1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows asennus

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Karjanvarastaja 25.07.2016.

  1. Karjanvarastaja

    Karjanvarastaja Member

    Liittynyt:
    09.09.2013
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Upgrade seiskasta kymppiin ei onnistunut vanhalle mediakoneelle suorilta ja sylki erroreita, joten päätin formatoida tikulta, jolla asenneltiin parille muulle vanhalle rämälle kympit onnistuneesti männä viikkoina. Tuli kuitenkin vastaan asennettaessa "we couldnt partion disk or locate bla bla". Ajoin diskpartin, tyhjensin aivan kaiken ja tein mielestäni kaiken tarpeellisen mitä netissä neuvottiin. Sama toistuu. Mitäs nyt?
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Käynnistitkö asennuksen boottaamalla suoraan asennusmedialta?
    Poista nykyisen kovalevyn osiot mukautetussa asennuksessa ja asenna suoraan sen jälkeen osioimatta ja alustamatta kovalevyä.
     
  4. Karjanvarastaja

    Karjanvarastaja Member

    Liittynyt:
    09.09.2013
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tein näin. Yhä väittää samaa.
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Varmistetaan nyt vielä.
    Valitsitko biossista tai käynnistysvalikosta koneen käynnistymään suoraan asennusmedialta ja käynnistit koneen?

    Kysyn tätä siksi, että muistaakseni tulee tuo herja jos koneen on käynnistänyt windowsiin ja yrittää poistaa tai formatoida partitiota, jossa käyttöjärjestelmä on.
    Windows käynnissä ollessaan ei anna poistaa itseään.

    edit: miten vanhasta koneesta on kysymys?
     
  6. Karjanvarastaja

    Karjanvarastaja Member

    Liittynyt:
    09.09.2013
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Biosista asetin tikun ensimmäiseksi buutattavaksi. Toisena on efi device (jokin minissd jossa varmaa winu oli asennettuna? Näkyy diskpartissa 14gb kokosena ja jolle en tehnyt sillä mitään mutta asennusruudussa ei ole valittavana) ja kolmantena kovo.

    Kone on joskus 2011 hommattu pakettikone jota ei ole ikinä forkattu.
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Tuo 14GB:n osio on ilmeisesti pakettikoneen palautusosio (Recovery).
    Minkä kokoisia muut osiot ovat?
    Kerro nyt miten pitkälle asennus tuolla tikulla eteni, ota vaikka kuvia, mistä ei jatka eteenpäin, että saisi jostain kiinni.

    edit: kertoisitko edellisten kysymysten lisäksi, mikä on koneen nimi ja tyyppi?
     
    Viimeksi muokattu: 26.07.2016
  8. Karjanvarastaja

    Karjanvarastaja Member

    Liittynyt:
    09.09.2013
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Yksi 915gb. Tämä oli jaoiteltu aluksi pienemmiksi, mutta poistin ne.

    Asennus ei pääse edes alkuunsa käytännössä, sillä serialin jälkeisen käyttöoikeusnivaskan ruksittamisen jälkeen aukeaa ikkuna missä pitäisi valita minne upgraden/customin välillä, mutta koska kovo on (pitäisi ainakin) täysin tyhjä, niin custom jää ainoaksi vaihtoehdoksi. Tässä kohtaa kun valittavana on vain tuo ainoa 915gb osio, niin tulee tuo valitusteksti "we couldn't create a new partition or locate an existing...". Tämä tuli ennen kuin ajoin Diskpartilla kaiken tyhjäksi ja myös sen jälkeen.

