Laitoin uuden Seagate 320 levyn koneeseem, koska 8v. Seagate oli HDDHealtin mukaan "healt 48%". Yllätyin levykyvan asentumisen jälkeen kun uudessakin levyssä oli "healt 48%". Siirtyykö nämä apuohjelman käyttämät tiedot levykuvassa mukana ja pääseekö niitä nollaamaan? Haluttaisi luonnollisesti tietää nykyisen levyn tila eikä sen polttolaitokseen menneen! Vai voinko tarkistaa jotenkin onko tämä uusi levy saman kuntoinen kuin vanhakin? Valmistajan sivuilta en osannut hakea sopivaa tarkistusohjelmaa. Toinen levy (saman valmistajan) Maxtor näyttää "healt 100%". Onko näille Seagateille tyypillistä kova lämpeneminen, jopa kuumiaminen? Sekä uusi että vanha tuntuvat saavan hälytyksiä (52-54 astetta) aikaan melko tiuhaan tahtiin. Ajattelin laittaa jäähdytyksksi pienen prosessorituulettimen. Onko hyvä idea?
Törttö olen, mutta en kuvitellutkaan sisällön levyä rikkovan. Mutta onko todella mahdollista, että uusi kovalevy olisi täsmälleen samassa kunnossa kuin vanha 6v. (ei 8v,)ikäinen levy. Millä tarkistan levyn kunnon???
Riippuisko HDDHealtistä, miten mittaa kunnon? Vialliset raw read error alueet ovat levykuvassa suttu tietoa. Jos Helth päättelee tilanvaraustaulukosta ja datasta alueella jotenkin kunnon, niin viallisuus on "kopioitunut". Tyhjennä se kovo, poista osiot, formatoi ja testaa tyhjä kovo. Mitä oon ite käyttänyt kovon valmistaja testisoftaa, niin mekaanisen toiminnan ovat mielestäni testanneet, ei datan järkevyyttä, kirjoitusvirheitä.
Tämäntapainen oli oma olettamukseni asiasta. En tosin osannut ihan noin pitkälle ajatella. Löysin lopulta myös levynvalmistajan tarkastusohjelmankin ja sen mukaan kaikki olisi kunnossa. Tuo suttu-juttu tuntuu järkevältä vastaukselta kysymykseen. Kite muuten se lämpöhomma? Onko Seagaten levyt kovempia lämpenemään kuin muut vai onko se jokin häiriön merkki??
Kovon valmistaja on paras lähde softalle, kunnon testaamiseen. He kun tuntevat masiinan täysin. Joka kovon testaavat joutuvat soveltamaan kaikki mahdolliset tekniikat mukaan. Valmistajan softa sanoo kaikki kunnossa. Hyvä. Sähän voit kokeilla tota, tyhjennät kovon ja testaat sitten HDDHealtillä. Voit sitten ajaa sen levykuvan siihen. Ja miettiä miten korjata virheet. Otsikon kysymykseen: Kyllä levy virheet siirtyvät levykuvassa. Levykuva on identtinen kopio kovon sisällöstä. Erotus toimivassa kovossa on, että fyysisesti rikki olleet levykohdat, ne bitit on uudessa kovossa mahdollista kirjoittaa toista tietoa tilalle. (Korruptoitunut data, esim. viallinen MBR on jo alkuperäisessä kovossa korjattavissa.) Sitten jos on tietoa mihin dataan, ohjelmaan vai käyttiksen kohtaan se error vaikuttaa, voi taivuttaa bitit kohdilleen. Ehkä helpompaa on katsoa mikä data on suttua luettaessa ja poistaa se, tyytyä vain terveisiin. (En tiedä kummemmin 'raw read error':ia. Googlaa jos kiinnosta.) Et ole kertonut, mitä tuossa levykuvassa on siirretty. Vain tiedostoja vai entisen kovon mukana toiminut käyttiskin? p.s. googlaus antaa vihjettä, että ko. softasi on susi.
