1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Yleinen poweriketju

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Uppmas 24.05.2013.

  1. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,420
    Kiitokset:
    105
    Pisteet:
    143
    1. Tuo poweri on tehoiltaan riittävä, joten unohdetaan se ylikuormittaminen. Järkevästi kasatuissa powereissa on suojat mahdollisia ongelmatilanteita varten. Riskeihin voi myös lisätä sen, että powerit kestävät yllättävän heikosti vasaran iskuja. Siitäkin kannattaa varoittaa.

    2. Paljon enemmän hyötyä kun tarpeettomasta pelottelusta minkä tarkoituksena on viedä avun pyytäjän rahat.
     
  2.  
  3. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Poweri on 650W, joka on tarpeeksi, mutta mites kun 12v on tuplatuilla vaiheilla? Myöskin powerin laatu jättää toivomisen varaa, jos verkkoelkona on 470uF 400V 85'C Suscon. Tähän lisätään vielä powerin iän tuoma rasite niin lienee parempi kertoa faktat kuin katua jälkeenpäin, eikö?

    Ja mitä tuohon toiseen asiaan lisätään niin samanlailla sinutkin voidaan sitten lisätä riskiksi kysyjän powerille. Kun täällä ehdottelet sen keston testaamista vasaralla.
     
  4. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,420
    Kiitokset:
    105
    Pisteet:
    143
    Varoitin vasaralla testaamisesta. Samoin maanjäristyksistä. Odottelen vain milloin minut palkitaan näistä neuvoista. Oletko miettinyt, että myös sinun kannattaisi vaihtaa powerisi pois ennenkuin hajoittaa koneen. Ikää alkaa olemaan ja laatu voisi olla parempaa. Olisiko vuosi sopiva vaihtoväli powerille?
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,396
    Kiitokset:
    678
    Pisteet:
    193
    Ei nyt ole ennenkuulumatonta, kun poweri pamahtaa, että muitakin osia saattaa rikkoontua, etenkin heikompilaatuisilla powereilla.
    Pidetään keskustelu asiallisena ja jätetään turhat vasarat ja maanjäristykset siitä pois ja pysytään elektroniikassa siltä osin.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  6. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,420
    Kiitokset:
    105
    Pisteet:
    143
    "Kiinan ihme" powerilla näin voi käydä. Chieftecin powerit eivät ole samaa sarjaa. Järkevää ei ole pelotella semmoisella asialla mikä ei ole realistista. Uutta osaa ostaessa on aina riski, että saa rikkinäisen tuotteen tai maanantai kappaleen. Pelotellaan nyt silläkin. Puoli vuotta käytössä ollut laatu poweri on todennäköisesti se varmin valinta. Jos tästä lähtien suositeltaisiin vain sellaisia powereita?
     
  7. Themu

    Themu Active member

    Liittynyt:
    18.01.2006
    Viestejä:
    3,105
    Kiitokset:
    85
    Pisteet:
    78
    Voit käyttää aivoja. Jos sanon että mikä tahansa 650w poweri kestää ja kappas meneekin poweri + emo nii ketä syytetään?
     
  8. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Mitkäs näitä "Kiinan ihme" powereita sitten ovat?
    Kenties Corsairit?

    View: https://www.youtube.com/watch?v=kj8-wNmYJvM


    Että mitä jos jätetään yleistys merkeistä pois (sekä hyvän että pahan osalta) ja keskitytään niihin sisuskaluihin. Ja Taiwanilainen Suscon menee sinne kiinan ihme puolelle. http://www.capacitorlab.com/low-esr-capacitor-manufacturers/
     
  9. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,420
    Kiitokset:
    105
    Pisteet:
    143
    Tuolla kommentilla ei ole mitään tekemistä sun alkuperäisen pelottelun kanssa. Jos poweri hajoaa väärällä tavalla tai väärässä tilanteessa, niin syyllinen on tietenkin sen valmistaja.
    Jännä sattuma, että kaveri alkoi kuvaamaan tietokonetta juuri sillä hetkellä kun powerista alkoi tulemaan savua :D :D :D Kovasti viime aikoina on puhuttu lähdekriittisyydestä eikä suotta. Monella se on vielä hakusessa...

    Jos nyt ensin kaivat netistä todisteet sille, että nuo Chieftecin powerit hajottavat koneen silloin kun sanovat sopimuksensa irti. Jatketaan sitten keskustelua. Siihen asti on parempi olla asialinjalla ja lopettaa turhanpäiväiset pelottelut.

    Itse olen sitä mieltä, että tietokonekomponenttien valmistajat saavat tarpeeksi rahaa ilman turhaa pelottelua.
     
  10. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Asialinjalla:rolleyes:

    Tuossa tuo Themun alkuperäinen massiivinen pelottelu viesti, joka sai meidät muut pelottelemaan ja poistumaan asialinjalta. Onneksi pelastit päivän tuomalla tasoa keskusteluun.:cool:
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2016
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,396
    Kiitokset:
    678
    Pisteet:
    193
    Eiköhän tähän astinen keskustelu riitä aiheesta Powerin rikkoontuminen ja sen seuraukset, ennen kun aletaan toistaa enemmän jo sanottua.
     