    Alla on kyseinen laite ja nähtävästi oli 2012 hommattu, joten ei lopulta ihan niin vanha kuin muistelin.

    https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...G3610-Intel-Core-i5-2320-8-GB-1-TB-NVIDIA-GTX
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Poista tämä "915gb osio" kokonaisuudessaan ja aloita asennus siihen osioimatta ja alustamatta sitä.
    Mikäli tämä ei onnistu, laita kuva siitä tänne niin, että levyn osio/t näkyy kuvassa.

    edit: vähän lisäohjetta osion poistamiseen. https://makee72.pp.fi/win7asennus.html katso järjestyksessä 6. 7. ja 8. kuvat. Mene seitsemännen kuvan mukaan asema-asetuksiin ja poista kaikki osiot, (seuraavassa, 8. kuvassa valinnat)
     
    Viimeksi muokattu: 26.07.2016
  10. Karjanvarastaja

    Karjanvarastaja Member

    Liittynyt:
    09.09.2013
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    imgur.com/jivXQCg
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Oletko katsonut, mitä tuolla Setup log fileessä on mainittu asiasta.

    Miten olet tehnyt tuon boottaavan tikun, minulla on joku muistikuva, että tuo tilanne liittyisi jotenkin siihen?
    Olisiko sillä merkitystä tuon kanssa, onko tikku alustettu NTFS tai FAT32 muotoon.

    edit: rufuksella voisi kokeilla tehdä tikun toisella formaatilla: https://rufus.akeo.ie/
     
    Viimeksi muokattu: 26.07.2016
  12. Karjanvarastaja

    Karjanvarastaja Member

    Liittynyt:
    09.09.2013
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Miten?


    NTFS. Mitään erityistä en muista tuosta toimituksesta, sillä se tehtiin joskus uudenvuoden nurkilla, mutta kolmella muulla koneella ei ole ollut mitään vastaavia ongelmia asennuksessa.

    Harkitsin myös, jos kokeilisi ladata mikkisoftan sivuilta win7, polttamista levylle ja sillä asentamista jos vaikka tikusta ei jostain syystä välitä? Jostain luin myös, että usb-porttien välillä vaihtamisesta olisi hyötyä, mutta en ainakaan huomannut vaikutusta.


    Edit: http://superuser.com/questions/886578/installing-windows-10-we-couldnt-create-a-new-partition

    " It seems that the partition manager in the windows installation gets confused when when it detects a USB that has a higher boot priority then the HDD you're installing on. It thinks the USB is the system partition. By setting the HDD to the first booting device, it no longer looks at the USB as a boot device."

    Kokeilin tätäkin, mutta ei muutosta.
     
  13. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,813
    Kiitokset:
    125
    Pisteet:
    73
    Lienee joku hybridikovo?
    Siinä vois olla syitä, vaatinee jotain erikoistemppuja/erikoisajureita toimiakseen?

    T: Vesku
     
  14. Karjanvarastaja

    Karjanvarastaja Member

    Liittynyt:
    09.09.2013
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tein uuden bootin toiselle tikulle ja samantien lähti rullaamaan. Tämä kone ei varmaan jostain syystä ymmärtänyt minun kingston datatraveler g4 3.0 tikkua vaikka se muissa koneissa toimi ja vanhempi 2.0 toimii normisti.
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Kerro vielä, mille tiedostojärjestelmälle tikulle sen nyt teit, oliko FAT32?
    Nuo Kingstonit ovat yleensä varmimmin toimivia bootmedia tikkuina. Perinteisellä bios ja uefi biossilla on jotain vaikutusta millä tiedostojärjestelmällä tikku on tehty, nämä ovat ihan käytännön havaintoja, sen paremmin asiaa en ole tutkinut.
     
  16. Karjanvarastaja

    Karjanvarastaja Member

    Liittynyt:
    09.09.2013
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,824
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
  18. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,279
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    173
    Noin käy Windows 7:n asennuksessa, jos asennusmediana on USB 3.0 tikku eikä asennustiedostoon ole erikseen lisätty USB 3-ajuria. Mikäli laitteessa on myös USB 2.0 -portti, onnistuu asennus USB 3.0 -tikultakin ilman lisäajuria, kun käyttää USB 2.0 -porttia.
     

Jaa tämä sivu