1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu WLAN toimii todella hitaasti, verkkokaapeli ei ollenkaan.

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Newbacca 25.11.2016.

  1. Newbacca

    Newbacca Newbie

    Liittynyt:
    25.11.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tervehdys!

    Ostin kaveriltani tietokoneen kun omani päätti uskollisten palvelusvuosien jälkeen sanoa itsensä irti, ja yllätysyllätys ihan ongelmitta ei tästäkään selvitty.

    Koneesta löytyy siis (laitehallinnan mukaan) Realtek rtl8192ce wireless lan 802.11n pci-e nic, mutta iskiessäni verkkokaapelin kiinni ei tapahdu mitään. Ei siis tunnista koko johtoa ollenkaan.
    Tietokoneen takaa löytyy kaksi antennia, eli WLAN-mahdollisuus on, mutta kun yhdistän langattomasti internettiin Soneralta saadulla Thomson TG789:llä nopeus on speedtestin mukaan jotakuinkin 1mbps/2mbps. Aikalailla täysin samat nopeudet tuli kun yhdistin tietokoneen internettiin puhelimen wifi-hotspotilla ja testasin sitä kautta.
    Puhelimella kun yhdistin tuohon "oikeaan" nettiyhteyteeni ja tein saman speedtestin, nopeus oli 30/30, joten epäilen siis että jokin on koneen asetuksissa mennyt vikaan siinä vaiheessa kun kaverini formatoi koneen ennen minulle myymistä.

    Lisätietona vielä, että edellinen omistaja käytti pelkästään WLANia joka silloin vielä pelitti aivan täysin.

    Onko kellään siispä vinkkejä joko siihen, että saisin koneen yhdistettyä ihan piuhalla, tai siihen että miten saisin langattoman verkon nopeutumaan huomattavasti.

    Kysymyksiin pyrin vastaamaan mahdollisimman nopeasti.

    Kiitos!

    E: Poistin edelliset- ja asensin uudet ajurit, nyt toimii, ilmeisesti kaverilta jäänyt jotain huomaamatta.
    Kiitos kaikille jotka auttoivat/yrittivät auttaa :)
     
    Viimeksi muokattu: 25.11.2016
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Sanot, että kaveri formatoi koneen. Tarkoitat varmaan, että asensi käyttöjärjestelmän uudelleen. Asensiko hän myös kaikkien laitteiden laiteajurit uudelleen, ilman niitä laitteet ei toimi oikein?
     
  4. Newbacca

    Newbacca Newbie

    Liittynyt:
    25.11.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Siis joo, uudelleenasennusta tarkoitin :p

    Sovittiin siis että kone on "ready to go" kun käyn sen hakemassa, kaikki ajurit yms. (kertomansa mukaan) pitäisi siispä olla asennettuna valmiiksi.
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Jos johdolla ei toimi, niin ilmeisesti LAN ajuri puuttuu. Mikä kone?
     
  6. Newbacca

    Newbacca Newbie

    Liittynyt:
    25.11.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jos en aivan väärässä asian suhteen ole niin pakettikone johon kaveri on hieman päivitellyt jotain osia eli en aivan tarkkaan osaa lonkalta heittää.

    Nyt itseasiassa kun tarkemmin katsoin, niin laitehallinnan "Muut laitteet" osiossa näkyy että "Ethernet-sovitin" on ilman ohjaimia, mahtaako tämä vaikuttaa asiaan?

    Pahoitteluni jo tässä vaiheessa, tietokonehommat eivät kovin hyvin ole hallussa
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,971
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
    Kyllä se vaikuttaa aivan ratkaisevasti. Kyseessä on juuri tuo LAN-ajuri, josta IlmoPJ edellä jo mainitsikin. Koska kyseessä on pakettikone, ajuri löytynee pakettikoneen valmistajan sivuilta.
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Jos itse et löydä, kerro koneen nimi ja tarkka malli, niin katsotaan mistä löytyy.
    Ajurit löytyy emolevyn mukaan ja sitä siitä tuskin on vaihdettu toiseen.
     
  9. Newbacca

    Newbacca Newbie

    Liittynyt:
    25.11.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Edittasin tuohon aloituspostaukseen jo mutta pistän vielä tähänkin elikkäs:

    "Poistin edelliset- ja asensin uudet ajurit, nyt toimii, ilmeisesti kaverilta jäänyt jotain huomaamatta.
    Kiitos kaikille jotka auttoivat/yrittivät auttaa :)"
     

Jaa tämä sivu