Viesteihin sisältöä tai ne voi jättää oikeasti kirjoittamatta. Nyt vaikuttaa siltä että koitetaan kalastaa niitä viestejä tilille, ja sehän on kiellettyä:
Sigussasi oleva uusi kone voisi tuosta hyötyä. Voisit esim viritellä prioriteetit joillekin ohjelmille vain 1/2 ytimelle. Tai käyttää valmiita profiileja. Ite olen laittanut muutamalle softalle erikoistweakit ja hyvin toimii. Muuhun kuin prossuvirityksiin en ole koskenut.
miten sitten kun tuo uus prossu on Retail? sitähän ei periaatteessa voi kellottaa? onko siinä jonkinlainen lukko tai vastaava?
AOD:han on mitä monipuolisin ja kätevin kellotus ja hallinta ohjelmisto. Sen lisäksi että sillä on melko helppoa, sekä melko turvallistakin kellottaa prosessoria, voi sillä (riippuen tietenkin emolevyn piirisarjasta) käynnistää, tai sammuttaa ytimiä prosessorista. Ajatellen esimerkkinä neliytimistä Phenomia joka ei tunnu toimivan jossakin vanhassa pelissä kunnolla, vaikka tehoa onkin yltäkylläisesti. Tällöin AOD:n avustuksella voit sulkea "yli"määräiset ytimet käytöstä, ja nostaa jäljelle jääneidedn ytimien kellotaajuutta (siis se overdrive). Tästä on hyötyä ainakin vanhemmissa peleissä, jotka eivät siis ymmärrä useamman ytimen päälle. AOD:stä käsin voi myös säätää melko tarkasti muistien toimintaa ja ajoituksia, viiveitä jne. Myös tuulettimien hallinta on mahdollista joillakin emolevy/tuuletin yhdistelmillä. Itse olen käyttänyt ohjelmistoa hakeakseni ns.maksimi kellotaajudet joilla kone toimii vakaasti. Ja tämän jälkeen olen asettanut vastaavat asetukset BIOS:iin, jottei AOD:een tarvitse erikseen käynnistyä koneen yhteydessä ladatakseen oikeat profiilit. Myös esimerkiksi kellotus tuloksia (esim 3dMark) metsästäessä AOD on oiva apuväline, koska konetta ei tarvitse jatkuvasti uudelleeen käynnistellä (ellei sitten aloita suoraan jostakin isosta, jolloin konr kyllä kaatuu). Jännitteiden, väylien, eri prosessori ytimien (joillakin emolevyillä jopa avaaminen) on tuolla ohjelmistolla mahdollista. Ja yleisestikin koneen testaaminen, ja rasitus käyttäytyminen on helppoa seurattavaa. Riippuen siis emolevystä ja sen piirisarjoista, ohjelmisto voi antaa todella kattavat säätö ja kokeilu mahdollisuudet ilman että osia pääsee kovin helposti tuhoamaan. Jos prosessori on retail, on se myyty ilman tuuletinta, jos se on boxed, kuten suurin osa AMD:n suomessa myymistä on, niin niissä on mukana tuuletin. Retail, tai boxed mallit kellottuvat aivan samoin periaattein, joten niissä ei sinänsä ole mitään eroa.
Luin tosta ohjelmasta juuri, entä jos BIOSissa ei voi kellottaa? voiko silloin tällä ohjelmalla kellottaa? kun eniten haluaisin tästä vanhasta AMD athlon 64 Dual core +5000 enemmän tehoa irti... onko se mitenkään mahdollista? ja tosiaan tuo emolevy tässä vanhassa on M2N68-LA ASUS
Valitettavasti AOD ei tue emolevysi piirisarjaa, joka on nVidian käsialaa. Ainoastaan AMD:n piirisarjat, 780, 785, 790 ja 890 ovat tuettuina, mutta myös joissakin tapauksissa myös 770 piirisarjalaiset kelpaavat, tosin harvemmissa määrin.
Osaatko _kooma_ heittää jotain veikkausta miksei itselläni tuo AOD oo koskaan osannu sitä auto kellotusta? Esim Asuksen oma TurboV EVO ohjelma toimii moitteitta muttei tuo AOD? Jumahtaa ja kajareista pääsee tuolloin sellaista ujellusta? Kellotin oman C3 965BEn 3,7GHz manuaalisesti ja varojakin jäähyn puolesta olisi vielä hyvin jälkellä vaikka sinne 4Ghz:n Kiinnostuksesta olisin vaan koettanut tuota AODn auto clockia muttei se oikein tahdo toimia. Tämä sama juttu kävi aikoinaan myös DFI lan party 790FX emolla 940BEn kanssa.