

    leinmi Active member

    Liittynyt:
    13.01.2009
    Viestejä:
    3,914
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Meet asuksen sivuille ja sieltä lataat ajurit.
     
  4. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    USB:lle (1.1 ja 2.0) ei tarvitse ajureita Windows XP SP1:n tai uudemman kanssa. Ne ovat Windowsissa mukana. Ja tuo koodi 12 viittaa siihen ettei ole tarpeeksi esim. IRQ:ta vapaana (msinfo32 kertoo mitkä resurssit menee päällekäin), joka viittaa joko siihen, että olet asentanut Windowsin "väärillä" BIOS-asetuksilla, jolloin laitehallinnan Tietokone/Computer-kohdassa on Standard PC tai sitten on liikaa PCI/PCI Express -laitteita kiinni (tai niiden käyttämät portit jakavat resursseja).

    Standard PC -ongelman ainoa kunnolla ratkaisu taitaapi olla Winkkarin uudelleenasennus oikeille BIOS-asetuksilla (ACPI päälle), mutta ongelman voi kiertää mahdollisesti poistamalla jotain laitteita käytöstä BIOS:in kautta (esim. diskettiasema, sarja- ja rinnakkaisportit jne.), jolloin IRQ:ta ja muuta vapautuu.
     
    Viimeksi muokattu: 04.08.2010

Jaa tämä sivu