Tässä hankin uutta osaa koneeseen ja kaiken muun asennus sujui ongelmitta, paitsi kotelotuulettajan ja tuulettimien säätöpaneelin. (Eli NZXT Sentry 2 ja Bitfenix Spectre Pro LED 200mm). Kotelotuuletin toimii suoraan virtalähteeseen kytkettynä hyvin, mutta kytkettynä säätöpaneeliin tuulettimen moottori alkaa pitämään raksutusta ja se pyörii paljon hitaammin kuin suoraan virtalähteeseen kytkettynä. Säätöpaneelista pitäisi saada virtaa vähintään 10W per kanava "With a maximum of 10 Watts per channel, the Sentry 2 will support almost all high end fans" ja kotelotuulettimen pitäisi ottaa max. 4.356W (12VDC ja 0.33A ±10%). Olen kokeillut myös säätöpaneelin muita liitäntöjä, laittaa säätöpaneelista manuaali-ohjauksella tuulettimen tehon 100%, sekä kotelotuuletinta LED:it poiskytkettyinä, mutta ei auta. Missä voisi olla vika? Mainittakoon vielä, että vanhempi kotelotuuletin, joka ottaa max. 5.16W (12VDC ja 0.43A) toimii ongelmitta säätöpaneelin kanssa.
En tiedä johtuuko tuo tehottomuus samasta asiasta, mutta ääni ainakin johtuu siitä, että tuo säädinpaneeli ilmeisesti lähettää tuulettimille sähkövirtaa pulsseina tai jotain sinnepäin. Ihan en ole varma yksityiskohdista, mutta Säädinpaneeli sen varmasti aiheuttaa. Ihan vain varmuudeksi jos voisit katsoa tämän videon ja kertoa kuuluuko sinulla samanlaista ääntä
Juuri tuollaista ääntä mullakin pitää. Tehottomuus johtuu varmaan tuulettimen isosta koosta. Siinä pulssin vaiheessa missä tuuletin ei saa virtaa, ilma ehtii jarruttaa sen pyörimisnopeuden.
Noh tämä kylläkin jo hieman vanha ketju mutta annetaan tekohengitystä hieman. Ei ole todellakaan tuulettimen koosta kiinni jos nakutusta ym. häiriöääniä kuuluukin. Itse erehdyin hommaamaan Akasan edullisen säädinpaneelin kolmelle tuulettimelle ja olipa iso pettymys. 120mm Slipari ja 140mm NoiseBlocker alkoivat juuri edellämainittua äänimaailmaa pitämään. Kuikkaan lähti paneelit... Jännitteensäätö volttien kautta ok mutta nuo ovat ns. pulssinraiskaajia. Vastaavia kokemuksia muillakin? On varmasti. Kytkin 5/12 volttia käytössä. (ei 7V...)