Mitäkö levykuva sisälsi? Aivan kaiken; windows XP, kuvia, musiikkia, videoita jne. Kokeilin asentaa winukan uudelleen, mutta en saanut enään kaikkia ohjelmia asennettua (vanhahkoja tai aikarajat ummessa), joten muutaman yrityksen jälkeen leivoin levykuvan (joka oli vahingossa jäänyt toiselle levylle!). Kaikki pelaa periaatteessa normaalisti, tosin pieni hitaus ja prosessorin ajoittainen tukkoisuus (100% kuormitus) vaivaavat. Muistaakseni jokin ohjelma etsii levyltä virheellisiä sektoreita ja yrittää korjata ne??? Innostuin tästä järkevästä vastauksestasi niin paljpon, että olen googlaillut kaikenlaista... Ehkä jossain vaiheessa kaikki (?)ratkeaa vielä. Mielestäni tällä kokemuksella voisin sanoa, että Windowsin uudelleen asennus ei ole taarpeen kuin hyvin harvoissa tapauksissa, jos vain "tietäis mitä pitäis tehrä"!
Jos tukkoisuus johtuu viottuneista xp:n tiedostoista, niin xp-cd:llä buutti ja valiten ekana 'asennus' Enter (ei [R] = recovery console) ja seuraavassa [R] = Repair eli Korjausasennus. Kestää saman kuin xp:n asennus, kopsaa cd:ltä kaikki winukan tiedostot päälle. Ei muuta Järjestelmärekisteriä, eli muut ohjelmat ja tilit ennallaan. Ja virheet ja sotkut Järjestelmärekisterissä säilyy, jos hitaus on siitä kiinni. CCleaner on yksi softa poistella tarpeetonta suttua rekisteristäkin. Varomaton käyttö sotkee xp:n toiminnan. Katso onko täällä opasta käyttöön. Outoa. Aikarajathan tulee vastaan 30/60 vrk. käytön jälkeen. Tryout softat. Ja nykyään monen sellaisen uninstall jättää Järjestelmä rekisteriin merkinnä ekasta käyttöpäivästä. Uusiksi asennus ei riitä. Pitää "hakkeroida" rekisteristä piiloitettu, "kryptattuna" oleva merkintä. xp:n uusiksi asennushan kadottaa kaikki tommoset päiväykset. En keksi mikä sulla vois olla syy ettei asennu. Moni softa kyllä osaa muistuttaa että ohjelma on vanhentunut versio, imuroi tuoreempi painos. Freeware, open source puolella hyvinkin yleistä. En muista että yksikään olisi kieltäytynyt asentumasta vanhentuneenakaan. Ei kai kyseessä ollut ongelma xp:n aktivointiin? 30 päivää. Jos ei netinkautta aktivoidu, niin puhelin aktivointi. Joudut naputtelemaan lähes 100 numeroa "asennuskoodia" ja automaatti lukee sulle aktivointi koodin, jonka syöttämällä xp aktivoituu. Ja jos automaatti stoppaa ja sanoo että ko lisenssi on jo käytössä, ei anna aktivointikoodia, niin samaisessa puhellin numerossa on valintana ihminen langan päähän, jonka kanssa jutellen se aktivointi koodi heltiää. Pois lukien liian moneen eri koneeseen asennettu sama lisenssi, samalla Product Keyllä jo käytössä oleva. Sekin on puhelahjoista kiinni ihmisen kanssa kummin käy. Vain harvoissa tapauksissa winukan uudelleen asennus tietyn ajan päästä ei ole tarpeen. Winukka nyt vaan osaa vammauttaa itse itsensä. Susikasin 6kk välein totesin tarpeelliseksi format c: alkavaan asennukseen. xp:ssä keskiarvona on ollut 1-2 vuotta. Mutta koneiden käyttötapojahan on monenlaisia. Joten kai lisättävä ekaan virkkeeseen 'Mielestäni'. Jos sulla toiset kokemukset.