1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu WLAN ja Samsungin vehkeet

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi MariaLM 13.01.2015.

  1. MariaLM

    MariaLM Newbie

    Liittynyt:
    13.01.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei!

    Meillä on ADSL-modeemina TP Link 300Mbps Wireless N ADSL2+ ja matkan varrella reitittimenä Buffalo AirStation WHR-G300N V2. Verkko toimi hyvin, kunnes taloon tuli Samsungin Smart TV. Ennestään verkossa oli säännöllisesti Samsungin Notebook, kolme Samsungin puhelinta ja yksi nokialainen sekä Applen iPad.

    Telkkarin myötä wlan alkoi pätkiä. Puhelin ei pystynyt liittymään verkkoon hitauden vuoksi, Notebook tipahteli verkosta. Eilen kaatui koko homma. Päivitin firmwaret, palautin tehdasasetukset, nimesin verkon uudelleen, vaihdoin salausta, vaihdoin DNS-palvelimet automaattisesta Googlelle, mitähän vielä. Nyt mikään Samsungin laitteista ei pysty liittymään wlan-verkkoon, mutta iPadilla ei ole mitään ongelmia! Mistä ihmeestä mahtaa kiikastaa? Olisin hyvin kiitollinen vinkeistä.
     
  2.  
  3. MariaLM

    MariaLM Newbie

    Liittynyt:
    13.01.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Lisäyksenä vielä, että Notebook ei saa yhteyttä edes, kun laitan sen ethernet-kaapelilla suoraan kiinni TP Linkiin. Herjaa, että yhteys on rajoitettu.

    Maria
     
  4. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,393
    Kiitokset:
    672
    Pisteet:
    193
    Pari huomiota.
    Palautuisiko yhteydet jos palautat DNS-palvelimen takaisin automaattiseksi?
    Katso modeemisi/reitittimen käyttöoppaasta moneenko samanaikaiseen langattomaan yhteyteen se pystyy yhdistämään, vai rajoittaako operaattori samanaikaisien yhteyksien määrää.

    edit: jos oikein laskin, yrität yhdistää siihen 7:n eri laitetta.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2015
  5. MariaLM

    MariaLM Newbie

    Liittynyt:
    13.01.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos ripeästä vastauksesta. Laitteita taitaa olla vielä reilusta enemmänkin, kun oikein ajattelen, joten ongelma voi piillä siinä. DNS-palvelimet laitoin takaisin automaattisiksi, ei auttanut. Mutta mikä ihme siinä mahtaa olla, etten saa yhteyttä edes kytkemällä tietokoneen kaapelilla modeemiin, niin että wlaniin ei pyri samaan aikaan mikään laite? Entä miten voisi olla mahdollista, että iPad toimii, jos operaattorilla olisi rajoitus?
     
  6. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,393
    Kiitokset:
    672
    Pisteet:
    193
    Tarkoitin samanaikaisien yhteyksien määrää.
    Jos mikään yhteys nyt ei toimi, niin palaako modeemin kaikki merkkivalot?
     
  7. MariaLM

    MariaLM Newbie

    Liittynyt:
    13.01.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tällä hetkellä ADSL-valo palaa, mutta internet-valo ei. Verkko alhaalla kokonaan. Menen jo ihan solmuun, kun en muista mitä olen tehnyt millekin laitteelle missäkin vaiheessa. Argh.
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,393
    Kiitokset:
    672
    Pisteet:
    193
    Modeemin resetointi saattaisi olla paikallaan nyt ensin.

    edit:Käyttöopas, resetointi: With the Router powered on, press and hold the RESET button on the rear panel for 8 to 10 seconds before releasing it.
    Tämä onkin monasti se asia, joka vie kaikki solmuun. Siksi olisikin parempi, että ei tekisi jonkun ongelman takia muutoksia moniin laitteisiin, jotka aiemmin toimivat.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2015
  9. MariaLM

    MariaLM Newbie

    Liittynyt:
    13.01.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hain uuden TP-Linkin modeemin. Buffalon reititin ei ole kytkettynä. Yhteyttä ei synny edelleenkään, ei langallisena eikä langattomana. Soitin eilen palveluntarjoajalle, ja sieltä käsin kaikki näytti olevan kunnossa, yhteys kulki modeemille asti niin kuin pitikin. Kannettavan Windowsin vianmäärityksen mukaan "Windows ei pysty vaihtamaan tietoja laitteen tai resurssin (ensisijainen DNS-palvelin) kanssa". Voisiko kyse olla kannettavan verkkokortista? Mutta eikö wlanin pitäisi silloin toimia muilla laitteilla, kun pääsen kuitenkin konfiguroimaan sen modeemin asetuksista...?
     
  10. MariaLM

    MariaLM Newbie

    Liittynyt:
    13.01.2015
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No niin. Soitin uudestaan operaattorille, ja nyt kuulin, että nimenomaan TP Linkin purkit eivät löydä oikeita asetuksia. VPI ja VPC piti vaihtaa. Siinä se. Sitä en ymmärrä, miksi ne yhtäkkiä katosivat, mutta sitä on turha enää miettiä. Alles Gut. Kiitos IlmoPJ, kun vaivasit päätäsi asiallani!
     

Jaa tämä sivu