1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

windows 7 starter 32bit käyttöjärjestelmän vaihto??

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi pv_tyybbi 15.02.2012.

  1. pv_tyybbi

    pv_tyybbi Member

    Liittynyt:
    04.09.2011
    Viestejä:
    55
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Juuh elikkäs löytys tällänen hp:n miniläppäri ja haluaisin vaihtaa sen käyttöjärjestelmän johonkin toisee (tässä ei pysty edes taustakuvaa vaihtamaan)

    löytys (jopa) tommonen win 7 ultimate cd mutta tässä ei ole cd asemaa :/
    elikkäs miten ois kannattavinta vaihtaa tota käyttistä tai onko ylipäätänsä järkevää?

    ja sitten vielä haluaisin tietää että jos vaikka sen käyttöjärjestelmän vaihtaisinkin niin joudunko kaikki ohjelmat uudelleen aktivoimaan (lähinnä avast pron uudellen asennus arvelluttaa...)

    olisin hyvin kiitollinen jos vaistaisisitte mahd. tarkasti, kun en ole aikaisemmin asentanut käyttistä muuhun kuin: uuteen, alustettuun ja kokonaan itte rakennettuun koneeseen...
     
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    193
    Voithan sä asentaa siihen sen ultimate-version. Vaihtoehtoja on kaksi. Joko ulkoiselta dvd-asemalta tai sitten teet boottaavan usb-tikun ja asennat sen siitä. Tässä ohjeet tikun tekemiseen. Eikä se asentaminen vaadi insinöörin papereita, jos oot osannu joskus jonkun winukan asentaa niin osaat kyllä tämänkin.

    Jos asennat uuden winukan niin luonnollisesti sun pitää asentaa ajurit ja ohjelmat uudelleen.. sekä myös rekisteröidä ne uudelleen.
     
  4. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Itse en suosittele miniläppäriin muita kuin Windows XP tai Windows 7 Starter. Syy tähän on se, että kun asennat "tehokkaamman" version Windowsista, se vie myös prosessoritehoa enemmän ja muistia. Sen seurauksena koneesi saattaa aukaista esim. selaimen hitaammin.

    Toki jos haluat asentaa eri Windowsin, eli paremman, silloin sinun tarvitsee vain tökätä DVD asennuslevy tai muistitikku sisään ja päivittää Windows. Päivitettäessä Windows tallentaa kaikki nykyiset tiedostot ja ajurit ja ohjelmat sun muut, eikä poista niitä. Eli saat vain uudet toiminnot käyttöön ja kaikki muu pysyy muuten ennallaan.

    Sitten jos olet esim. asentanut Ultimaten ja et ole tyytyväinen siihen ja haluat palauttaa sen takaisin; koko kiintolevy pitää tyhjätä.

    Eli suosittelen, että pidät sen Starterina ja et päivitä sitä. Jos kuitenkin aiot päivittää sen, kannattaa tehdä kiintolevystä täydellinen varmuuskopio, jolloin voit sen palattaa starteriin takaisin kun haluat.
     
  5. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Samaa mieltä... Ultimate on muutenkin aika huono käyttis.. johtuen sen lyhyestä tuesta ( Ja jos ei tarvitse sen kaikkia ominaisuuksia). Itse suosittelisin Windows XP asentamista, koska se on kevyt ja näin nopea. Tai jos sinulle ei ole Windows XP asennuslevyä nini Ubuntu 11.10 on myös kohtuu hyvä peruskäyttäjille.
     
  6. pv_tyybbi

    pv_tyybbi Member

    Liittynyt:
    04.09.2011
    Viestejä:
    55
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    ok no antaa sitten olla tämän starterin
     

Jaa tämä sivu