1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

STOP 0x7 -apuja

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi hansikasd 25.12.2009.

  1. hansikasd

    hansikasd Guest

    Käynnistinpä eilen taas modern warfare kakkosen ja hetken (20min?) päästä kone naksahti pois päältä ja boottasi itsensä. Nyt sitten windowsin lataus-kohdassa tulee bluescreen ja STOP 0x0000007 (plää,plää,plää) -error message ja siihenhän se jämähtää. Alkaa olla toivo lopussa, kun tuntuu, että olisin kokeillut jo kaikkea :7

    Safemodeen mentäessä tulee sama ongelma, biosiin pääsen mutta sieltäkään ei tunnu tähän vastausta löytyvän. No lopulta iskin sitten windows xp sp3 (black editionin)-levyn sisään boottasin suoraan siitä, menin recovery consoleen ja koitin chkdsk /r -komennolla saada jotain "hyödyllistä" aikaan. Ei auttanut.

    Niinpä päätin koittaa sitä windowsin levyn "korjaus-hommelia", eli ei kokonaan uutta käyttistä vaan sen vanhan korjaus tms. Aluksi näytti varsin hyvältä, pääsin jopa vaiheeseen jossa kone bootataan ensimmäisen kerran. Sitten wizardi aloitti kiinnitettyjen laitteiden etsinnän ja PAM, taas sama bluescreen ja sama error.. Koitin asennusta uudelleen ja uudelleen, mutta aina sama juttu.

    Noh, sitten asensin samaisen levyn avulla käyttiksen toiselle kovolleni ja siltä se toimi normisti ja kaikki pelitti niinkuin pitikin, myös toinen kovo jolla "vanha"winukka oli löytyi ja program filesit yms. pystyi sieltä lukemaan. Latailin, asentelin ja skannailin sitten kaikilla mahdollisilla virus-systeemeillä avastista smitfraudfixiin, mutta ei auttanut ongelmaan "oikealta"kovolta bootattaessa. Koitin myös kaikkia mahdollisia windowsin system accesorieseja, disk cleanupista, disk error checkiin. Ei apua.



    Mikä siis enään avuksi? Tosiaan kovoilta löytyy yli 500gb kuvia, leffoja ja musiikkia joita en haluaisi menettää, ja haluaisin myös saada tuon vanhan program files -kansion "ehjänä" talteen, jottei tarvitsisi kaikkea etsiä/hakea/ladata uusiksi. Tuntuu, että viimeinen vaihtoehto olisi hankkia kolmas media (ulkonen kovo ollut hankitalistalla jo kauan), jolle saisin tarvitsemani "kamat" talteen ja sen jälkeen asentaa windows vanhalle kovolle täydellisen forkkauksen kera.

    Tästä draamasta jäi varmasti vielä "pikkujuttuja" puuttumaan kun kirjoittelen täällä laimeasti äkäisenä ja väsähtäneenä, kun asian kanssa on tullut jo painittua useampia tunteja. Mutta kyselkää, keskustellaan ja pliiiis koittakaa auttaa, olisi kitkut päästä taas pelaileen : P

    Vielä jotain koneen specsejä:
    -core 2 duo 2.66ghz
    -8800GTS 512mb
    -P5GC-mx/1333
    -4gb rammia
    -320gb samsungin paskakovo ja 500gb WDn -kovo
    -FSP group INC. 500wattinen wirtalähde
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 25.12.2009
  2.  
  3. ege600

    ege600 Regular member

    Liittynyt:
    22.11.2009
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Elikkäs vanhalta kovolta ei windows enää käynnisty edes korjausasennustenkaan jälkeen?
    Olisko boottisektori sekasin? -> windun levyllä korjausasennukseen ja dossiin -> ensin fixmbr ja enter.. sitten fixboot ja enter. Näillä sektori käynnistystiedostoineen kirjoitetaan uusiksi kovosi ykkösosioon, eli normaalisti c-osioon.
     
  4. hansikasd

    hansikasd Guest

    Kiitokset neuvoista,suoritin fixit ja pääsin ongelmassa vähän eteenpäin. Nyt ongelmana tuntuu olevan tuo aikasemmin suorittamani korjausasennus, joka ei ikinä päässyt loppuun saakka. Eli siinä laitteiden etsintä-vaiheessa kyseinen bluescreeni pomppasi aina näytölle. Ja niin tapahtuu edelleen.

    Nyt sitten fixien jälkeen pääsen safe modessa avaamaan työpöytä-näkymän, mutta samantien avautuu palkki, joka sanoo ettei windowsin (korjaus?)asennusta pysty jatkamaan safe modessa ja että kone täytyy restartata, ainoa vaihtoehto clickata on OK ja sitten kone boottaakin itsensä.
    Mikäli taas koitan käynnistää koneen normaalisti (ilman safemodea tms) niin avautuu windowsin asennus-wizard ja se pyytää asettamaan winukan levyn asemaan. Levy asemaan ja OK, asennus jatkuu hetken mutta taas ensimmäisessä "latautuvassa-sinisessä-palkissa" eli juuri siinä laitteiden etsinnässä, tulee sama bluescreen ja täytyy kone sammuttaa.

    Kuitenkaan winukan levyssä tai missään laitteessa ei pitäisi vikaa olla, sillä toisesta kovosta kaikki toimi niinkuin pitikin. Onko enää ideoita mikä mahtaisi mättää? Onko mitään keinoa saada winukkaa jotenkin korjaamaan itsensä/perua tuota korjausasennusta, joka jäi kesken ja joka nyt jää kesken jokaisella käynnistyskerralla? Tai jos voisin jotenki kopioida puuttuvia(?) winukan-tiedostoja toisen kovon avulla, niin ettei tätä korjausasennusta enää tarvitsisi?

    Kiitokset jo nyt vaivannäöstä : )
    (vaikka täytyy sanoa, että mielestäni tälläiset viat ovat jotenkin kaiken Veetutuksen keskellä ihan mielenkiintoisia ja olenkin oppinut tässä jo paljon uutta vikoja tutkiessani)
     
  5. ege600

    ege600 Regular member

    Liittynyt:
    22.11.2009
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mikäli koneesi toimii uudella kovolla/asennuksella mutta ei anna asentaa vanhalle kovolle, jotain häikkää tuos vanhassa levyasemassa on.
    Periaatteessa windowsin oman checkdiskin ajo näyttää kovon kunnon: eli josko löytyy badsectoreita jne. ja muistaakseni jo ennenn wind. asennusta tsekataan levyn kuntoa. Joten jotain ovelaa oikkuilevassa levyssäsi on, jos wind. asennus kaatuu kesken kaiken.

    Hommaa se ulkoinen usb-asema ja ota talteen vanhan kovosi sisältö, ja koita vielä kerran windun asennusta alusta alkaen, eli osiot matalaksi, uudet formatoinnit jne.
     

Jaa tämä sivu