1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Seagate FreeAgent Desk Temppuilee

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi tusge 11.09.2012.

  1. tusge

    tusge Member

    Liittynyt:
    07.10.2006
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tervehdys!

    Seuraavanlainen ongelma tuottaa tuskan hikeä meikäle tällä hetkellä!

    Kytken kyseisen laitteen kiinni niin kovon virtavalo vain vilkkuu ja kone ilmoittaa laitteeksi initio default controller FreeAgent. Käytän virran ja usbin pois ja uudestaan niin kovo saattaa auetakin muuten normaalisti mutta kaikki kansiot eivät aukea eikä myöskään kuvat, videot yms. Taasen uudestaa johdot uusiksi niin ilmoittaa että laite pitää alustaa ennen käyttöä.
    Tämmösiä erilaisia ongelmia ilmottaa. Kovolla on kuitenkin kuvia vuodesta 2007 asti jotka ovat erittäin tärkeitä!

    Mietin tässä et kovon takuu on vielä voimassa niin voivatkohan paikallisen elektroniikka liikkeen tyypit tehä asialle mitään?

    Vai pystynkö itse hoitamaan asiaa kunnialla loppuun?

    Vaihtoehtona mietin että tyhjennän kovon ja etsin poistetut tiedostot ohjelmalla Recuva?

    Jos jollakin on tietoa niin kiitoksia!

    - Juhani
     
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    193
    Eli ilmeisesti ulkoisesta kovosta on kysymys? Siellä kotelon sisällä on aivan tavallinen kovalevy joten järkevintä olis purkaa se sieltä ja laittaa suoraan emoon kiinni. Jos se sillä tavalla toimis niin saisit pelastettua kuvat ja kaiken tarpeellisen. Takuuhan siinä menee kun sen avaat mutta en ole koskaan kuullut että takuuseen kuuluisi tiedostojen palautus, saatan olla väärässäkin. Sitten jos et omin voimin saa sitä toimimaan niin sinuna en veis sitä mihinkään nyrkkipajaan vaan ihan asiaan vihkiytyneeseen firmaan. seuraavassa tekstipätkässä it-tohtorit vastaa miksei sitä kovoa kannata viedä mihinkään takahuoneessa toimivaan "tietokonekauppaan":

    IT-Tohtorit Oy:n henkilökunta on erittäin ammattitaitoista sekä laitteisto on tietojenpalautus alan huippuluokkaa. Viime aikoina Suomen markkinoille on tullut tietojenpalautuksia tarjoavia yrityksiä, lähinnä tietokoneliikkeitä, jotka ovat lisänneet tietojenpalautuksen palveluihinsa, joiden tietotaito tietojenpalautuksen suhteen on vähintäänkin hieman kyseenalaista. Näiden yritysten toiminta usein perustuu johonkin Internetistä ostettuun tai ilmaiseksi ladattuun ohjelmaan, jolla voidaan tietyissä tapauksissa palauttaa medialta kadonneita tietoja. Näiden tietojenpalautus ohjelmien käyttö on yleensä melko riskialtista toimintaa, koska ne voi aiheuttaa korvaamatonta vahinkoa medialle. Toisaalta ne voivat hyvinkin myös toimia halutulla tavalla. Pahimmassa tapauksessa ”tietojenpalautus” yritys tuhoaa asiakkaan tiedostot ammattitaidottomalla toiminnallaan tai ilmoittaa asiakkaalle, että tiedot eivät ole palautettavissa vaikka ammattitaitoinen henkilö ne osaisikin tai ainakin olisi alun perin osannut ne palauttaa. Kysymmekin, oletteko te valmis ottamaan tämän riskin omien tietojenne kohdalla?"

    Tiedostojen palautus saattaa käydä kukkaron päälle (arvioitu hinta noin 200-300€ riippuen firmasta). Mutta sillon pitää punnita miten tärkeitä ne tiedostot on.

    Ja tämän jälkeenhän sinä tietysti muistat että tiedostot on kolmessa eri paikassa tallessa, eli varmuuskopiostakin on varmuuskopio ja ne on pidettävä myös ajantasalla. itse käytän yhtenä varmuuskopiona "skydrive"-pilvitallenusta.
     
    Viimeksi muokattu: 11.09.2012

Jaa tämä sivu