1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows ISO tiedosto USB:lle

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Braditti 01.09.2016.

  1. Braditti

    Braditti Member

    Liittynyt:
    09.07.2016
    Viestejä:
    81
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    18
    Tämä operaatio osoittautui jostain syystä hankalammaksi kuin odotin. Tilasin uudet raudat koneeseen ja siihen ajattelin asentaa win10. Osia odotellessa yritin jo latailla tiedostoa microsoftin sivuilta, mutta homma seisahti jo siihen kun tämä lataustyökalu ei löytänyt kiinni olevaa usb tikkuani.

    Netistä yritin tovin etsiä ratkaisua, ilmeisesti tikku pitäisi jotenkin alustaa uusiksi mutta ohjeet olivat sen verran vanhoja niin mietin josko jo olisi joku yksinkertaisempikin tapa. Saisikohan täältä ohjeet tähän prosessiin?
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Yleensä nuo työkalut, jolla käyttöjärjestelmä siirretään USB:lle suorittavat automaattisesti tikun tyhjennyksen ja alustuksen.
    Onko tuo tikku kunnossa ja minkä kokoinen se on tai onko sinulla toista tikkua, jolla voisi kokeilla?

    Tikun voi alustaa klikkaamalla hiiren oikalla napilla tikkua ja "Alusta", mutta se ei ilmeisesti ole sinun ongelmasi.
     
  4. Braditti

    Braditti Member

    Liittynyt:
    09.07.2016
    Viestejä:
    81
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    18
    Tikku on 124Gt tikku ja täysin toimiva pitäis olla. Kokeilin tuolla mainitsemallasi tavalla ensiksi alustusta mutta ei löytänyt kuitenkaan. Tuo tikku tällä hetkellä ainoa jolla tätä voi kokeilla.

    Pienen tutkiskelun jälkeen löysin videon missä tämä ISO tiedosto ladataan koneelle ja ilmeisesti sen jälkeen Rufus ohjelmalla tikulle. Eli ongelma toivottavasti ratkaistu.
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Rufuksella voi iso tiedoston asentaa tikulle, mutta tuo MS:n työkalun pitäisi tehdä sen automaattisesti, kun valitsee USB:n.

    edit: tuohon riittää 8GB:n tikku, taitaa 4GB myös riittää.
    edit:
    Jos tuo on uusi tikku, joka ei ole ollut käytössä ennen, mene "Levynhallintaan" ja katso sitä siellä, pitääkö ottaa käyttöön ensin.

    edit: Laita kuva levyhallinnasta tänne, niin asia varmaan selviää sillä jos ei muuten selviä.
     
    Viimeksi muokattu: 01.09.2016
  6. Braditti

    Braditti Member

    Liittynyt:
    09.07.2016
    Viestejä:
    81
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    18
    käytössä on, on tuossa tikussa joskus jotain tiedostoja käytetty mutta ei sen kummempaa. Tällä hetkellä rufus raksuttaa tiedostoja tikulle. Sen jälkeen täytyy tilata aktivointikoodi ja odotella uuden raudan saapumista niin selviää toimiiko tuo
     
  7. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,487
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Kyllähän sen tikun voit testata jo vanhallakin raudalla. Laitat vaan boottaamaan tikulta ja jos lähtee asennus käyntiin niin ei muuta kun resettiä vaan ja tikku irti :)
     
    IlmoPJ kiitti tästä.
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Mikähän erikoinen tikku tuo on jos koko on 124GB, eihän se nyt ole mikään ns. "Kiinan tikku".
    Jotain erikoista tuossa tikussa on jos noilla antamillani ohjeilla ei suostunut alustamaan sitä, onnistuukohan tuo asennus Rufuksella jos MS:n omalla ei onnistunut. Kokeile todella Kuunmiehen ohjetta.
     
  9. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,487
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Minullakin toi microsoftin win10 lataustyökalu loi toimimattoman tikun. Tiedostot meni näennäisesti ihan oikein tikulle mut ei se vaan bootannut siltä millään. Samalle tikulle pelkkä lataustyökalulla ladattu iso rufuksella ja heti toimi. Tosin sinulla ei toimi edes niin pitkälle.
     
  10. Braditti

    Braditti Member

    Liittynyt:
    09.07.2016
    Viestejä:
    81
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    18
    Jep, kokeilin juuri tuolta tikun tiedostoista laittaa setupista rullaamaan ja ainakin lähti asennusta valmistelemaan. Eikö tämä riitä?
     
