1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Wlankortti tökkii?

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Näppishemmo 20.07.2017.

  1. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    409
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    28
    Eli mielestäni wlankortti on tökkinyt uudesta lähtien koneessani ilman mitään syytä. Ajurit ovat aina olleet ajantasalla ja itse wlan verkko pelaa hyvin muissa kodin laitteissa kuten Android kännykässä, tablettimessa.

    Tiedot

    Windows 10 64-bit
    Wlan sovitin: TL-WDN4800, N900, Dual-Band, PCI-E
    D-link DIR 809 reititin
    Telewell - TW-EAV510 v6 VDSL2 modeemi

    Käytän tässä tuota 5 Ghz yhteyttä ja reititin on kaapin päällä käytännössä koneen vieressä eli yhteys ei voi olla heikko. Nopeustestit näyttää melkein aina verkon max nopeutta mutta siltikin sivujen lataus voi kestää pitkään. Toisessa koneessa on nano wlan tikku ja siinä verkko pelaa mainiosti.
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,282
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    173
    Voisiko kyseisessä koneessa olla tietoturvaohjelma, joka on asetettu tutkimaan kaiken nettiliikenteen?
     
  4. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    409
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    28
    Molemmissa koneissa on F-secure jonka lisenssit sain tuttavalta kun jäi häneltä ylimääräiseksi.
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,282
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    173
    Onko samat asetukset molemmissa? En tiedä nykytilannetta, mutta mm. juuri tuossa F-Securessa on ollut toiminto, joka käyttöön valittuna hidasti tulevaa nettiliikennettä huomattavasti. Pahimmillaan videotkin alkoivat toistua vasta odottelun jälkeen.

    P.S. Olet kai jo kokeillut wlan-ajureiden päivittämistä/uudelleen asentamista?
     
  6. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    409
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    28
    On samat ja tarkistettu ettei pitäisi olla päällä nettiä hidastavia ominaisuuksia. Pitääpä kokeilla vetää reitittimestä verkkopiuha koneen emon verkkoliitäntään. Jos tällöin toimii pätkimättä niin voidaan rajata vaihtoehtoja pois.
     
  7. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    409
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    28
    Verkkokaapelikokeilu näyttäisi auttavan. Sivut aukenee nyt paljon nopeammin eikä ole toistaiseksi pätkinyt.
     
  8. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,688
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    78
  9. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    409
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    28
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,050
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    Itsellä parissa hökötyksessä samanlaiset 4800 wlan-kortit. En ole kylläkään huomannut jökkimisiä kummassakaan, IE11 joskus jumittanut muttei uusin FF. Jako luurista ja esim. Mindfactory avautuu puolessa sekunnissa mikä täällä on jo oho juttu. Ajurit ajettu siltä pikku levyltä.
     
  11. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,801
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    68
    Kokeileppas vaihtaa verkkokortille DNS-osoitteet jos et ole vielä sitä tehnyt. Voit käyttää vaikka Googlen 8.8.8.8 ja 8.8.4.4
     
  12. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    409
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    28
    Nyt nämä laitettu testailen muutaman päivän ajan auttaako. Ajuri on Qualcomm Atheros AR938X -verkkosovitin ja versio uusin mitä Windows 10 löytää eli julkaistu 26.3.2016 ja versio 3.0.2.201
     
  13. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    409
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    28
    Joo sama ongelma jatkuu eli vahvasti näyttää siltä että joko verkkokortissa taikka ajureissa on ongelmaa.
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,282
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    173
  15. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    409
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    28
    Windows tarjosi sitä automaattisesti. Asensin eilen tuon sinun linkkaamasi ajurin mutta sama ongelma jatkuu. Muilla koneilla ja piuhan kanssa ei ongelmia. Nettinopeus niinkuin pitää mutta sivujen lataus voi kestää pitkään taikka esimerkiksi näiden viestien lähettely. En haluaisi vetää piuhaa eli onko paras vaihtoehto ostaa joku muu merkkinen wlan kortti taikka siirtyä sellaiseen pieneen wlan tikkuun? Usb portteja on riittävästi eli siinä ei ongelmaa.
     
  16. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    41
    Pisteet:
    128
    Toimiiko 2.4GHz hyvin ja onko tuolle 5 GHz käytölle jotain todellista tarvetta?
     
  17. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    409
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    28
    Pitääpä testata sitä seuraavaksi. 5 GHz verkko on sitävarten kun asustelen kerrostalossa jossa on kymmeniä 2.4 GHz verkkoja niin yhteys toimisi vakaammin kun linjalla ei ole ruuhkia.
     
  18. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,282
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    173
    TP-Linkin mukaan laitteelle ei ole Winodws 10 tukea: http://www.tp-link.com/us/win10compatibility.html
    Googlen mukaan laitteessa on tuo Qualcomm Atheros-piiri, jonka ajurin mainitsit aiemmassa viestissäsi. Qualcomm ei tarjoa ajureita loppuasiakkaille: https://www.qualcomm.com/drivers

    "Virallista" ajuria ei siis ole enkä tiedä, mistä tuo epävirallinen on kotoisin. Tuolla on juttua asiasta:
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-2803797/fix-link-wdn4800-windows-compatibility.html

    Jos tuo epävirallinenkaan ei toiminut, taitaa olla syytä lähteä sovitinostoksille.
     
  19. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    409
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    28
    Olisiko ehdotuksia/kokemuksia mikä olisi hyvä? Tikku vaiko kortti tämän tilalle?
     
  20. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    41
    Pisteet:
    128
    2.4 GHz ja kokeile eri kanavia. 2.4 on yleensä toimintavarmempi. Toki kerrostalossa voi tosiaan olla vähän ruuhkaa. :)

    Ite laittaisin kunnon kortin. Tahtoo näissäkin päteä vanha sanonta, että halvalla ei hyvää saa. Eli mitä kalliimpi, niin sitä parempi.

    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...ac1900-dual-band-wlan-sovitin-pci-e-1_3gbit-s

    Tuossa on ulkoinen antenni, joten se sulkee myös tietokoneen aiheuttamat häiriöt pois. Jos antennit on koneen perässä, niin ne saattaa ottaa häiriötä myös itse koneesta ja sen kaapeleista.
     
  21. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,420
    Kiitokset:
    105
    Pisteet:
    143
    Mulla on netgearin A6210. Hyvin toimii ja kantomatkaa siinä on ainakin riittävästi. Tuolla riittää kantavuus omakotialueellakin kolmen naapurin wlan verkkoon.
     

Jaa tämä sivu