    S11l1 kiitti tästä.
  12. vpaka26

    vpaka26 Member

    Liittynyt:
    23.07.2015
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Kyllä täällä vain oltiin oikeassa corsair cx sarjan laadusta ja ei se ole laatua nähnytkään varsinkaan oma virtalähde joten vaihdoin kun fiksu mies olen ja hommasin seasonic G-550. Aivan eriluokkaa.
     
  13. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,111
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Kysytään näin, että miksi ostaa Chieftec vaikka parempaa on tarjolla ? Poweri on yks niistä osista, joita päivitetään vähiten. Oma poweri ollu jo kolmessa eri kokoonpanossa. Miksi siis ostaa kyseenalaista josta liikkuu huonoa palautetta ? Corsairin, taikka Chieftecin hinta ei ole kovin paljoa halvempi verrattuna esimerkiks Seasonicin malleihin.

    https://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=65154
    https://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=65446
    https://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=43067

    Corsair CX on pari euroa kalliimpi, ei mitään järkeä.
    Chieftecissä säästät 23,10 euroa. Huomioi myös, että Chieftecissä on vain yks 6+2pin letku näyttikselle. Seasonicissa 6+2 sekä 6pin. Lisäksi Chieftecin emolle menevä letku on 4pin, kun taas Seasonicilla 8pin. Pelkästään tää rupee painamaan sen verran, että nykyemoille vois katsella pikkusen parempaa vaihtoehtoa.
     
  14. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,420
    Kiitokset:
    105
    Pisteet:
    143
    Kuten huomaat niin minulla on linkittämäsi Seasonic. Oletettavasti mulla oli sen ostamiselle joku oikea syykin, vaikka sitä ei juurikaan missään suositeltu kone tai päivityspaketteihin silloin kun sen ostin.

    Tuossa keskustelussa minkä linkitit, niin minä olin ainoa jonka mielestä automaattisesti ei kannata ostaa uutta poweria päivityksen yhteydessä vain siitä syystä, että parempaa on kaupassa. Minä oli ainoa joka ei siis ollut ostamassa mitään. Olemassaolevan powerin käyttäminen vs uusi poweri tilanteessa hintaero on väkisinkin suuri.
     
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
    Tuossa kun suosittelette XFX 430W TS poweria ei-niin-vaativaan käyttöön niin mainittavaksi tulkoon seikka ettei pakkaukseen kuulu virtakaapelia powerista seinätöpseliin. Tilanne saattaa vi.. harmittaa jos laite on muuten kasattu mutta missäs se piuha onkaan? Noh noitahan saa edullisesti mistä vain. Tämä vain huomiona. :)
     
    Latekuu ja Kuunmies kiittävät tästä.
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
    Tilannepäivitys 6.3.

    Jimms ei ole vastannut etanapostiini jonka lähetin heille edellä mainittua asiaa koskien. :(

    @wwallu

    Black listalle joutaa pikkuinen voimalaitos. Usein tosiaan vaikkapas Saksan paketeissa on mainittu tuollainen virtalähde mutta vaihtoehdoksi tosiaankin vaikkapas 520W Seasonic tai vastaava.
     
  17. QckS

    QckS Member

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hmm, oiskohan tuo aika ostaa uus poweri..?
    Jos sattuu rämpyttämään sleep-nappulaa näppäimistöstä ja koitat herättää konetta niin menee takas uneen kun kerran hörähtää.
    Noh, ei siinä mitään, käytetään piuhaa irti ja käynnistetään uudestaan. Kappas! Sehän jatkaa siitä mihin jäätiin eli heräsi unestaan.. :)

    Oli siis ilman virtajohtoa, virtakytkin nollilla 10-15min ellei kauemmin, tänään sama keissi uudestaan ja kokeilin "purkaa virtoja" pitämällä virtanappulaa pohjassa tovin; sama tilanne.

    No, onhan tuo jo yli 5 vuotta (ellei yli 10..) palvellutkin... :rolleyes:
     
  18. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,111
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Jaa-a, paha tuohon on imtään sanoa, kun @jartar hyökkää heti huutelemaan vastaan.
    Osta minkä haluat, en viitsi ehdotella sen enempää, jos nyt jo pistetään heti vastaan.
     
  19. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,821
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Ettei johtuis emosta toi unitilasta paluun sekoilu? Itsellä oli yhdessä koneessa vastaavaa ongelmaa ns. laatupowerilla. Kone välillä aina sekosi kun meni lepotila päälle ja ehti olla siellä jonkun aikaa. Ei herännyt muuten kuin käyttämällä powerin takaa virrat pois ja kun viimein lähti kone päälle niin se jatkoi ikäänkuin olis just herännyt lepotilasta.
     
  20. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    41
    Pisteet:
    128
    Jätetään ne aiheeseen kuulumattomat viestit pois, kiitos.
     
  21. Tumpelo666

    Tumpelo666 Regular member

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    1,265
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    48
    Toi uniongelma voi myös johtua powerin ja emon yhteensopimattomuudesta. Hasswellien kanssahan oli ongelmia C7 sleep staten kanssa.
     

Jaa tämä sivu