  11. Braditti

    Braditti Member

    Liittynyt:
    09.07.2016
    Viestejä:
    81
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    18
    Joku nimenomaan kiinantikku on kyseessä. Ja ainakin rufuksella näytti onnistuvan asennuksen aloitus.
     
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Ei riitä.
    Sinun pitää bootata se asennus suoraan USB:tä käynnistyvällä koneella, ei setup tiedostosta.
     
  13. Braditti

    Braditti Member

    Liittynyt:
    09.07.2016
    Viestejä:
    81
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    18
    Eli koneen uusiksi käynnistys ja biosista usb boottaavaksi ja sitten jälleen uudelleen käynnistys?
     
  14. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,487
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Suurinpiirtein noin. Useissa emoissa on joku pikanäppäin jolla voi valita mistä asemasta boottausta halutaan tehdä, ei tarvi tehdä muutoksia biosiin ollenkaan.
     
    Braditti kiitti tästä.
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Joo, helpompi tapa tehdä tuo Boottivalikosta jos sellainen löytyy.
     
    Braditti kiitti tästä.
  16. Braditti

    Braditti Member

    Liittynyt:
    09.07.2016
    Viestejä:
    81
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    18
    Mistään boottivalikoista ei ole tietoakaan mutta kävin koneen käynnistyksen yhteydessä tuon vaihtamassa ja asennus alkoi normaalisti. Joko nyt voi sanoa että homma skulaa niinkuin kuuluukin ja kiittää nopeasta avusta.
     
  17. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,929
    Kiitokset:
    79
    Pisteet:
    78
    Tuossa koossa on taitanut tulla kirjoitusvirhe sillä en ainakaan löytänyt noin epämääräistä kokoa e-baysta.
    Jos koko on 128 gb niin hävikki sille on 8.79 gb joten sekään ei selitä tuota kokoa.

    Gigatavu on oikeasti 1073741824 tavua (2^30 tavua).
    Kauppiaat laskevat että gigatavu on 1000000000 tavua (10^9 tavua).

    Koko on siis 128 x 1000000000 tavua, eli 128000000000 tavua

    Jotta koko olisi oikeasti 128 gigatavua, sen pitäisi olla 137438953472 tavua.
    Erotus on 137438953472 - 128000000000 = 9438953472 tavua, siis 8.79 gigatavua.
    Todellinen koko on 119.21 gigatavua.
     
  18. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,487
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Ainakin se käynnistyy niinkuin pitää, loppu selviää sitten kun on uudet palikat koneessa :D
     
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Ihan vinkkinä, jotta vältyt turhilta ongelmilta, kun saat uusia osia.
    Jos koneellesi tulee uusi kovalevy (SSD tai HDD), poista asennuksen ajaksi muut kovalevyt.
    Monille on tullut ongelmia käynnistysosion kanssa jos koneella on toisella kovalevyllä Windows asennettuna uuden asennuksen aikana.
     
  20. Braditti

    Braditti Member

    Liittynyt:
    09.07.2016
    Viestejä:
    81
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    18
    Kiinanihmetikkuhan tuo on ja tästä syystä en sinne myöskään uskalla tärkeämpiä tiedostoja laittaa. Ajaa asiansa toivottavasti kuitenkin käyttisasennustikkuna.

    Olen tuohon aikasemmissakin keskusteluissa törmännyt että muut kovot irti siksi aikaa. SSD levyn ostan mikäli ulkomaanreissun jälkeen jää rahaa käteen. Asennuksen jälkeen varmaan ihan normaalisti sitten vanhan HDD alustus jolloin myös vanha windows poistuu?

    Ainiin ja vähän aiheesta poiketen, minkähän kokoista SSD kannattaa katsoa mikäli haluaisi steamin sisältöineen sinne windowsin lisäksi? Vai kannattaako steam pitää suosiolla vanhalla kovolla ja pienemmät eniten käytössä olevat sovellukse tuonne SSD:lle?
     
  21. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,929
    Kiitokset:
    79
    Pisteet:
    78
    On ilmeisesti nimetön ja halpa Kiinan tikku joihin ei välttämättä kannata sioittaa. Tuolta päin saa myöskin laadukkaita samoja tikkuja mitä meiltäkin saa täällä Suomessa.
     

Jaa tämä sivu