1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Käyttöjärjestelmän uudelleen asennus recovery levyiltä?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Pasi_1 05.08.2012.

  1. Pasi_1

    Pasi_1 Member

    Liittynyt:
    15.09.2009
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuli tällänen ongelma. Aloin tekemään järjestelmän uudelleen asennuksen koneeseen Acer Aspire x3400.
    Asennus levy ei alkanu boottaamaan kun laitoin levyn asemaan ja käynnistin koneen uudelleen. Kävin muuttamassa Biossin asetuksista että 1st boot device cd&dvd ja 2nd boot device kiintolevy.
    Näillä muutoksille teki järjestelmän uudelleen asennuksen mutta järjestelmä ei asentunut kuitenkaan oikein. Kun kone käynnistyy niin työpöydällä ei näy mitään kuvakkeita eikä mitään alapalkkia. Ainoastaan näkyy hiiren osoitin ja se valikko mitkä tulee hiiren oikeaa näppäintä painettaessa.
    Vikasietotilassa näkyy kaikki kuvakkeet ja palkit.
    Mistähän tätä vikaa alkas etsimään?
    Aikasemmin olen tehnyt järjestelmän uudelleen asennuksia Recovery levyiltä ja koskaan ei ole tullut vastaan tälläistä vikaa.
    Ja käyttis on win7
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,089
    Kiitokset:
    1,204
    Pisteet:
    243
    Et kai ole muuttanut mitään hardware-puolella palautuslevyjen tekemisen (tai itse asiassa edellisen onnistuneen Recoveryn) jälkeen?

    Muutaman kerran olen lukenut viestiäsi tässä illan kuluessa ja aina tulee mieleen ehdottaa uutta palautusta Recovery-levyiltä. Vaikuttaa siltä, että palautusasennus ei jostakin syystä täysin onnistunut.

    Nyt kun tätä kirjoittelin, pisti silmään tuo boottijärjestyksen muutos. Olisitko edellisen palautuksen jälkeen boottijärjestystä muuttaessasi muuttanut samalla jonkin muun BIOS-asetuksen, joka nyt kummittelisi?
     
  4. Pasi_1

    Pasi_1 Member

    Liittynyt:
    15.09.2009
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Niin, tähän Aceriin teen tehdasasetusten palautusta ensimmäistä kertaa. Muihin koneisiin olen tehnyt palautuksen aikaisemmin eikä ollut mitää ongelmaa palautuksen kanssa. Muihin koneisiin ei tarvinnut tehdä edes Biossiin muutoksia vaan palutukset käynistyi ongelmitta kun käynisti komneen recovery levyltä.
    Aceri ei käynistynyt recovery levyltä vaan piti muuttaa boottijärjestystä.

    Liekkö sitten epäonnistunut recovery levyjen luonti kun itsellä piti tehdä ne. Vahvasti epäilen että palautuslevyiltä puuttuu jotain tietoja. Viimeisen palautuslevyn(levy3) kanssa ajanilmaisinpalkki jää 27%:iin ja vähä aikaa miettii kone ja sitten yhtääkkia pomppaa sataan prosenttiin ja ilmoittaa että kone käynistyy uudelleen ja että jatkaa asennusta sitten. Aikansa sitten asentelee käyttöjärjestelmää ja käynistyy sitten taas uudelleen. Kun asennus näyttäisi olevan valmis niin tulee vaan windowsin taustakuva ja hiiren osoitin näkyy. Ei tule mitään alkujuttua jossa määritetään kaikki perusasiat kuten aikavyöhyke jne.
    Saakohan mistään uusia recovery levyjä jos niiden luonti epäonnistui?

    Ja jos nyt muutan biossista boottijärjestyksen että ensin kiintoleny ja sittten cd/dvd niin käynistyksen alussa lukee että windows start. Aiemmin teksti oli suomeksi. Ja sitten tulee ihan tyhjä ruutu ja jos koneen käynistää uudelleen(kotelon virtanappi) niin tulee se vikasietovalikko mutta sekin on englanniksi. Aiemmin oli suomeksi.
    Jos muutan boottijärjestyksen että ensin cd niin tulee pelkkä windowsin taustakuva ja hiiren osoitin.

    Olipas pitkä ja epäselvä selostus mutta jos jotain neuvoa saisi.
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,089
    Kiitokset:
    1,204
    Pisteet:
    243
    No noilla lisätiedoilla alkaa näyttää ilmeiseltä, että palautuslevyjen polttaminen on aikanaan jotenkin epäonnistunut (tai joku levy on myöhemmin vahingoittunut). Kannattaa ottaa yhteyttä Acerin maahantuojaan/edustajaan ja selittää asia, eli että palautuslevyt on luotu ohjeen mukaan, mutta levyissä on joku vika, koska nyt, kun levyjä tarvittiin, palautus ei onnistukaan.

    Eri maahantuojilla käytäntö saattaa vaihdella, mutta yleensä tällaisessa tapauksessa saa takuuaikana uudet palautuslevyt ilman veloitusta. Takuuajan jälkeen palautuslevyistä tavallisesti laskutetaan joitakin kymppejä.


    (Toki kannattaa ensin tarkistaa levyt silmämääräisesti tahrojen tms. varalta ja putsata samalla mahdolliset sormenjäljet. Varmaan noin on jo tehtykin.)
     
  6. 79atanos

    79atanos Regular member

    Liittynyt:
    20.05.2008
    Viestejä:
    1,945
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    48
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,089
    Kiitokset:
    1,204
    Pisteet:
    243
    Hyvä neuvo sinänsä, mutta eikö tuo Recovery-levyjen ajaminen tarkoita, että palautusosio on mennyttä? En tunne Acerin toimintatapaa, mutta palautuslevyiltä pitäisi saada palautettua alkuperäiset osiot silloinkin, kun koko kovalevy on vaihdettu.

    Toki tuo kannattaa selvittää, mutta pahoin pelkään, että palautusosiokin vioittui epäonnistuneessa palautuksessa DVD:iltä.
     
  8. joecreb

    joecreb Regular member

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    335
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    TErve, minulla samaa ongelmaa. Ennen onnistunut asentamaan winukan uudelleen R-cov. levyltä. Nyt asennus ei lähde asentumaan. Tulee se laatikko joka ilmaisee, että recovery tapahtuu, mutta kaikki palaa entiselleen. En siis pääsen siihen valikkoon, josta voi valita, että korjata tai asentaa wundos uudelleen. Muistaakseni se meni: levy sisään ja kone uudelleen käyntiin rämpyttäen joitain näppäimiä? Ei toimi. onko mitää ideaa. Pitäisi siis asentaa kaikki uudestaan, jotta voin antaa koneeni eteenpäin seuraavalle omistajalle.


    ThnX, JC.

    Niin joo, XP home, ja kone ensimäisen aallon Acer FERRARI jos näistä jotain hyötyä on.
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2014
  9. Pasi_1

    Pasi_1 Member

    Liittynyt:
    15.09.2009
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Minulla oli sellainen ongelma että oli telkkari hdmi:llä kytketty ja näyttö dvi. telkkarii oli kiinni ja näyttö auki. Jossain vaiheessa näytöllä ei näkyny mitään mutta kun telkkarin aukasin niin asennusohjelma näkyi siellä. jotenkin oli hdmi ensisijainen.

    Tästä ei tainnut olla sinulle apua?
     
  10. joecreb

    joecreb Regular member

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    335
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    eipä ole, ei
     

Jaa tämä sivu