1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windowsin vaihtaminen :3

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Bigpoop 08.12.2014.

  1. Bigpoop

    Bigpoop Regular member

    Liittynyt:
    30.04.2013
    Viestejä:
    378
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Moro!

    Elikkäs tarkotus olis päästä eroon tästä Windows 8.1 mahdollisimman nopeasti. Miten onnistuu esim Windows 7 asennus muistitikulta jos tyhjennän kaikki kovalevyt? :)

    Sit mulla on tämmönen vähän 'no jaa' ongelma, mut mulla on SSD ja 2 normaalia kovalevyä ja windowsin "Laitteet ja asemat" hommelissa mulla näkyy SSD ja 2 kovalevyä ihan normaalisti, mut tätä Windows kasia asentaessa tuohon osioon tuli myös joku helvetin bootfile, jonka sisällä ei näy mitään mut 292Mt/349Mt käytössä, siitä ois kiva päästä eroon jotenkin myös :D

    Auttakkee pls
     
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Pistät win 7:n tikulle ja rupeet asentamaan, ei sen kummempi operaatio..

    Tuo bootfile on mulle nimenä vähän outo.. Mutta melkeempä nimen perusteella heittäisin että jos poistat sen niin winukka ei käynnisty.. koska käännettynä suomekshan tuosta saa käsityksen että se sisältää tärkeät tiedot joita tietokone/winukka tarvii windowsin käynnistämiseen. (eli boottaukseen)..
     
  4. olkitu

    olkitu Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2014
    Viestejä:
    103
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    MBR osiotaulussa oleva System Reserved eli käynnistysosion voi poistaa Windowssia asentaessa. Se luodaan normaalisti uudelleen uuden asennuksen yhteydessä.
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2014
  5. Bigpoop

    Bigpoop Regular member

    Liittynyt:
    30.04.2013
    Viestejä:
    378
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    MBR osio? :eek:
     
  6. Bigpoop

    Bigpoop Regular member

    Liittynyt:
    30.04.2013
    Viestejä:
    378
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Voisko joku laittaa mulle tarkat vaiheet miten tää koko homma onnistuu jos winukka on muistitikulla, monta vuotta siitä kun viimeks tän tehny... :p (Haluan siis että mulla on koneella vaan windows 7, ei mitään ohjelmia yms.)
     
  7. olkitu

    olkitu Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2014
    Viestejä:
    103
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Korjasin virheen... MBR ei ole siis osio vaan osiotaulu. Toinen uudempi osiotaulu on GPT, joka tekee hieman erilaisia osiota.

    Tässä ihan hyvä ohje: http://helenius.dy.fi/taisto/index.php/USB-Asennus

    Sinulla tulisi siis olla Windows 7 image jossakin...
     
  8. Bigpoop

    Bigpoop Regular member

    Liittynyt:
    30.04.2013
    Viestejä:
    378
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Niin siis että mitä :D Mitä miun pitää tehä että pääsen eroon tuosta bootfilestä?
     
  9. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    236
    Pisteet:
    123
    Ei mitään erityistä. Se häviää samalla, kun formatoit kovalevyn asennuksessa muutenkin.
     
  10. Bigpoop

    Bigpoop Regular member

    Liittynyt:
    30.04.2013
    Viestejä:
    378
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Asia selvä. :D Vielä kun muistitikun jostain pierasis... Onko tää prosessi mahdollista ilman muistitikkua/asennuslevyä?
     
  11. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Ei
     
  12. olkitu

    olkitu Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2014
    Viestejä:
    103
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
  13. Bigpoop

    Bigpoop Regular member

    Liittynyt:
    30.04.2013
    Viestejä:
    378
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Juuh, kai se tikku sit pitää ettiä. :D
     
  14. olkitu

    olkitu Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2014
    Viestejä:
    103
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Ehkä tai sitten ostaa uusi... Ei ne tikut paljon maksa :D ...
     
  15. Bigpoop

    Bigpoop Regular member

    Liittynyt:
    30.04.2013
    Viestejä:
    378
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Mutta bensa maksaa. :D t: jumalan selän takana asustelija.
     
  16. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    236
    Pisteet:
    123
    Ainakin yhdestä nimeltä mainitsemattomasta nettikaupasta saa tavaraa ilman postikuluja. 8 gigainen tikkukaan ei nykyään maksa mitään ja 4 gigaisiakin tuntuu jo pyörivän joka nurkassa. Tai sitten polttaa imagen boottaavana dvd:lle, jos sellainen sattuu tyhjänä olemaan.
     
  17. Bigpoop

    Bigpoop Regular member

    Liittynyt:
    30.04.2013
    Viestejä:
    378
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
  18. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    No en tarjonnu tuota vaihtoehtoa koska tuo on harvinaista kotioloissa.. (Eri asia alan harrastajat tietty) myös kysyjän kirjoituksista voi päätellä käyttäjän tietotaidon-tason (ei tarvi kenenkään vetää hernettä nenuun tästä). Joten osasin olettaa ettei hänellä ole valmiuksia varmaan taitojen puolesta, enkä oikeen usko että raudankaan..
     
  19. olkitu

    olkitu Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2014
    Viestejä:
    103
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Olet täysin oikeassa, tämä on sitten hieman haastavampi... muistitikku ja dvd on hyvä peruskäyttäjälle. No ei yhteen asennukseen verkon kautta erityisen ihmeellisä tartte raudassa olla...
    Onhan kelvollinen... eikä loppujen lopuksi paha hinta jos siis pysyy reilu 30MB/S tiedonsiirrossa.
     
  20. Bigpoop

    Bigpoop Regular member

    Liittynyt:
    30.04.2013
    Viestejä:
    378
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Hmm, sain winukan ladattua ihan vaan .exe tiedostolla, mut jostain syystä seiskalla ei toimi netti, mistä johtunee?
     
  21. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    236
    Pisteet:
    123
    Sait siis Seiskan asennettua (mikä ihme oli exe-muodossa?). Verkkokortin ajureita veikkaisin ekana, jos et niitä ole vielä asentanut.
     

Jaa tämä sivu