1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Radio poissa päältä - langattomat laitteet poissa päältä

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Jeroma 25.05.2011.

  1. Jeroma

    Jeroma Member

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    No niin, läppäri (ASUS) on tähän asti toiminut mallikkaasti. Windows 7 on koneessa käyttiksenä. Ennen kone yhdisti automaattisesti käynnistäessä WLAN verkkoon, nyt ei. Ongelmia kun ratkoo verkko- ja jakamiskeskuksen kautta ilmoittaa kone, että langattomat laiteet ei ole käytössä, kun ottaa käyttöön, yhteys syntyy ettei mitään...

    Tarkemmin kun lukee diagnostiikkaa, ilmoittaa kone, että radio ei ole kytketty päälle ja siksi langattomat laitteet ei oo päällä...

    Mistä ja miten saan radion päälle, jotta kone tulevaisuudessa yhdistäisi automaattisesti kotiverkkoon?
     
  2.  
  3. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,574
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    78
    Hmm, onkos koneessa joku fyysinen kytkin WLANille? Joissakin läppäreissä onpi WLAN- ja BlueTooth-radioille ihan oikeat fyysiset kytkimet, joista ne voi kytkeä pois päältä järjestelmän asetuksiin koskematta(kätevää esim. lentokoneessa kun ei tarvitse ruveta käyttiksen asetuksia säätämään).

    Jos näin on, kannattaa ensin tarkistaa nuo kytkimet ja katsoa, että WLAN-valo läppärin merkkivalopaneelissa on päällä. Jos kytkimet on okei, tai niitä ei ole, kannattaa uudelleenasentaa WLAN-sovittimen ajurit ja tarkistaa, ettei sen asetuksissa ole vikaa.

    Käytetyn verkkoyhteyden asetuksista pitäisi löytyä joku asetus, jonka päälle laittamalla koneen saa automaattisesti yhdistämään tähän verkkoon silloin kun se on saatavilla(jos verkko on salattu, asetuksiin voi yleensä laittaa myös yhdistämiseen tarvittavan verkkoavaimen, jotta sitä ei tarvitse ruveta joka kerta itse koneeseen kirjoittamaan).

    Jos vika ei ole koneessa, kannattaa tarkistaa WLAN-reitittimen asetukset ja tarvittaessa resetoida se.
     
  4. Jeroma

    Jeroma Member

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos!

    Sitkeesti kuvittelin, että ongelma on jossain miljoonien välilehtien viidakossa. Mutta koneesta tosiaan löytyi mekaaninen kytkin.
     
  5. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,574
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    78
    Eipä mitään, tätä vartenhan täällä ollaan.

    On tullut itekin joskus tehtyä samanlainen moka, olin koulutuksessa ja ihmettelin kun ei päässyt langattomaan verkkoon kirjautumaan ja puolisen tuntia pähkäiltyäni tajusin että koneen merkkivalopaneelissa ei pala WLAN-valo olleskaan. Kun kuitenkin vieressä istuvalla kaverilla homma toimi normaalisti, pähkäilin että valitsemassani läppärissä oli jotain vikaa. Hetken aikaa läppäriä tuijotellessani äkkäsin koneen etureunasta juurikin mekaanisen kytkimen, jossa sattui olemaan WLAN-symboli. Hetkellistä riemua tuntien naksautin kytkimen toiseen asentoon ja WLAN-valo syttyi. Kokeilin kirjautua verkkoon ja kone sai yhteyden ihan normaalisti.

    Joskus tuntuu että mitä enemmän tietää tietokoneista, sitä vähemmän sitä osaa, kun ei tule ihan noita perusjuttuja edes ajateltua, kuten esimerkiksi sitä että läppäristä saattaa löytyä mekaaninen kytkin langattomille radioille juuri sen vuoksi että ne voi helposti kytkeä pois päältä jos niitä ei tarvitse tai voi käyttää.
     

Jaa tämä sivu