1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Stereo mix

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Margala 03.06.2010.

  1. Margala

    Margala Member

    Liittynyt:
    21.10.2009
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Terve! Olen kuullut että stereo mix vaikuttaisi siihen että kun nauhottaa peliä ja omaa ääntään niin ääni kuuluisi selkeämmin ilman mitään kohinoita!? käytössäni on ihan realtek (emon integroitu äänikortti) mutta en saa mitenkään stereo mixiä tunnistamaan ääntäni!? joten jos tiedätte/osaatte auttaa niin kertokaa miten saan ääneni kuulumaan selkeästi ilman kohinoita ja että myös peliäänet kuuluvat "lujaa" ja kuvalliset ohjeet olisivat plussaa :D
     
  2.  
  3. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    Pelin tai minkä tahansa muun äänen, jonka PC kuuluville työntää, äänittämissen (=tiedostoksi kovolle) tarvitaan ohjelma, joka nappaa "natkan varrelta" bitit, eli ne jotka äänikortille menee digitaali/analogi muuntimeen.
    Yksi tälläinen (ja hyvä) ohjelma on maksullinen Total Recorder
    (Moni nettisivusto estää stream tyyppisten äänien "rippauksen", kaappauksen kovalevylle, jolloin vain äänikortille menevä data on mahdollisuus saada se "äänitettyä" suoraan.
    Vaihtoehtoinen äänityskikka on kytkeä line-out line-in:iin ja "kuurona" äänittää se, mitä muuten ei saa tiedostoa kaapattua. Tässä äänikortin täytyy olla full-duplex. Jota ne kait nykyään ovat kaikki. Tai sitten ei.)

    Oma äänesi menee tietokoneeseen (ja muuttu digitaaliseksi, biteiksi) mikrfonin avulla.
    Äänikortin sisäänmenojen laadusta riippuu, kuin kohinatonta äänitystä saa.
    Mikki signaali on voimakkuudeltaan pieni (verrattuna line-in signaaliin) ja siten PC:n oma häiriösäteily on desbeleinä suhteessa haluttuun ääneen pahempi.
    Etuvahvistin, esim. kotistereot ja siinä Mic-in liityntä on paremmin suunniteltu häiriön eston kannalta. Tai oikeastaan vahvistimen sisässä ei ole prossu yms. pörisemässä häiriötä ääneen.
    Vahvistimesta sitten line-out PC:n line-in, niin lopputuloksena signaali-kohinasuhde on parempi siihen oman äänen äänitykseen.

    En oikein ymmärrä mitään järkevää sanomastasi stereo mix kikkailusta. Selostus tai sun ymmärrys on vahän kait eksynyt asiasta.
    Stereo mix mulle herättää mieleen vain kX Project ohjelman tai ajurin, jolla tiettyjä vanhoja Sound Blaster äänikortteja pääsee säätämään vapaasti.
    Pääsee suoraan pulaamaan sen DSP:n signaali prosessorin kanssa.
    ei auta sun integroituun realtek piiriin.
     

Jaa tämä sivu