1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Lacie kovalevy ei näytä tiedostoja

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Leevi_74 06.08.2012.

  1. Leevi_74

    Leevi_74 Member

    Liittynyt:
    29.12.2007
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    terve,

    Kävi näin: Olen kesäloman ajan fiksaillut valokuvia Lacien ulkoiselta kovalevyltä. Kovalevy jotain porche-mallia, ja varmaan 5 vuotta vanha. Eilen yhtäkkiä tietokoneessa alkoi vilkkua jotain ylimääräisiä pop-uppeja ja kone ilmoitti että kovalevy hajoamassa, ja tuli jokin ohjelma joka alkoi välittömästi ajamaan jotain diagnosointi-ohjelmaa. Tämän jälkeen kone buuttas automaattisesti, jonka jälkeen kaikki käynnistysvalikot oli kadonneet ja ja taustakuva pelkkä musta työpöytä oli tyhjentynyt. Aavistelin että nyt on jotain saastaa koneella ja ajoin microsoftin tarkan virusohjelman läpi. Se löysikin 2 jotain saastaa jotka poistin. Koneessa ei edelleenkään käynnistysvalikoita, joten päätin palauttaa edellisen palautuspisteen windowssista joka sattui olemaan parin päivän takaa. Ja kaikki palautui windowssin suhteen ennalleen.

    Mutta sitten päätin jatkaa valokuva projektia ja kas windows näyttää että e:\(Lacie) tyhjä. Ominaisuuksista näen että tavaraa on kovalevyllä. Kovalevy pyörii ja ruksuttaa noin sekunnin välein ja ledi vilkahtaa samaan tahtiin.

    Auttakaa, Onko mitään keinoa päästä käsiksi tietoihin? Toiseen koneeseen en ole tuota vielä kokeillut kun ei ole kotosalla kuin yksi kone.

    Edit: Levylle pystyy näköjään kirjoittamaan normaalisti, outoa?

    Terveisin,
    Avuton.
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2012
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Asenna Windows kokonaan uusiks.
     
  4. Leevi_74

    Leevi_74 Member

    Liittynyt:
    29.12.2007
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eipä onneksi tarvinnut lähteä niin radikaaliin ratkaisuun. Löysin Malwarebytes Anti-Malware -ohjelmalla jonkin fakeHDD haittaohjelman jonka poistin. Tämän jälkeen ajoin unhide.exe ohjelman joka toi kaikki piilotetut tiedostot takaisin. Toki näitä ennen sain esim. taustakuvan takaisin kun hain windowsin aikaisemman palautuspisteen.
    Nyt näyttäis kaikki olevan taas ok.
     

Jaa tämä sivu