1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Buffalo JustStore 1TB -kovalevyn kanssa ärsyttävä ongelma!

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi loevo 03.10.2009.

  1. loevo

    loevo Member

    Liittynyt:
    03.10.2009
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ostin tossa juuri tollasen Buffalo JustStore 1TB -kovalevyn ja siinä esiintyy ärsyttävä ongelma. Kovohan on sitä sorttia että se käynnistyy ja sulkeutuu tietokoneen mukana. Kun koneen sulkee niin kovo sulkeutuu normaalisti. Mutta kun tietokoneen avaa kovon ollessa usbilla tietokoneessa kiinni, kone ei käynnisty. Näyttö on musta ja valkoinen alaviiva välkkyy näytön vas. yläkulmassa. Käyttiksenä on Vista. Kun irrotan kovon koneesta ja käynnistän koneen uudelleen, käynnistyy se normaalisti.
    Missähän mahtaisi olla vika?
     
  2.  
  3. beget

    beget Regular member

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    646
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Vika on siinä, että tietokoneesi yrittää käynnistyessään etsiä käyttöjärjestelmää ulkoiselta kovalevyltäsi ensin. Tämä sama ilmiö käy myös USB-tikkujen ja muiden vastaavien laitteiden kanssa.

    Tähän on kaksi vaihtoehtoa, voit irroittaa ulkoisen kovalevyn käynnistyksen ajaksi, tai sitten käydä BIOSissa muuttamassa koneen käynnistyksen asetuksia niin, ettei se etsi ulkoisilta massamuisteilta käyttöjärjestelmää ollenkaan.
     
  4. loevo

    loevo Member

    Liittynyt:
    03.10.2009
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos nopeesta vastauksesta. Tuon usb-johdon kanssa pelleily on pidemmän päälle aika hajottavaa puuhaa, joten pitää kokeilla tota toista keinoa. Eli miten se nyt käytännössä tapahtuu, miten pääsen BIOSiin ja mistä niitä asetuksia muutan?
     
  5. beget

    beget Regular member

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    646
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    BIOSin asetuksia pääsee muuttamaan koneen käynnistyksen yhteydessä. Heti kun näytölle alkaa tulemaan kuvaa koneen käynnistystoimenpiteistä, on ruudun ala- tai ylälaidassa teksti "press <button> to access BIOS" tai vastaava. Yleensä tämä nappi on pöytäkoneissa delete ja kannettavissa joko F2 tai F12. Näpyttämällä tätä nappia alussa pääset BIOSin asetuksiin ennen käyttöjärjestelmän käynnistymistä.

    Nämä asetukset vaihtelevat emolevyittäin, mutta sieltä pitäisi löytyä kohta jossa on 1st boot option, 2nd boot option jne. Näitä muuttamalla voit määrittää sen, missä järjestyksessä kone etsii laitteilta käyttöjärjestelmää. USB-boot toiminto on juuri se, joka tässä aiheuttaa ongelmia, joten sen poistamalla voi ratketa ongelma. Kuinka emolevysi on nimennyt tämän toiminnon, onkin sinun itse tutkittava. Joskus se on myös nimetty "Boot from other devices" nimellä.

    EDIT. Niin sellainen muistutuksen sana, että ole varovainen säätäessäsi BIOSin asetuksia, sillä väärillä asetuksilla voit sotkea koneesi pahemman kerran. BIOSin asetukset voi resetoida myös ulkopuolisesti ja tämän ohjeet on emolevyn käyttöohjeessasi.
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2009

Jaa tämä sivu