1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

black screen of death

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi jayhall 01.03.2011.

  1. jayhall

    jayhall Member

    Liittynyt:
    09.03.2009
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei!

    Eli tälläinen ongelma iski pari päivää sitten. Olin viettämässä koneella aikaa kun tietokone yht'äkkiä bluescreenasi pari kertaa(en saanut bscreenin koodeja ylös), jonka jälkee tulikin black screen of death, erikoista tosin on että toisilla se näyttää tulevan käyttöjärjestelmään kirjautumisen jälkeen tosin kuin minulla se tulee Windows logon ladattua. Tämän jälkeen yritin windows repair ja system restorea. System restoren jälkee onnistuin kirjautumaan koneelle 3 kertaa ja jokaisella kerralla kone toimii alussa hyvin mutta sitten jäätyy 2-5min jälkeen (hiirtä kuitenkin onnistuin liikuttamaan). Nykyään en pääse edes kirjautumaan sisälle koska koneeni sammuttaa itsensä "windows lataus ikkunan" jälkeen, eli mitä pitäisi tehdä seuraavaksi? En kuitenkaan halua vielä asentaa käyttöjärjestelmää uusiksi koska kovalevyllä löytyy tiedostoja joita en voi hävittää.

    Käyttöjärjestelmä Windows 7
    Virustorjunta / palomuuri: Avira antivirus ja Zonealarm.
     
  2.  
  3. mackeu

    mackeu Regular member

    Liittynyt:
    26.04.2009
    Viestejä:
    254
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Laita koneeseen toinen kovalevy (jos on), asenna sille win 7, ota sitten tälle toiselle kovalevylle tiedostot joita tarvitset ja asenna sitten windows uudestaan ykköskovalevylle ja sitten tärkeät tiedostot takaisin ykköslevylle. Näin minä tekisin :)
     
  4. jayhall

    jayhall Member

    Liittynyt:
    09.03.2009
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Pieni päivitys tilanteeseeni: Bluescreen error jonka tietokone antaa on unmount_boot_volume, STOP: 0x000000ED. Mitä googlesta löysin on todennäköistä että kovalevyni on hajonnut? Yritin myös recovery consolesta check disk recoveryä johon tulee vastaus että I/O device error. Tarkoittaako tämä sitten nyt että kovalevyni johon windows on asennettu on rikki?
     
  5. Ysf

    Ysf Active member

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,954
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    mahdollista on.

    käy biosissa ensiksi kurkkaamassa mitä se näyttää kiintolevyn osalta ja voit kokeilla ajaa biosista kiintolevyn tunnistusta. Jos biosi ei tunnista kovalevyä, niin sitten se on varmasti siinä; kiintolevy särki.

    Jos se kuitenkin kiintolevyn löytää niin sitten voi alkaa tutkailemaan win 7:n boottihässäkkää. recoveryconsolessa taitaa olla sellainen työkalu kuin bcdedit (ks. http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc709667(WS.10).aspx)

    bcdedit /enum -komento pitäisi antaa jotain tälläista. tämä nyt on totettu koneesta jossa win7 64-bit pro on ainoa käyttis, asennettuna c-asemalle.

    jos tuo buuttihommeli on sekaisin, niin sen voi korjata käyttämällä win7:n recovery cd:tä jonka kai olet muistanut tehdä ;-)

    Recovery CD:istä on saatavilla "yleiset versiot" netistä(32-bit ja 64-bit versiot, osoitteesta http://neosmart.net/blog/2009/windows-7-system-repair-discs/).
     

Jaa tämä sivu