Ostin hieno Intelin ssd-levyn pari viikikoa sitten (160 gb) ja sain sen toimimaan oikein hyvin. Migration-ohjelma siirsi vanhalta levyltä koko roskan uudelle levylle. Vaihdoin kovalevyjen liitinten paikat, ja ssd:stä tuli käynnistyslevy, vanha jäi teran kokoiseksi varastolevyksi, mutta silläkin on edelleen system tallella. En tiedä mitä tapahtui, mutta poikani asensi Battle Fieldin vanhalle levylle (G-asema) ja pelasi sen jälkeen sitä pitkän illan. Aamulla Norton 360 teki täydellisen järjestelmätarkistuksen, ja kun menin koneelle, huomasin vanhan kovalevyn muuttuneen jälleen käynnistyslevyksi C ja Intelin ssd oli muuttunut G-asemaksi. Vaihdanko siis jälleen levyjen liitinten paikat vai mitä teen, jotta ssd olisi taas käynnistysasema? SSD on levynhallinnassa edelleen 0-peruslevy ja vanha hdd-kovo 1-peruslevy, vaikka käynnistys sillä onkin. Se vanha kovo ei muuten näytä ottavan uusia windowsin päivityksiä, vaan kertoo, ettei sellaisia löydy. Edellinen päivitys oli tehty 15.1.2011 juuri ennen uuden levyn asentamista ja varmasti olisi sen jälkeen pävityksiä tarjolla. Vanhalla kovolla ei myöskään ole yhtään palautettavaa versiota jäljellä, ja ssd-levy ei suostu palautumaan Battle Fieldiä edeltävään tilaan. Löytyiskö apua?
Saahan sen koneen Intelin ssd:ltä aukeamaan käynnistysvaiheessa ESCiä painamalla, mutta se ei tee ssd:stä oletusboottaajaa. Siirsin myös Battlefieldin ssd:lle ja poistin hdd:ltä, että josko se siitä vaihtaisi takaisin ssd:lle, mutta ei tehonnut. Edelleen hdd on oletuskäynnistyslevy.
Poista siitä normilta kovolta se bootti juttu http://neosmart.net/dl.php?id=1 tuolla kokeile jos saat sen pois...
Taitaisi olla helpompi pistää koneen BIOS-asetuksista se SSD-kiintolevy kiintolevyjen käynnistyslistan kärkeen.
Joo, niin minä pähkäiltyäni teinkin ja hyvin toimii. Miksihän asennus muuten meni omin lupineen vaihtamaan käynnistyslevyä? Poika väittää, ettei peliä asentaessaan antanut moiseen lupaa. Mutta osaltani ongelma on ratkaistu. Kiitti.
Mahdollisia syitä (pari esimerkkiä vaan): 1. BIOS-asetukset ovat resetoituneet (jos näet usein "press F1 to continue" -ruudun koneen käynnistyessä, tarkista emolevyn paristo) 2. Kiintolevy ei jostain syystä ole vastannut BIOS:sille tarpeeksi nopeasti tai BIOS ei ole sitä tunnistanut käynnistyksen yhteydessä ja se on poistanut kiintolevyn käynnistettävien kiintolevyjen listalta tai siirtänyt sen listan viimeiseksi. 3. Tietokoneeseen on lisätty jokin uusi massamuistilaite (esim. USB-tikku on jäänyt kiinni koneeseen) EDIT: Peli ei siis tuohon ongelmaasi ole syyllinen, vaan syy on jossain ihan muualla ja pelin asentaminen nyt vain sattui tapahtumaan samaan aikaan.